Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^pěkná vzpomínka-Matějská byla prostě fenomén ale věci se mění...

1 0
možnosti

Koukám, že ta sourozenecká "láska" je všude stejná.Brácha je o devět let mladší a když byl dvou - tříletý "mimino", chodil mě ráno budit tím, že bušil vařečkou do peřiny. Zkusil jsem, co se stane, když vysunu hlavu. Nic, jen se změnil zvuk vařečky, dopadající s nezměněnou intenzitou na tu hlavu. Když mu bylo asi osm, tak na mě ráno rovnou vylezl, já jsem se ohnal rukou, jako proti dotěrnému hmyzu. On opsal oblouk a dopadl na zem na bok. Pak tři dny naříkal, že nemůže hýbat rukou. Máma ho ještě seřezala, že simuluje, aby nemusel do školy. Pak si toho všimla kolegyně u mámy v práci, že ho sama vezme k doktorovi. To už máma nedopustila a šla s ním tedy sama. Doktor konstatoval zastaralou zlomeninu klíční kosti Drsné dětství - krásné dětství...?R^:-)

2 0
možnosti
Foto

Tak to je tedy drsné ;-D Ségra mi prý tu zakrvácenou hlavu strčila na náměstíčku pod pumpu, aby doma nedostala na držku ;-D Ale bzlo to fakt krásné dětsví V

2 0
možnosti
Foto

K84a61r44e49l 11M64á87d71l54e

18. 3. 2019 20:27

Hezká vzpomínka. Já pamatuju tři fáze Matějské. První s rodiči - s mámou na lochnesku, táta si troufnul i na horskou dráhu. Klobása dvakrát. Klidně každý týden. Druhá fáze, kdy jsem se s podobnými puberťáky pokoušel balit holky. Bez klobás, zato horská dráha několikrát a růže na střelnici. Třetí fáze s manželkou a dvěma staršími dětmi. Bez horské dráhy, hlavně malé kolotoče a cukrová vata. Jednou v sezóně i strašidelný zámek. Ke čtvrté fázi se všemi třemi dětmi už nedošlo, protože v té době se ceny nějak splašily a pro početnější rodinu už to nebylo ani na jednu návštěvu za rok.

2 0
možnosti
Foto

Ahoj Kájo, tebe už jsem neviděla ani nepamatuju :-) Jak se máš? S těma cenama to máš pravdu, je to teda masakr. My tam nechali skoro tisícoku a to jsme byli dva dospěláci. Ale to máš parkoviště, vstup, kafe, něco malého k jídlo, střelnice, sladkosti a na žádnou atrakci jsme nešli.

0 0
možnosti
Foto

Na horské dráze jsem byla asi dvakrát v životě. Mám hrůzu z výšek, takže to asi stačilo jednou provždy. Jinak Matějská byla i moje dětství: žužu, balónky, střelnice...

Díky za vzpomínky.:-):-)

3 0
možnosti

"Střelnice" jsme s bráchou přezdívali našemu starému bytu na Žižkově. Máma byla zdatný "sběrač a plnič" místností. Každou serepetičku, kterou získala, opatřila provázkem, zatloukla hřebíček a pověsila na zeď. Tak tam všechno viselo v řadách, jak na střelnici. Pak získala nový byt v paneláku. s úžasem jsem hleděl na ty bílé čisté stěny a říkal: "kéž by to tak zůstalo!" Nezůstalo. Koupila "nám" vrtačku s příklepem:)

2 0
možnosti

Díky, Kájo, že jsi mi navodila vzpomínky na Matějskou, která byla za mého dětství u Kulaťáku (nyní ČVUT). Tam to bylo úplně nejlepší. Těch pamlsků, a různých drobných předmětů pro radost...za kačku:-)))

Moc ráda na to vzpomínám.

Tobě díky za opět moc milý vzpomínací blog. I fota:-))

2 0
možnosti
Foto

Ahoj kočko, na tom Kulaťáku to muselo být super, viděla jsem někde fotkyR^ To bývala úplně jiná pouť. Já miluju ty vesnické, ale na poslední dobré jsem byla asi před patnácti lety v Želivu, pak už taky ne. Krásný den plný sluníčka Maruško moje zlatá:-)V

1 0
možnosti
Foto

Možná půjdeme v dubnu. Ale ta horská mě mrzí taky.;-(

1 0
možnosti
Foto

Jééé já koukám, že jsem tady neodepsala, omlouvám se, nějak jsem asi odběhla a skleroza mě doběhla ;-D

0 0
možnosti

Děkuju, právě jste mě svým psaním vrátila do dětství.

2 0
možnosti
Foto

Pavle pardon, že píšu až ted, nějak jsem nestíhačka ;-) Já děkuju Vám, že mě stále čtete VR^

0 0
možnosti
Foto

R^Na pouť podle peněženky, to znám. Právě na tu Matějskou jsme z tohoto důvodu nechodili. A horskou dráhu bych nezvládla ani jednou, natož třikrát!;-)8-o8-o

1 0
možnosti
Foto

;-DKlárko ahoj, promin, že píšu až ted. No je to tam teda masakr, jedna atrakce i dvěstěpade8-o;-€

0 0
možnosti

V tom jsou (i ty kolotočově blinkací) vzpomínky bezkonkurenční, protože jsou naše až do smrti ♡

2 0
možnosti
Foto

Jani to máš recht V A kde jsi vzala takové pěkné srdíčko, já chci takyyy:-);-)

0 0
možnosti

... a "Naše káčery vás nezklamou", bylo? Zdravím, karamyja

1 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 35,43
  • Průměrná čtenost 3736x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!