Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Zieglere,

a to jsem ještě zapomněl uvést, jakou převahu Židé měli v Čece a na nižších úrovních stranického vedení - třeba uralský výbor, který si vymohl popravení cara - tam vidíme většinou jenom Židy.

Hlavním iniciátorem tohoto zločinu však byl uralský oblastní výbor, v jehož čele stál Běloborodov, (který byl židovského původu a mimo jiné se v r. 1937 léčil v Karlových Varech). Dále o popravě rozhodoval Běloborodův zástupce Chaim Isakovič Gološčekin – židovského původu. Šéfem popravčí čety byl Jankel Jurovský, taktéž židovského původu. Historikové dále prokázali, že exekuci organizoval Jakov Sverdlov, který byl židovského původu a který se po únorové revoluci roku 1917 vrátil do Petrohradu. Sehrál důležitou roli v plánování říjnové revoluce. Za zločin popravy carské rodiny byl Sverdlov plně zodpovědný. Vyhlásil Rudý teror, kampaň poprav a věznění: https://cs.wikipedia.org/wiki/Jakov_Sverdlov.

Nemluvě o tom, že to byli většinou Židé, kteří se zaměřili na ničení všeho ruského, zde zejména ruské inteligence (zde je později zastavil Stalin, který se zastal jak Pasternaka tak Bulgakova). Likvidace pravoslaví (popravy popů, boření kostelů), to všechno byla práce hlavně Židů (a Lenina).

1 2
možnosti
JZ

Podle Dějin Ruska ve 20. století tvořili ČEKU a později NKVD z 80% etničtí Rusové, čímže nepopírám, že tam lidé židovského původu byli. S popravou carské rodiny souhlasil i Lenin. Vaše snaha chránit masového vraha a zločince Stalina je trapná. Byl to Stalin, který je plně zodpovědný za hladomor v SSSR v třicátých letech s miliony obětí.

2 0
možnosti
Foto

Karma! Že je to trefa do černého dokazuje opětovně jeden rudý diskutující, který ty bolševiky bude obhajovat do roztrhání těla.

8 2
možnosti
Foto

Jakmile se kdokoliv začne zajímat o národnost někoho, tak přestává být bolševikem a komunistou, a stává se buržoazním nacionalistou.

1 5
možnosti
Foto

To je zajímavé.

Většina bolševiků, kteří provedli VŘSR byli Židé, ve vládě SSSR bylo velké množství Židů, Stalin měly po celou dobu vlády v Politbyru Židy, tak, proč si sami připravili krutý osud?

Ono je totiž zajímavé, jak v roce 1939 vítali polští Židé Rudou armádu při obsazení východního Polska, která je chránila před terorem Poláků. Když Němci v roce 1941 napadli SSSR, tak se opět teror ze strany Poláků obrátil proti Židům.

5 5
možnosti
Foto

No vidíte, to jsou ty paradoxy.

Nemám to nijak zvlášť podložené, ale skoro to vypadá, že Židé v tom ruském útlaku (zóna osídlení, Черта оседлости) udělali něco z následujícího:

- věřící, kteří to nesnesli, odešli do Palestiny

- méně věřící odešli jinam (hodně do USA)

- hodně věřící neodešli nikam a ve velké míře skončili špatně (Babi Jar apod.)

- ti, kteří v zoufalství zavrhli haŠem se stali revolucionáři a pronásledovali i ty, kteří se drželi víry otců

A přesto i ti poslední skončili u Stalina špatně (Slánský a spol. - 11 z 12 odsouzených v pražském procesu bylo židovského původu, 10 z nich oběšeno).

O těch ruských poměrech je leccos k přečtení u nedávno zesnulého Amose Oze: Příběh o lásce a tmě.

2 0
možnosti
Foto

Podle historiků bylo 70 procent našich vojáků v Buzuluku Židé.

2 0
možnosti
Foto

Vidíte to, pane Kindle,

a přesto Stalin Židům povolil vybudovat vojenskou jednotku v Buzuluku, aby bojovali po boku Rudé armády, místo, aby je nechal zlikvidovat v Gulagu.

Po válce Stalin Židům prosadil jejich stát Izrael přes odpor Velké Británie. A schválil vojenskou podporu Izraele od komunistického Žida Slánského, který se postaral o rozhodující dodávky zbraní pro Izrael.

2 4
možnosti
Foto

tak dostat se za zběhnutí do gulagu bylo ještě terno-byly časy a národy které zběhy rovnou střílely-ale jinak to musela být strašná doba a doufejme že se to nikdy opakovat nebude, ačkoliv dnešní uprchlické tábory žádné ozdravovny také nejsou:-/

1 2
možnosti
PB

P66e26t53r 42B15u78r91i40a62n

20. 2. 2019 15:02

Paní Libuše, zběhnutí je z vojny. Divoká migrace je pouze překročení hranic bez povolení.

7 0
možnosti
Foto

Produkce státního zla je bezrozměrná.

0 0
možnosti
JK

Připomínat, připomínat a připomínat.R^

0 0
možnosti
PB

P37e32t74r 73B13u31r71i45a42n

20. 2. 2019 14:14

Je to tak. Viděl jsem autentické historické video, kde na polské hraniční čáře předávali členové NKVD německým SSákům rodiny s dětmi, které uprchly před nacismem do SSSR. Na rozloučenou soudruh německým bratrům ve zbrani ještě furiantsky zahajloval.

4 0
možnosti
JJ

J83a68n 20J83í34l15e70k

20. 2. 2019 13:43

Tak víra v komunismus provázela i lidi, kteří ten komunismus prožili v gulagu. Nakonec Husák byl toho zářným příkladem. Oni věřili, že to byly omyly a asvévole jednotlivých lidí, nikoliv vada systému. To je ani nenapadlo. Jinak karma.

6 0
možnosti
PB

P23e30t28r 14B35u38r96i11a39n

20. 2. 2019 14:11

Ano, je to tak. Jak píše sám Solženicyn, zarytí bolševici zůstali zarytými i v gulagu. Každý den žili pro naději, že až se o téhle zlovůli místních vyšetřovatelů a soudců dozví soudruh Stalin, rázně s nimi zatočí a nastolí spravedlnost. Oni se cítili pravými komunistickými mučedníky!

7 0
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,26
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz