Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J61i92r89i 13B51o15r

20. 2. 2019 18:45

Také jsem včera zaslechl že od dneška může prakticky každý zaplatit hodinkami.

To už jsme na tom tak špatně?:-)

0 0
možnosti

J36i64r80i 78B54o98r

20. 2. 2019 18:52

P.S. Co když je ode mě nebudou chtít?

1 0
možnosti
Foto

Tomáši, názor mého bratra, který tvrdošíjně odmítal (a odmítá) platební karty, ale jak přišlo google pay, okamžitě začal používat k placení telefon, protože:

Telefon nosí v přední kapse u košile, takže vyndat telefon je pro něho mnohem jednodušší a rychlejší, než vyndavat peněženku a z některé příhrádky tu správnou kartu.

Telefon odemyká otiskem prstu a má to nacvičené tak, že ho odemkne vlastně už při jeho vyndavání z kapsy

Telefon je bezpečnější než karta, protože číslo karty je virtuální

A vůbec, je to prostě lepší;-D

To jsou jeho slova ;-)

0 0
možnosti
Foto

Takto ano. Já mám právě tu nálepku na telefonu nalepenou. Tam taky není číslo karty a funguje to i bez toho otisku prstu :-).

0 0
možnosti

humbuk pri zavedeni google pay se nekonal asi proto ze kdyz tu zacinal tak se do toho zapojily pouze tri male banky a velke bankovni domy se zajimaly o nic nebo svoji vlastni aplikaci.

Ja jsem spokojen, pro me pohodlnejsi a bezpecnejsi nez platba kartou

1 0
možnosti

Vy fakt nevíte proč je to lepší než platit kartou? :-))))))) nebo humor:-))))

0 0
možnosti
Foto

Nechám se rád poučit.

0 0
možnosti

D37a53v97i72d 42H84o40r15á52k

20. 2. 2019 11:47

Já tyhle vymoženosti odmítám, neboť nejlepší je mít furt peníze v portmonce, a jen tak se nechá šetřit, protože neustále jsou ještě ceny s desetníky na koncích. A u kasy se dá pak jedině při platbě v hotovosti ještě ušetřit. Neboť pokud je celková cena XY,01-XY,49 (někde dokonce až XY,50) pak vám pokladní zaokrouhlí cenu dolů a vy máte úsporu. A naopak XY,50(51)-XY,99 zaokrouhlují pak nahoru a vy máte prodělek.

U nás prodávají housku za 2,50 a rohlík za 1,90Kč, což činí 4,40 dohromady, ale já pokud platím hotovostí, pak zaplatím jen 4,00Kč !!! a uspořím 10%. A tak se ptám, KDO VÁM TO DÁ???

A když nakupuji velký nákup na vííkeend, tak se vrátím 5 krát a mám uspořeny 2,-Kč!, což znamená, že mám dokonce 1 rohlík zcela ZADARMO a ještě jsem 10 haléřů ušpóroval.:-)

Prostě když budete přemýšlet, plánovat a počítat, tak budete šťastní, spokojení a konečně i bohatí tak, jako jsem já. (...a to nejen duchem, ale i penězi.)

...a navíc si chráním soukromí, že ani špijóni z Huawei nemůžou v tomto případě zjistit. co jsem kde, kdy nakoupil a za co peníze utrácím.

0 0
možnosti
Foto

Pane Horáku, teď nevím. Můžete prosím potvrdit, že svůj příspěvek myslíte vážně? Podle mě jde spíše o nepodařený vtip, ale u Vás člověk nikdy neví.

1 0
možnosti
Foto

Proti platební nálepce je tu jedna výhoda: aplikace wallet, která ve finále platbu realizuje, musí být biometricky demknuta. Takže když vám ukradnou bezkontaktní kartu nebo nálepku, hbití zloději vesele nakupují částky do 500, než to zjistíte a zablokujete.

Druhá věc, když k nám přišlo Google Pay, tak to mělo taky dost publicity a některé banky to dodnes nepodporují (některé z nich mají nějaké vlastní řešení).

Vlastní řešení v případě Applu ale možné není, protože systém k NFC aplikace nepustí.

0 0
možnosti
Foto

Souhlas. Ale to riziko 500 Kč mi za to pohodlí stojí. Ostatně když to někdo použije párkrát rychle za sebou tak to banka sama rychle zablokuje a požaduje PIN.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS