Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LM

Debata se vést může, ale tou poslední větou jste to celé trochu shodil. Jako... střílet bez soudu? To snad přeci jenom ne, děkuji mockrát.

5 0
možnosti
Foto

přečtěte si některé předešlé autorovy blogy a pochopíte.

2 0
možnosti
DR

V případě řezačů z IS je jediná možná cesta a tj. předání vládě v Damašku, poněvadž na území Sýrie se těch zvěrstvech dopouštěli.

Anebo si můžou zvolit Irák. Ovšem ne jak si představují oni a tj. propuštění v provincii Anbár, to by se jim moc hodilo poněvadž je jasné jak by to skončilo,ale centrální vládě v Bagdádu. A irácké soudy se s nimi fakt mazlit nebudou.

11 0
možnosti
Foto

P37e13t15r 92H83a19n87n10i62g

21. 2. 2019 11:14

Předat do Damašku, kde je trest smrti nemine. Převoz do Evropy znamená islamistická infekce typu ebola. Trump chce tu Evropu asi skutečně zničit. Zrušení smlouvy Reagan - Gorbačev a teď nahnání těch nejbrutálnějších hrdlořezů zpět do Evropy.

0 0
možnosti
Foto

Léta jsme slyšeli odsuzovat, když SSSR a CSSR někoho zbavili občanství, že by se něco takového nemohlo stát v demokratickém státě. Ale teď najednou britský ministr zahraničí odejme občanství někomu, kdo si vyjel do ciziny a se chce vrátit.

Jak tedy mám posuzovat, respektive odsuzovat podobné úřední úkony provedené v minulosti? Když může i demokracie, tak může i totalita.

2 2
možnosti
RK

On je vždy rozdíl v posuzování. Jestliže kapitán Will Rogers, třebaže se vehementně snažil tvrdit, že šlo o omyl, zabil 290 cestujících letu IR 655, a byl za to vyznamenán, proč bychom neměli vidět takové rozpory? Vymlouvat se na válku a bez řádného ověření sestřelit letadlo ve světově uznávaném koridoru, navíc nikoli z neutrálních vod. A když se podíváte na incident My Lai, tak za válečný stav schováte prakticky všechno. Ovšem nic to nemění na faktu, že kdo se chová jako zrůda nemající s lidskostí nic společného, tak by za to měl nést ty nejtvrdší následky.

1 0
možnosti
PJ

P91e37t61r 87J34í15l20e25k

21. 2. 2019 6:21

Víme z naší nedávné historie, jak trest smrti byl zneužit nacisty i komunisty. Proto jsem proti.

4 4
možnosti
RK

Vše se dá zneužít. Nejen trest smrti, ale i amnestie, dotace a podobně.

2 0
možnosti
JV

V zásadě bych nebyl proti trestu smrti, ale - ještě nikdo nepřišel na to, jak nastavit systém takovým způsobem, aby byla zcela vyloučena lidská chyba nebo zlý úmysl. Proto jsem proti.

6 0
možnosti
BH

Vše se dá využít i zneužít.

Zneužívání demokracie je smrtelně nebezpečné pro demokracii samu a tím i nás!

1 0
možnosti
Foto

Trest smrti, pokud jej v extrémních případech přijmeme, je možno udělit jen tomu, komu je prokazatelně dokázáno, že se vražd, mučení a řezání hlav dopustil. Jestliže jste pracoval u policie, jak tvrdíte, pak toto musíte vědět a přijmout.

9 0
možnosti
RK

Zeptal bych se diskutujících a ostatních, zda znají případ umučeného tříletého chlapce z Loun. Doslova umláceného k smrti. Policie snad dohledá naplnění skutkové podstaty trestného činu - a abychom náhodou někomu neublížili, tak dotyčného, pokud bude odsouzen, posadíme do chládku na 10 let a po čtyřech pěti letech bude venku. A může znovu popustit uzdu svému jednání.

3 1
možnosti
Foto

Za vámi uvedenou vraždu nebude nikdo odsouzen na 10 let a už vůbec jej po 5 letech nepropustí.

0 0
možnosti
PK

Samozrejme, že nie! Jedine ak by niekto zabezpečil, že by v žiadnom prípade nedošlo k omylu. Treba si uvedomiť, že súdia ľudia a tí robia chyby ... Prípadne možno aj takto: v prípade popravy nevinného, budú všetci zodpovední popravený takisto ... Asi by tak s radoťou ľudí neodsudzovali na smrť, že? ;-D

2 2
možnosti
JV

Aha, byl jste rychlejší.

0 0
možnosti
Foto

Přijde mi to stejné, jako kdyby se na sklonku II.světové války chtěl Hitler vrátit do země svého původu, do Rakouska a oháněl se humanitou a ochranou lidských práv.

Jsou to váleční zločinci a vlastizrádci a ti se vždy popravovali.

17 0
možnosti
Foto

Dokud bude soudy organizovat stát, tak trest smrti v žádném případě. Až budou volnotržní soudci a úkolem spravedlnosti nebude potrestání viníku, ale odškodnění oběti nebo pozůstalých (třeba popravou) , pak lze i s tímto způsobem nápravy způsobené újmy, souhlasit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4134x
Bez politické příslušnosti.

Emeritní policejní rada

Ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie Policejního prezídia ČR

a

Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie PČR  

 

Seznam rubrik