Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Takových otazníků je! Např. smrt A. Dubčeka. Byl jsem se na místě té "nehody" podívat (je tam pomníček). Také leccos věděl, a to se NĚKOMU nelíbilo.

Za blog R^

0 0
možnosti
JZ

Děkuji za zajímavý blog. Já se spíše přikláním k takové asistované vraždě, pro kterou svědčí více indicií. Pravdou je, že Jan Masaryk okomentoval už dříve pokus sebevraždu Prokopa Drtiny slovy "z okna skáčou jenom služky". Sebevrazi také při skocích z okna nedopadávají na záda. A proč by také lezl složitě přes okno koupelny, když z ložnice a jiných místností by to měl jednodušší? Takže to vypadá spíše na to, že Jan Masaryk se pokusil přes koupelnu utéci před vetřelci ve svém bytě a přitom spadl z římsy na záda a zabil se.

3 0
možnosti
Foto

Vše by bylo v pořádku, kdyby někdo dosvědčil jak tehdy, tak i v r. 1968, že na silné zaprašené řimse nějaké šlépeje bosých nohou Právě proto, že je tam svědci neviděli - včetně policejního mechanoskopa, tak si vymýšleli relativně komplikované teorie pádu sedicího JM na okně.

0 2
možnosti
JH

Také si nejsem úplně jistý i když se kloním k sebevraždě, že Jan zaplatil za své, tentokrát už nepochybné politické selhání - ta jeho ochota podílet se na nové Gottwaldově vládě působí, v případě potomka TGM, neodpustitelně.

Paradoxně, to ale možná staví komunisty ještě do horšího světla, nežli ta případná vražda..., což je ale na delší povídání.

0 0
možnosti
MS

To jeho politické selhání se vysvětluje také tak, že se Masaryk držel prosby svého otce, aby nikdy neopouštěl Beneše. Při návštěvě v Moskvě byl v roce 1947 Masaryk jako jediný proti Stalinovu zákazu přijetí Marshallova plánu. To bohatě stačilo, aby si ho ten hromadný vrah vytipoval jako další oběť pro své tajné služby. Nechával zabíjet lidi za mnohem menší "prohřešky".

4 0
možnosti
Foto

Mně to připadá, že někomu vadí, že se to pořád potenciálně připisuje komunistům, tak byl vypuštěn balónek a zaseto sémě pochybnosti, že by to mohla být třeba i druhá strana. To už jsem někde viděl a zažil. A vlastně tyto praktiky vidím z té velké země do dnes. Pokud to tak je (netvrdím že ano) pak je to tentokrát o to odpornější, že té pravdy se už nelze dobrat.

9 0
možnosti
Foto

Umíte si představit, že by Stalin a Gottwald měli tehdy zájem, aby se JM nevyfotil společně s rekonstruovanou vládu obrozené národní fronty.

0 0
možnosti
Foto

Jistěže ve světě nakonec zvítězí pravda, ale až dokáže to, co dokáže lež (Jarek Nohavica).

1 0
možnosti
JV

často je pul litru vodky na tři :-) známe:-)

0 0
možnosti
Foto

V podobných případech je vždy nutné se ptát "Cui bono?". A tady mám pocit, že na položenou otázku lze odpověď s vysokou pravděpodobností až jistotou správně. Nejde o osobu vraha, ale kdo vydal rozkaz.

3 0
možnosti
JV

Máte pravdu. Je jen nutné zjistit (vyloučit), zda ten rozkaz stihl přijít...

0 0
možnosti
MB

Těch verzí je již tolik, že se v tom prostě vyznat nedá. Já osobně se přikláním tomu, že nebohému Janovi zazvonil mobilní telefon Huawei. Přiložil jej k boltci ušnímu a neboť přístroj probíjel - Donutil jej v bolestech k činu ... :-)

1 0
možnosti
JV

A že to tak víte. Kdo vám to řekl?!?!? Co jste dělal 10. března 1948 mezi 01 a 06 hodinou ranní? Máte na to svědky ? :-)

1 0
možnosti
Foto

Hlavní otázkou je, kdy opravdu zemřel Jan Masaryk. Tak třeba u těla byl jeden svědek ve dvě ráno, další přísahal, že tělo tam spadlo až před šestou ráno.

0 1
možnosti
JV

Dobrý večer,

to je otázka, kterou docela snadno zodpovídá pitevní protokol. Ale je pravdou, že jednotlivé výslechy a porovnání kdo kdy tělo viděl poprvé neodpovídají. Už jen v tom by se měl udělat trochu pořádek.

1 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1405x
člen strany VIZENS,  autor je podnikatelem v oblasti obchodu a vývozu skla, zároveň působí na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem

kontakt: vondrous.j@centrum.cz

web: www.vizens.cz

Seznam rubrik