Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Takhle dostává pojem "alternativní výklad dějin" reálný obraz. Je to o to podlejší, že tohle kroucení s pravdou i přímo lhaní využívá dlouholetou propagandu zasetou komunisty. Ještě že dnes jsou i jiné zdroje informací a nemusíme se spoléhat jen na takový alternativní výklad dějin.

0 0
možnosti
Foto

Jednotly UPA se probíjeli....... ;-D;-D;-D Pěkná komunistiká propaganda, která žije,. Těch Banderovců byli tři setiny, což bylo 400 až 500 osob. Všem setninám se přesto podařilo projít, i když měly značné ztráty. Snažily se vyhnout československé armádě, bojovníci zkoušeli dělat propagandistickou práci, dokonce připravili výzvu k vojákům, aby proti nim nebojovali, že společným nepřítelem je komunismus. Tímto způsobem se dostávali dále na západ. To se nelíbilo Moskvě, která tlačila na větší zapojení Prahy do akcí proti banderovcům. Využili toho místní komunisté, kteří ještě nebyli u moci. Komunistický tisk strašil hordami povstalců a několikanásobně zveličoval jejich počty. Komunisté také mobilizovali své partyzány, kteří vzali opět do rukou zbraně, což se nakonec v únoru 1948 odrazilo i v jejich připravenosti uskutečnit převrat. Banderovci usilovně hledali spojence pro boj s komunismem, věřili, že by v Československu mohli najít sympatie. Takhle už společně fungovali s polským podzemím, dokonce podnikali nájezdy na města ve východním Polsku. Podobně vedení UPA uvažovalo o zapojení Československa. Už v letech 1945 až 1946 proto bojovníci uskutečnili takzvané vojensko-propagandistické nájezdy s cílem vysvětlovat, co je to UPA, za co bojuje a že je třeba se společně se Slováky bránit komunistické hrozbě. Právě Slováky totiž ukrajinští nacionalisté považovali za bližší národ než Čechy, protože byli proti komunismu více vyhranění, zatímco Češi měli pověst národa často s prokomunistickými postoji.

6 1
možnosti

S tou propagandou máte pravdu. Slováci by v tej dobe odmietali bojovať proti slovanskému národu Rusom. Preto sa všade na Slovensku v novinách písalo o boľševickom terore, ktorý boľševici páchajú na ukrajinskom národe. Rozposielali letáky, že boľševik napadol Poľsko okupuje už Ľvov, je 30 km od slovenských hraníc, sústreďuje vojsko, aby nás napadol a zobral nám Pána Boha.

Slovenskí vojaci pri "dobíjaní" Ukrajiny boli obyvateľmi vítaný ako osloboditelia.

Pochádzali so všetkých kútov Slovenska, kde po návrate rozprávali o strašnom utrpení Ukrajincov pod boľševickým terorom.

Slováci sa boľševikov báli, aj preto pri posledných slobodných voľbách v roku 1946 na Slovensku suverénne vyhrala Demokratická strana so 62%.

1 0
možnosti

A68d58a44m 35M20a44l79ý

19. 2. 2019 21:20

Kdyby nám ti Putinofanoušci toho Banderu pořád nepřipomínali, tak skoro ani nevíme, že existoval.

4 2
možnosti

V každém případě bude zajímavé sledovat dění na Ukrajině po tom co Porošenko pojede z toho úřadu jak namydlený blesk.

1 2
možnosti

...... mňo, porád ladím korektní média,- slušná, kultivovaná, demokratická média,- ale mosim teda prohlásit, že doposud nemám ánung vo tem, keho ti ruský hekři zvolijou za prezidenta Ukrajiny;-D;-D,- ....... v tem sa ani prase nevyzná !,- ty fake news alternativních zdrojů budou vo tem Porošenkovi, vo Julce nebo vo tem komikovi?!!

1 1
možnosti
Foto

Hodně menší Ukrajině by bylo podstatně lépe.

0 1
možnosti
Foto

J56a98k83u35b 94R26o81t17h

19. 2. 2019 18:06

Tak nějak se ptám, jestli mám radost, že publikujeme oba ve stejném médiu, a nemyslím tím zdejší blog, který jsem dnes už definitivně coby autor opustil. Snad víte, autore, které médium tím myslím. A na rovinu říkám, že radost z toho nemám a chtěl bych o tom diskutovat na redakční poradě. Aby bylo jasno, ne kvůli mé animozitě vůči vám, ale protože se domnívám, že vaše články svým zaměřením v onom médiu nemají co dělat. Mimo jiné už tím, že je zároveň publikujete u dvojí konkurence. Což tedy zrivna košer není, zvláště pokud jde o iDnes.:-/:-/ :-/

4 3
možnosti
Foto

Jakube snad nechcete říct, že tu už psát nebudete????

2 1
možnosti
Foto

"Současná Ukrajina je naneštěstí nárazníkovým pásmem. Neradostným „územím nikoho“ mezi velmocenskými sférami Ruské federace a Západu."

Máte pravdu. Je to velmi vyrovnané. Západ si již odtrhl kus Ukrajiny velikosti Krymu a prohlásil ho za součást EU. Na zbytku západní Ukrajiny operují tisíce evropských vojáků a proudí tam desítky vlaků se zbraněmi made in EU a pobíjí jimi Ukrajince, kteří se k té EU nechtějí připojit.

12 0
možnosti
Foto

já se těším na další blogování autora a nacionalizujících tendendencích ve státech bývalého SSSR, jistě bude tepat do toho státu, kde jsou nejsilnější, Ruska....

7 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS