Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Článek je stejně hloupý, jako výrok ministryně.

3 0
možnosti

L34u63b55o19š 77O30t89t

20. 2. 2019 15:00

Takže by vlastně mělo platit, že čím více budete pracovat, tím méně Vám zaměstnavatel bude platit. Prosím předejte tuto zprávu svému zaměstnavateli. Díky ;-D

5 0
možnosti

Myslím, že ji obhajujete zbytečně. Takto smýšlející ministryně nemá ve vládě co dělat.

5 0
možnosti

A proc nedali levna data uz od zacatku, tak jako v zahranici, kde nemuseli cekat na slevneni? Irsko ma polovinu obyvatel oproti Cesku, neomezena mobilni data stoji 20 euro uz od zavedeni internetu v mobilu a tak je vyuziva kazdy.

0 0
možnosti

Vcera jsem slysel ve zpravach jeste vetsi hloupost na zduvodneni drahych dat. Ze pry: "data jsou tak drahe protoze u nas jsou nejkvalitnejsi v cele Evrope". ;-D 8-o ;-D 8-o ;-D

3 0
možnosti

To, že lidé využívají wi-fi, znamená, že mají o datové služby zájem. Trochu jiná situace by byla, kdyby data nikdo nepoužíval. To by pak podobné stesky byly pochopitelné... Nicméně to, že zákazníci používají wi-fi a nikoliv mobilní data, značí, že jim na mobilních datech cosi nevyhovuje. A tím cosi je cena.

Kdyby byla data levnější, tak se možná ani s nějakou wi-fi neobtěžuji/í.

Ano, možná si tuzemští operátoři zdejší lid již tak "vytrénovali", že mobilní data budí hrůzu a nedůvěru, ale to asi nebude problém občanů. Navíc si myslím, že spokojený obchodník ceny nesnižuje a pouze dál vydělává.

11 0
možnosti
Foto

Spíš to vypadá, že paní Nováková nemyslela.

9 0
možnosti

1) Ty reakce jsou vtipy, stejně absurdní jako je výrok paní ministryně. Opravdu to chcete brát vážně?

2) Je to úplně obrácená logika. Wi-fi se u nás používá více právě proto, že jsou u nás data drahé.

3) Proč to jinde v Evropě jde? A to napříč celou Evropou, různými ekonomikami, různým trhem. Nejsme až tak moc specifičtí, že by se nedalo srovnávat.

4) To si jako máme díky větším cenám dat "předplácet" jejich budoucí snížení?

To opravdu myslí paní ministryně vážně?

5) Pořád nevím co bylo vytrženo z kontextu.

11 0
možnosti
Foto

J71a76n 47M52e22s98t29a75n

19. 2. 2019 20:46

Dle mě paní ministryně mířila k myšlence více dostupného a levného internetu pro všechny. Například MHD zdarma se zavedlo v Lucembursku, uvažuje se o tom v Německu a dalších státech. To je něco, co bylo před lety jen těžko myslitelné. Internet se natolik vkrádá do fungování lidí, že se stává pro přežití stále více a více významný (tak jako MHD). Tedy je na místě uvažovat o jeho širší a levnější (optimálně bezplatné - ale to je běh na dlouhou trať) dostupnosti. Tedy zdánlivě nelogicky to vnímat tak, že čím více bude internetu (rohlíků), tím méně za to zaplatíte. Nevím, zdali paní Nováková popisovala, jak to prakticky vyřešit, ale o tom pochybuji. To je úkol lidí a odborníků v oboru (těžko soudit nakolik úkol trhu jako takového, pokud je daný trh v Česku nezdravě nastaven).

0 1
možnosti

...tak trochu k tomuto tématu...pronajímám chatu a první otázka jak rodičů tak i dětí zní " máte tady wi-fi?" moje odpověď je pouze,že tady se lyžuje a sáňkuje- a taky to jde...

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS