Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Já už se tedy na tyto seriály nemám sílu dívat, ale Chalupáři byli mezi těmi socialistickými agitkami ještě jakž takž snesitelní (hlavně díky Sovákovi a Kemrovi).

1 0
možnosti
Foto

J76o86s37e35f 97B21á84r13t18a

20. 2. 2019 10:48

Na těch starých filmech a seriálech je zajímavé to, že je rozumět každé slovo.

Dneska mám zvuk skoro naplno a stejně mi hodně textu uniká. Také čekám na to, kdy natočí něco bez cigaret.

0 0
možnosti
KT

Sedmnáct zastavení jara se taky dá

1 0
možnosti
Foto

Mně se okoukalo už asi napotřetí, jediné, co stojí za to, je Matuškova píseň.

0 0
možnosti
JS

Ujíždím na tom - připomíná mi to chvíle, kdy jsem na to koukala s babičkou a tím pádem dětství, které vždycky ve vzpomínkách někde najednou vypluje, potěší a zmizí :)

2 1
možnosti
Foto

Chalupářů je vynikající seriál, který dokázal nenásilnou humornou formou vykreslit ideu socialistického venkova a lidsky teple pochválit moudré vedení komunistické strany. Autoři a herci plnili záměr s důkladností takřka goebbelsovskou. Tleskám.

5 0
možnosti
MB

Ale což o to, rád se podívám i já. Důvody klasické, retro mládí + skutečné herecké persony. Pokaždé mne něco i nového zaujme. S odstupem doby - Jak Komunisté řešili, opatrně, poukazovali na problémy - které přivodili Komunisté. Dobře je to vidět v Okresu na Severu - Poctivec Pláteník, bojuje s KSČ. Nekonečné problémy s investicemi, něco inovačního postavit. Podobně jinde - výstavy v Brně na Veletrhu. Inženýrská Odysea, aj. Zmoudřený straník za OV KSČ sám mi pravil - Sedí v orgánu, předstupují ředitelové a jsou kritizováni. Proč neplníte? Oni zdůvodňují = K ničemu - Dotazy - A co nadšení brigád? - BSP, Mladí zlešovatelé - SSM. Klasika extenzivního rozvoje = K ničemu. Chalupáři pak dobří - Rarita - Tu čapku si Sovák nasadil sám, to ve scénáři nebylo - Ujalo se to. Jiný Mega trapas - Erotická scéna Haničince se Švorcovou - S ženou Pod pultem ... :-)

0 0
možnosti
Foto

Český seriál je nejlepší na světě. Naše seriály šly na dračku i na Západě. Třeba Nemocnice na kraji města, ale i Major Zeman. Proč? Protože zatímco ve světě točili jen seriály s kriminální tématikou nebo seriály typu Dallas (v devadesátých ho sledovaly všechny rodiny, ale kdo si na Dallas dnes vzpomene?), tak my jsme byli a možná stále ještě jsme jediní, kdo tak mistrovsky dokáže zpracovat příběhy ze života lidí všech možných profesí, typů... A ti naši herci, to bylo božstvo. Za to, že nám přinesli tolik pohody i humoru, zasluhují metály dnes a denně.

1 3
možnosti
Foto

Naše seriály šly na dračku i na Západě. ;-D;-D;-D;-D

1 0
možnosti
JJ

J59i93ř46í 25J14a70n44d57a

19. 2. 2019 14:43

Víte, on to dělá také časový odstup, že v paměti zůstane jen pár děl.

Jako v případě předválečného filmu. Kolik filmů se natočilo? Do dnešní doby zůstalo koukatelných 15, 20?

Druhá věc je, že v těchto seriálech hrála v podstatě kompletní herecká elita. Třeba v případě "Byl jeden dům", atd. Vezměme třeba Světáky, kde "hvězdný" Menšík hraje čtvrtou vedlejší roli, atd.

2 0
možnosti

Mě se nikdy neokoukají, Byli jednou dva písaři:-) R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik