Diskuse

O cenzuře

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P49e10t85r 40B52u10r58i13a20n

19. 2. 2019 13:54

Dobře napsáno, karma.

Za komančů prý někdo vypustil do metra husu s cedulkou na krku: Já za bráchu nemůžu!

0 0
možnosti
RK

Potíž byla často v tom, že existovala (a stále existuje) kohorta úlisných a horlivých podržtašků, kteří prostě dělají zlo i tam, kde vůbec nemělo být. Jeden příklad: v novinách, kde jsem pracoval, sdělil šéfredaktor na poradě vedoucích redaktorů, že by nechtěl, aby na stránkách bylo přehnaně modré barvy. A tito vykladači pravdy ihned prohlásili, že tam nesmí být vůbec žádná modrá. Jak mi sdělil jeden pamětník, podobné to bylo u Foglara. Někdo řekl, že by nebylo moudré, aby od první do poslední stránky to byl samý Foglar, a už se našli ochotní přicmrndálkové, kteří ho bleskově zakázali docela (připouštím, že zčásti v tom byla i osobní závist, protože Jestřáb vydělával na tu dobu značné peníze).

3 0
možnosti
LB

Vaše tvrzení, že Husák neměl radostný osud mj. i proto, že mu první manželka byla nevěrná, je zavádějící a neodpovídá skutečnosti.

Pro Husáka bylo manželství s krásnou ženou, úspěšnou intelektuálkou (pozdější herečkou a uznávanou režisérkou) Magdou Lokvencovou - Husákovou jednoznačně výhrou. Její známost s hercem Ctiborem Filčíkem sice začala už před Husákovým zatčením, ale zpočátku šlo jen o reakci na jeho občasné zálety.

Manželství Husákových už v těch letech přestalo fungovat, jejich životy a kariéry se rozešly, a každý z nich si hledal jiného partnera.

V době jeho věznění Husáka neopustila, přestože ji StB za to nabízela mnohé zajímavé možnosti. On se k ní po návratu z vězení nastěhoval, ale manželství se už neobnovilo. Rozešli se slušně.

0 0
možnosti
VM

Já to vidím tak. Žijeme v prostředí monetárně tržního systému, který z principu není a nemůže být svobodný a demokratický. Ale vzhledem ke komunistické totalitě lze vyvolat iluzi jakési svobody a demokracie tím, že zavalíte obchody (většinou šuntem) otrevřete hranice a necháte lidi mluvit.

No a s tím mluvením je to také už trochu nahnuté, protože lidi už začali mluvit moc a hlavně nemluví jednotně a tím správným směrem.

A proč si to myslím? https://www.youtube.com/watch?v=UoAHKQtooo0&t=2131s

2 1
možnosti
PB

P96e62t59r 63B64u72r25i23a30n

19. 2. 2019 14:05

Tato a podobná levičácká demagogicko- ideová dílka vždy rozesmějí.

1 0
možnosti
MB

Cenzura je vlastně vedoucí úloha Pravdy. V jistém smyslu pak považuji i blogy s neotevřenou diskusí. G. Husák, vzdělanec z popřední bratislavské rodiny - by mohl vyprávět. O svém nesmyslném věznění - Aby věznil. O svém poškozeném životě komunisty - Aby poškozoval. Aby všechno Nenormální - Normální bylo - Normalizací - Pak tedy již Normální ! Perlička - Asi nějaké svědomí v něm i bylo. Proslul tím, že má součtem nejpočetnější Amnestie - Milosti, ze všech našich prezidentů ! Výrok 1968 -

"Ja tento národ musím zachrániť, aj keby mi mali všetci napľuť do očí" :-) ...

0 0
možnosti
Foto

Husak nebyl neoprávněně vězněn, byl buržoazním nacionalistou, který připravoval odtržení Slovenska, a to už někdy od 30. let, kdy se soudruzi účastnili jedné konference mladých nacionalistů. Ostatně viz jeho heslo "Za sovětské Slovensko".

0 0
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,02
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik