Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Takže jde hlavně o ten sterotyp, že matka je něžná a otec dělá hranice? Fuj...

0 0
možnosti

Chcete být máma? Tak buďte, vždyť vám v tom vůbec nikdo nebrání.

Nicméně - podobné výkřiky v zemi, kde se více než polovina párů rozchází či rozvádí jsou přinejmenším velmi úsměvné...

1 2
možnosti

A na tom něco mění lejstro? Buď máma jste nebo vám v tom lejstro nepomůže.

1 2
možnosti

Ale no tak :) nemůžete každý výkřik do tmy brát jako omezení vlastní svobody nebo jako že vás osobně někdo nutí nebo znásilňuje. Pokud si někdo chce říkat "máma" a někdo si od dětí nechá říkat křestním jménem, zrovna tak pokud některý z partnerů oslovuje tchána/tchýni jako dědečka/babičku a jiný jménem, tak je to snad jejich věc ne? Nebo je třeba zákonem nařídít, že děti smí rodičům říkat jen tati/mami, případně teto/strejdo?

Co se těch formulářů týče, zkuste to vzít prakticky. Na daňovém přiznání máte také kolonky, které by se daly označit jako "dítě 1, dítě 2" a není tam syn/dcera (jasně, nikdo nemá povinnost nebo možnost mít pár, takže je to pochopitelné, ale přece). Pak tu máme situace, že díte by mělo mít někde napsané kontakty na rodiče. Rodiče v dnešní době spolu kolikrát ani nežijí a žijí ve smíšených rodinách. Za daných okolnosti by správně bylo, aby biologický otec a biologická matka byli napsáni v kontaktech v kolonce otec/matka. Ale ne vždy to možné je a ne vždy je správné do té kolonky napsat stávajícího partnera. Ale kontakt na něj pro případ nouze by tam být měl. Někde to řeší dalšími kolonkami s určením role ... a někde to holt řeší jako "rodič 1 rodič 2".

Mě to neuráží. Pokud někoho ano, neměl bych se ho optat, zda jsem podle něj dost otec? Nebo rodič? A není to jedno? Ublíží to těm dětem nějak, jestli je jejich zákonný zástupce napsán v nějakém lejstru jako otec / rodič nebo zákonný zástupce? Mám dost dětí na dost školách, takže mi rukama prošlo už dost formulářů a i toto se tam vyskytuje .. a světe div se, žijeme tady, v ČR.

2 9
možnosti

Jaký to byl nezapomenutelný pocitový zážitek, když jsme od svých dětí poprvé uslyšeli ta kouzelná slůvka: máma, táta.

A tak by to mělo zůstat i pro další generace.

Paní Golasowská, naprostý souhlas a karma.

16 0
možnosti

A ještě - nelíbí se vám označení rodič č. 1 a rodič č. 2, což se dá pochopit, zároveň se ale ptáte, kdo bude jednička a kdo dvojka, přičemž automaticky předpokládáte, že jednička je lepší než dvojka. Co je to ale za nesmysl? Když nyní dítě říká rodičům mámo a táto, plyne z toho nějak, kdo z nich je lepší? Neplyne, že. Vy totiž zaměňujete kvantitativní gradaci (jedna, dvě, tři...) za kvalitativní hierarchii (první stojí výš než druhý, tudíž je první lepší než druhý.

0 13
možnosti

Píšete: "Prostě podle někoho příroda a pro věřící Bůh se takto postaral, aby dítě mělo mámu - ženu a tátu - muže." Dále píšete: "A někteří z nás uznali, že to takhle není dobře a zavedený řád věcí je potřeba změnit." Pokud však platí to první, pak o to druhé se postarala také příroda respektive bůh či bozi. Už dnes vědci dokáží přivést na svět ze zkumavky dítě, které je upraveno pomocí další DNA, takže má vlastně tři rodiče. A může jich mít víc. Ovšem i za to je odpovědná příroda či bůh, neboť jde na její/jeho vrub také vše, co si člověk myslí a vymyslí. Píšete: "Jsem přesvědčena, že manželství náleží svazku muže a ženy..." Nepochybuji o tom. Nicméně jiní jsou zase přesvědčeni o něčem jiném. Z toho plyne, že tato vaše argumentace je k ničemu.

1 13
možnosti

Jaký si to uděláte, takové to máte. Neměla by vás rozhodit kolonka v lejstru.

2 1
možnosti

A on Vám někdo brání?

3 4
možnosti

Mějte prosím porozumění pro organizátory světa, kterým se rozvrat zamlouvá. Co kdybyste se rozhodla ve dvanácti, že budete klukem a měla se svým partnerem děti? Neuráželo by vás oslovení "Maminko"? Očíslování rodičů může ovšem přinášet kromě výhody, že miminka se dříve naučí počítat, také rodinné hádky, kdože bude tím prvním očíslovaným.To ale snadno vyřeší moudrý soud. dětičky, mějte se hezky v tom novém světě...

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS