Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J13o20s84e45f 95P52o58t44r

18. 2. 2019 21:23

Pozor, pozor !!!!

Noví spasitelé světa!! Zapomeňte co znáte, objevte tribalismus a individualismus. Pak už svět bude to co slibovali před 80 lety jiní spasitelé světa.:

"Poručíme větru dešti, kdy má pršet, kdy má vát, proměníme celou zemi v květu rajských zahradu " - výsledek : zmar, zmar, zmar ..

Tvrdit že :"Pomocí rozumu jsme schopni dosahovat s jistotou poznání reality a činit z něj další závěry, včetně těch nejabstraktnějších, jako je např. morálka či systém hodnot. Svůj život máme pevně v rukou,......" je demagogie.

Všichni filozofové, ve všech dobách, ve všech světových okrscích se zabývali rozumem a jeho významem v lidském životě a drtivá většina z nich jasně řekla, že lidský rozum není schopen s jistotou poznat realitu. Až jste přišli vy !

Také mě konsternuje vaše hodnocení spisovatele Douglas MURRAY, jako málo podnětné a povrchní. Není to spíš proto, že jasně řekl, že za současnou krizi Evropy může odmítnutí křesťanství a nahrazení ho konzumem? To se vám do krámu nehodí, co?

Že nejste a nebudete spasitelé světa svědčí i nizoučká karma, nízký počet čtenářů a žádná diskuze.

Zkuste, pane Zálome mi odpovědět.

1 1
možnosti
Foto

pozor pozor. nevidím vůbec důvod, proč se vám zde snažit vysvětlovat objektivistickou filozofii. pokud máte vážný zájem, seznamte se nejprve se základy na našem webu http://www.aynrand.cz, tam najdete odpovědi na vaše otázky, vysvětlení pojmů jako je rozum, atd.

argumentace, že "všichni filozofové bla bla bla" je absolutně bezcenná.

navíc vy sám se diskvalifikujete z diskuze: pokud podle vás rozum není schopen poznat s jistotou realitu, jak si můžete být jistý tímto svým komentářem?

hodnocení spisovatele: nehodnotím jeho, ale hodnotím jeho vystoupení v rámci konference. koneckonců můžete celý záznam poslechnout.

kniha Podivná smrt Evropy je dobrá jako popis situace; s jeho zdůvodněním odklonem od křesťanství rezolutně nesouhlasím.

nizoučká karma a nízký počet čtenářů: ano, tohle jediné je ve vašem příspěvku asi věc, na kterou se dá reagovat. ano, jsem skutečně zvyklý na daleko vyšší karmu a daleko vyšší počet čtenářů - posuďte sám u mých dalších článků.

0 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.