Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Dle mého názoru jste porušil kodex blogera v těchto bodech:

Bloger nesmí zveřejňovat informace nepravdivé, polopravdivé, neúplné nebo takové, jejichž pravdivost si nemohl dostatečně ověřit, zvláště pokud by mohly poškodit jiné osoby nebo skupiny osob, vyvolávat nebo eskalovat nenávistné nálady vůči jednotlivcům nebo skupinám osob.

Nepřípustné je rovněž systematické obtěžování, urážení nebo zesměšňování jiných blogerů.

Na titulní straně blog iDNES.cz nemohou být:

články, v nichž bloger na základě pravdivých dílčích skutečností nebo událostí vytvoří vykonstruované závěry, které ve výsledku vytvářejí zkreslující či nepravdivý obraz o té či oné skutečnosti, jevu apod.

texty, ... které obsahují urážky konkrétních osob

články, jejichž hlavním cílem je systematické obtěžování, urážení nebo zesměšňování jiných blogerů

Jak to vidí admin?

0 1
možnosti
ZH

Měli by vám něco odepsat. Možná byste přestal konečně mstivě obtěžovat. ;-D

1 0
možnosti
JU

J37i68ř14í 79U74r45b69a76n

18. 2. 2019 10:37

a vůbec... pro mne jsou to Indočeši ;-D

0 0
možnosti
Foto

Koho zajímá, co chtějí?... příspěvek, co věru zaujme.

0 1
možnosti
PB

P63e55t28r 38B18u30r60i65a77n

18. 2. 2019 13:53

Pravda, a tomu odpovídá i karma versus čtenost.

0 0
možnosti
Foto

máte talent, hledat problémy kde nejsou.

Problém s Romy, či Cikány je úplně někde jinde, než v jejich pojmenování.

13 1
možnosti
RP

Já si myslím , že každému to je jedno ať se jim říká jak chce....Pro někoho to jsou to Romové ale pro většinu národa Cikáni tak jak jsme byli zvyklí. Tim, že běží docela dobrý seriál se diskuzemi otázka otevřela ..ale celkem to ak se jim říká není podstata věci, ale důležité je jak se chovají a začleňují mezi nás..

0 0
možnosti
Foto

Pan Bezděk ale nepíše o mstě, to je Váš konstrukt daný Vaší osobní povahou. Zmiňuje prostě fakt, že ani oni se neptají, zda se nám označení "gadžo" líbí.

Konfliktní situaci tu vyvoláváte Vy, a to zcela cíleně.

10 0
možnosti
JK

Mě to zajímá. Jak tedy chtějí, aby byli výhradně oslovování? A toto není řečnická otázka, jestliže jste se tak rozohnil a vyjadřujete zlobu, tak prosím odpovězte a svou odpověď podložte. Děkuji.

0 0
možnosti
JK

A ještě dodávám, že díky vašim nedávným blogům jsem se pevně rozhodl používat výhradně slovo Cikán...

0 0
možnosti
PK

Někde jsem vygugloval, že se cca před 700 lety infiltrovalo do Evropy z Indie etnikum, kterému my, naši předkové i celá Evropy říká cikáni. Oni se ale v roce 1971 rozhodli, že jsou Romové. Mají ovšem svaté právo říkat si, jak chtějí. Mě osobně nejvíce vadí, že mluvit otevřeně o všem co se týká Romů je ,“ Politicky nekorektni a zavání to rasovou nenávistí“ , a tak raději šeptem v obýváku nebo u piva, což nikdy vztahy s většinovou společností nesrovná.

1 0
možnosti
ZH

Myslím, že můžeme klidně o problémech Romů mluvit, doložte, že ne. Nevhodné je používat vůči nim nerozlišující kolektivní přístup, dědictví bolševického třídního boje.

0 2
možnosti
Foto

No ta věta byla napsána hloupě ale váš problém je, pane Hornere, že máte okamžitě hned jasno... kulturní rasista. Co naplat že je tento termín stejný nesmysl jako například západní demokracie. Hlavně ale, on ten pan Bezděk má částečně pravdu. Tedy ne tak jak to napsal, ale v tom, že kdybychom začali protestovat proti označování gadžo, bylo by nám to houby platné. Takže řešení je přitom hodně prosté. Respekt a úcta. V oslovení to není. Důležité je, jak se k sobě chováme. A osobně jsem nikdy neměl nejmenší problém, když jsem komukoliv řekl cikán. Dokonce jsem nikdy nezaznamenal ani nijakou známku protestů. Prostě ti lidé vědí, že je respektuji a o tom to je. Ne o nějakém názvu, který pro spoustu z nich zní hodně nepřirozeně.

4 0
možnosti
MB

Těžko můžete generalizovat. Že někomu oslovení cikán nevadí, neznamená, že s ním jsou srozuměni všichni (třeba i děti těch, kterým to nevadí, to mohou pociťovat jinak). A úcta se zkrátka projevuje i v tom oslovení, respektováním přání, jak dotyčný chce být nazýván (to platí obecně, nikoli jen o Romech). A ano, mnozí Romové používají označení gadžo (ne všichni); to snad ale neznamená, že budeme rezignovat na označení Rom/romský (přinejmenším u těch, kteří si to přejí), popř. ho budeme podmiňovat plnou reciprocitou atd. Snad dokážeme jednat, po kantovsku řečeno, i jinak, než v hypotetických imperativech:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 825
  • Celková karma 21,58
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik