Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

No a proč ho vlastně přepadli? Jak ty získané zbraně použili k nějakému odboji?

2 0
možnosti
Foto

Ctirad Mašín ani rok a půl před smrtí nepochyboval, dokonce otevřeně mluvil o cíleném zabíjení. „To, jak se píše, že jsme chtěli zbraně a nikomu nic neudělat, tak to je hloupost. Tohle jsou všechno darebáci. Na co potřebujeme zbraně? Ty jsou od toho, aby se s nima stříleli lidi, tak můžeme začít hned s těma, komu ty zbraně bereme,“ komentoval Mašín přepadení v Chlumci v rozhovoru se svým přítelem, který zveřejnil server iDnes.cz.

2 1
možnosti
Foto

Moje obavy se naplnily. Podobně jako u blogu paní Pavlíkové, i zde se vyrojili sršni, kteří tuto diskusi zahlcují něčím jiným, než o čem blog ve skutečnosti je. Jak typické. Naštěstí, jak se i oficiálně ukazuje, nakonec mám pravdu já a že to vyzvednutí ostatků nebude ve finále takový neřešitelný problém. A o tom můj blog byl. Ne o činnosti skupiny kolem bratrů Mašínů, na kterou můžeme mít různé názory a k pravdě se stejně nedobereme. Ale na obyčejnou lidskou slušnost, která ovšem schází primitivům, co neustále operují jakýmsi formálním členstvím paní Mašínové v zločinné organizaci anebo manželem její dcery. To jsou skutečné známky nízkosti - ale nikoliv českého národa ale doufám že pouze jeho nepatrné části.

6 0
možnosti
DR

Tak upřímně, zatím jsme se toho moc nedozvěděli. Pod bombastickými titulky typu "Praha otočila" nebo Praha chce jednat" zatím vidím pouze plácat Pospíšila. Jestli mluví za sebe anebo opravdu za Prahu opravdu netuším.

0 0
možnosti
Foto

Za to, co udělali bratři Mašínové, nesou plnou odpovědnost komunisté. Kdyby totiž bratři žili v normálním civilizovaném státě a ne v koncentračním táboře obehnaném ostnatým drátem s elektřinou, tak by nejspíš vůbec nechtěli odejít, a když už, prostě by zašli na nádraží nebo na letiště, koupili si jízdenku nebo letenku a bylo by. Z koncentráku se prostě museli prostřílet.

To není pro vás, pane Braune, ale pro některé diskutující, obhájce vrahů Milady Horákové a dalších tisíců lidí.

11 3
možnosti
JN

Tentokrát lze s vámi (zcela výjimečně) souhlasit.

0 1
možnosti
Foto

Skupina Mašínů nebyla v tehdejším Česku jediná. Těch se na území pohybovalo několik a dělali to, co dělali Mašínové. Vyšla i o tom kniha. StbBse podařilo všechny pochytat i popravit a to i skupiny, které se žádné akce nedopustily.Pouze třeba bylo u slov a proklamací. Stejně skončili na popravšti.

4 0
možnosti
Foto

StB dokonce některé skupiny založila a vyzbrojila. Načež je pochytala. Nepřítele bylo třeba si vytvořit, aby byly zásluhy.

4 0
možnosti
VM

Dovolím si citovat: "

Totiž všechny ony sporné akce, se udály dlouho před jejích útěkem na západ a oběti, které byly během tohoto útěku, byly z řad rudoarmějců a německé volkspolizei, které se snažili skupinu zastavit. Několik tisíc po zuby ozbrojených vojáku ale neuspělo a někteří mrtví dokonce padli na vrub střelby do vlastních řad, kdy zmatení vojáci zoufale pálili na vše co se hýbalo "

No a vezměme si situace z doby současné a snažme se na to hledět očima aktérů. Vezměte si skupinu fanaticky věřících islamistů, kteří musí žít v pro ně hnusném a zkaženém západním světě, který neuznává hodnoty. A tak se rozhodnou vtrhnout ozbrojeni na zábavy a tam to vystřílet, i když při tom padnou, ale raději by ne, aby mohli udělat další akci pro své přesvědčení. A nebo dají výbušninu do batohu a fláknou to do letištní haly nebo do metra. A odpálí hromadu nepřátel své víry. A všechny ty oběti jsou jenom z řad nevěřícího dobytka, kteří si vlastně nic jiného nezaslouží.

Tak asi tak. Ne, vůbec neschvaluji akce teroristů. A právě proto nemohu jednu formu terorizmu odsuzovat a druhou schvalovat. Vrah je pořád jenom vrahem, ať byly jeho pohnutky jakékoli.

5 7
možnosti
Foto

Z hlediska etiky máte pravdu, ale zastánci kolektivního pojetí války to tak nevidí.

0 0
možnosti
Foto

Já bych chtěl jenom všechny diskutující upozornit, že by měli brzdit v kriminalizaci odbojové činnosti bratří Mašínů. Postavila se tehdy za ně vláda USA a odmítla je vydat, protože jejich činnost měla mít politický charakter. Z toho je nutné vycházet. Nevíme, z čeho tehdy vycházela vláda USA, lze se pouze domnívat, že při výslechu se bratří Mašinové odvolali na to, že dělali pouze totéž, co agent Malý, kterého oni považovali za amíckého agenta. Byli to přece jenom mladí, naivní kluci, věřící vytvářené virtuální realitě V jejich očích proces z jeho skupinou nebyl show trial. Ať byl Malý, čím byl, tak jeden z Mašínů popsal po letech v současných diskuzích naprosto stejnými slovy národohospodářský význam zapalování stohů slámy jako při procesu se skupinou agenta Malého jeden z obviněných. A také první odbojový čin bratří Mašínů se odehrál symbolicky přesně tři měsíce poté, co byla skupina Malého odsouzena. Také zvolené místo jejich první akce nás odkazuje symbolicky na provázání s činností Malého. Ale asi se ocitli na vodě, když jim Amíci popřeli, že by s agentem Malým měli cokoliv společného. A odtud pak vyplývají rozpory v jejich současných výrocích.

Jenom se mi líbí, že totéž, co dělala skupina bratří Mašínů, mělo sloužit k potlačení nadšení pro kolektivizaci, tak o tři měsíce dříve aktivity skupiny Malého měly zase tamtéž pozbudit nadšení rolníků pro kolektivizaci.

Ze vzpomínek Ctirada Mašína rovněž vyplývá. že jejich činnost od samého počátku byla kontrolována a povzbuzována jednou policejní agentkou, která měla být přítelkyni jejich maminky. To znamená, že někdo vědomě provokoval jejich radikalizaci.

Metody odporu bratří Mašínů a jejich výsledky ukázaly, že tudy, tudy cestička k nějakému masovému odmítnutí podpory lidově demokratického režimu nevede. A zvláště ne jejich víra, že se vrátí na amíckých tancích domů. Tuto možnost odpískal Eisenhower. Tigrid a Havel se ukázali být perspektivnější cestou se svou teorií konvergence.

0 0
možnosti
Foto

Tak jsem se rozhodl přetapetovat můj příspěvek. Máme zákon o protiprávnosti předlistopadového režimu a odboji proti němu. V § 3 uvdeného zákona se mluví: "Odpor občanů proti tomuto režimu, který ať již jednotlivě či ve skupině na základě demokratického přesvědčení politického, náboženského či mravního projevovali odbojem nebo jinou činností nebo vědomě a veřejně vyjadřovali, na území státu i v zahraničí, a to i ve spojení s cizí demokratickou mocností, byl legitimní, spravedlivý, morálně oprávněný a je hodný úcty." Odboj proti režimu, který zde panoval obzvláště na počátku padesátých let, a odboj proti nacismu v letech 1939-1945 jsou prakticky na stejné úrovni. Oba režimy pošlapávaly všechny principy a hodnoty, které považujeme za nezadatelné, a boj proti nim byl bojem za tyto principy, kterých si - aspoň to tvrdíme - vážíme ze všeho nejvíc - proto bychom měli být ochotni za ně kdykoliv bojovat. Bratři Mašínové byli příkladem lidí, kteří byli ochotni to nejen prohlašovat, ale i konat. Postavili se zlu bez ohledu na jeho podobu, bez ohledu na své vlastní bezpečí, bez ohledu na nejisté vyhlídky na vítězství. Způsob, jakým tento boj vedli, si zaslouží nezměrný obdiv a činí z nich jedny z největších hrdinů, jakými se naše země může pyšnit. Neměli bychom na ně zapomínat nebo je dokonce zavrhovat - neboť národu, který si neváží svých hrdinů, hrozí, že nebude žádné mít, až je bude skutečně potřebovat.

Pramen:: Radim Kapavík

14 1
možnosti
Foto

Naprostý souhlas, pane Kindle. R^

6 0
možnosti
Foto

Paní Mašínová v posledním reflexu řekla, že o vyzdvihnutí ostatků své maminky už neosilují, protože by bylo nemožné určit, které ostatky patří její mamince, protože kosti jsou znhodncené blátem a nelze z nich odebírat DNA. Tak rodina na vlastní náklady místo pietně upravila.

2 0
možnosti
Foto

Já myslím, že paní Pavlíková nic nezapomněla. Celá věc jí totiž posloužila pouze jako záminka k očerňování bratří Mašínových. Vám karma

8 7
možnosti
Foto

Loupežní vrahové se ještě dají nějak očernit?

Já myslím, že se svými skutky dostatečně očernili sami a víc už to prostě nejde.

6 7
možnosti
OF

Paní Mašínová chce odejít na onen svět bez výčitek svědomí.

Její požadavek je legitimní. Pokud se ví kde spočívají ostatky její matky, neměl by to být problém. Kdyby se to nevědělo, v případě hromadného hrobu, by to asi nešlo.

1 0
možnosti
JN

Pokud toto je tím posledním, co zatěžuje svědomí paní Mašínové, pak jí lze jen závidět. Dožila se úctyhodného věku, kdy paměť tak nějak milosrřdně odchází. Za pár let jí bude všechno fuk.

1 1
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy