Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hezké. Ale staří Dadové na to šli jinak. Tam byla práce zakázána, takže jediný způsob, jak přijít k majetku, byla krádež. :-)

Pád konzumního života ale může přijít jen tam, kde už lidé mají veškeré zabezpečení, takže nemusejí bojovat o pouhé přežití. A mohou se věnovat duchovním / duševním radovánkám. Obávám se, že toho se již nedočkám.

0 0
možnosti
Foto

zajímavé:-) prostě zajímavé vidění a čteníR^ at už to je , nebo bude jakkoliv:)

2 1
možnosti

L21u88d83ě29k 10T46o53n21d69r

18. 2. 2019 13:37

taky máte ráda pohádky, že ;-)

1 0
možnosti

L80u33d34ě58k 26T56o16n87d89r

18. 2. 2019 12:26

Jste jen naivní snílek. Dítě, které si vybájilo svůj pohádkový "svět stěstí". Vaše tvrzení jsou postavena na iluzích a snech. Nemají žádný reálný základ.

"Jejich práce bude rozvíjet společnost, jejíž členové jsou spojení, pečující o sebe a cítí se vzájemně odpovědní jeden za druhého."

Proč by se lidé - kteří budou dostávat peníze "za nic", jen tak, bez jakékoliv zásluhy o prospěch celku - měli cítit vzájemně zodpovědní jeden za druhého? Proč? Naopak - budou více sobečtí !!Budou si stále nárokovat víc a víc a opět "zadarmo", protože co je zadarmo je bezcenné.

"Nebude žádné zaměstnání, o které by se mělo soupeřit. Proto práce nových pracovníků bude představovat nové hodnoty ve společnosti, kde budou lidé soutěžit o uznání jako pracovníci pro společnost."

Proč by lidé dostávající pravidelně peníze "za nic" měli soutěžit o uznání jako pracovníci pro společnost? Ano, existuje vrstva lidí - vědců, inovátorů... - pro které je objevování, výzkum, inovování sámo o sobě odměnou, smyslem života. Takže by to dělali i zadarmo. Ale naprostá většina obyvatel nic takového není a nikdy nebude!

Budou mít fůru času a peněz a žádné povinosti, žádnou zodpovědnost za nic. Co budou dělat? Něco produktivního, co povznese celou společnost a povede k jejímu růstu? A proč by to měli dělat? Protože budou "uvědomělí", jak o tom snili komunisté? Tak proč?

2 0
možnosti

L51u15d22ě27k 52T49o73n94d41r

18. 2. 2019 12:26

Budou se zabývat zábavou! Plnit si své dětské sny a iluze! Budou chtít být světoznámým fotbalistou, hokejistou, automobilovým závodníkem, filmovou hvězdou, popovou hvězdou, modní návrhářkou... "Něčím!", aby byli obdivovaní, v centru pozornosti, aby byli VIP osobností z titulních stránek novin. A protože to bude chtít ještě víc lidí než dnes (budou mít na to všechen čas a peníze), tak vznikne takový přetlak, že nikdo vlastně být hvězdou nemůže! Naopak vzniknou miliony a miliony frustrovaných a nešťastných "herců", "popových hvězd", "fotbalistů" a "hokejistů" kterým se NIKDY jejich sen nesplní!!Budou vse cítit nenaplnění, zbyteční a poroste v nich agresivita vůči těm "úspěšnějším" a vůči všem v okolí, kdo v nich nevidí jejich "úžasnost". Bude to rvačka o přízeň a místečko na výsluní. Žádná spolupráce nenastane! Naopak bude to společnost agresivních sobců, kteří budou žít v přesvědčení, že je povinností "společnosti" je živit a vytvářet jim prostor pro naplnění jejich dětinských snů a iluzí. A protože to žádná "společnost" nikdy nedokáže zajistit, budou tuto společnost nenávidět a vinit ji ze svých bezcenných a bezvýznamných životů!! Bude to společnost bezcílné nudy a zmaru a z ní pramenící nevraživosti.

2 0
možnosti
Foto

V roce 2017 skončilo celkem 759 nejmenších obchodů o prodejní ploše do 50 metrů čtverečních. Ve stejném roce počet velkých prodejen o ploše nad 400 čtverečních se zvýšil o 39. "Je tedy patrné, že zatímco nejmenší venkovské obchody zanikají, rostou nové supermarkety,"

0 0
možnosti
Foto

To co píšete je chucpe, pane profesore, chucpe.

Raději se věnujte onkologii a kabale.

3 0
možnosti
Foto

Pokud se Muskovi líbí základní příjem, tak ať si ho platí. To co chcete zavádět se bude platit z jakých zdrojů. Pokud to bude volnotržně, tak vám fandím, jestli to má organizovat a platit stát, je to stejně nesmyslné, jako ten základní příjem.

4 0
možnosti
  • Počet článků 531
  • Celková karma 8,08
  • Průměrná čtenost 428x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik