Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsem rád, že nejsou jen „hladivé“ komedie. Těžko však říct, že jsem euforicky nadšený, z toho, co Most říká. Je to pohled na společnost, a kdo by chtěl říkat, že taková naše společnost není, tak lže. Vane z toho silné teskno. Nejsme všichni čistí jak pionýři. To jsou ty paradoxy, jakých je v životě plno a byly a budou. Nechápu ten názor, že by to neměla vysílat veřejnoprávní televize. Tím by se něco změnilo, kdyby to vysílala komerční? Chtěli bychom, aby život byl laskavý, sladký, tolerantní, upřímnější, poctivější, nezáludný, jasně. Ale není. A i když by se v seriálech mluvilo jen slušně, tak stejně nebude. A děti se ta slova stejně někde naučí, zvlášť když je říká i ten pán, jehož sladká podobizna visí ve třídě na zdi.

Patřím k těm, kteří jsou rádi, že vznikl seriál Most. Směju se na mnoha místech, i když radost nemám. Mám ale dobrý pocit, že je tam přes všechen ten obraz zmaru i normální lidskost a že je uvěřitelná . Další paradox.

0 0
možnosti

V podstatě s vámi souhlasím. Na Zemana jste ale samozřejmě nezapoměl (vůbec jeho úlet neomlouvám) ... jj, děti sedávaly v neděli odpoledne kolem rozhlasového přijímače a s napětím čekaly co z prezidenta vypadne. A jednou i vypadlo. To, že se na nás, z námi placené veřejnoprávní televize, valí vulgarita je ovšem OK. O "umění" produkovaném v některých námi dotovaných divadlech ani nemluvím.

1 0
možnosti

Těžko soudit. Ono je právě autentické to sprosté mluvení. V okamžiku, kdy ho vyřadíte už to nebude vtipný romský seriál.

Například film "Černá kočka, bílý kocour". Nedovedu si představit, kdyby herci mluvili jako ve sněmovně lordů.

Proto je také seriál ve večerních hodinách a jestli v tuto dobu ještě sledují děti TV, tak to není chyba produkce.

Na druhou stranu chápu vaši obavu. Kde je ta kulturní hranice? Může se v divadle znásilnit muslimka Ježíšem a může z pochvy vytáhnout vlajku?

1 0
možnosti
Foto

Dal jsem karmu. Viděl jsem nechtěně (na naléhání jednoho mladšího příbuzného) jeden díl. Tohle opravdu nemusím. Ale k tomu úvodnímu odstavci - on celý zábavní průmysl, potažmo filmové komedie a grotesky, jsou založeny na tom, že se koukám na ještě větší blbce (sorry admine) než jsem sám. Viz Laurel a Hardy a podobně. Jenže, jak správně podotýkáte, i když nevysloveně, jsou jisté hranice a ty bychom neměli překračovat ani v zábavě.

3 0
možnosti

R17a58d36e26k 89J49a32r11o39š

18. 2. 2019 17:13

Viděl jsem necelý jeden díl, jsa nechtěně exponován zapnutou televizí v jedné malebné nuselské restauraci. Stačilo...

Podobným lidem a místům, jaké jsem v daném seriálu pozoroval, se v životě intuitivně vyhýbám. Natož, abych na to zíral v televizi.

Karma R^

4 0
možnosti

J77a59n 90R94i43c94h29t62e22r

18. 2. 2019 13:45

Inu, každý máme něco. Já třeba nejsem spisovatel, nehonosím se literární tvorbou, ale nikdy by mě nenapadlo napsat "ranná tvorba".

Ale zato se mi líbí seriál MOST!.

Jak říkám, každý máme něco:-)

(a nemějte mi, prosím, tuto poznámku za zlé. Ono je těžké posuzovat šestidílný seriál podle čtvrtého dílu, když člověk nezná vývoj těch postav, to chápu:-))

1 0
možnosti

J82a63n 94S72v55a93t67e69k

18. 2. 2019 13:27

Jen tak mimochodem - ten Luďan ("buran", jak ho označujete), nastavil jednoduchou otázkou "Šla bys s Romem (z Chánova) do města?" položenou přítelkyni svého syna zrcadlo mnohým z nás, kteří se možná považují za "lepší lidi".

Projevil tak možná více inteligence, než bychom od něj čekali. Jedná se totiž o to, že člověka necharakterizuje pouze IQ, možná podstatnější je tzv. "sociální IQ". A jedinci nemusí být zrovna Einsteinové, přesto mohou mít sociální IQ vyšší než mnohý vědec.

A slečna samozřejmě odpovídala vyhýbavě a cítila se "přitlačena ke zdi", protože musela přiznat pravdu, totiž že její starost o situaci romské menšiny je asi spíše pózou než skutečným zájmem.

Postava Luďana je sice do značné míry xenofobní, vede "blbé řeči", dle uklízečky není "rasista", je prostě jen "blbej", nicméně nakonec se ukáže, že je Luďan (pravda pod vlivem okolností) schopen určitým způsobem komunikovat s těmi, kteří by asi měli (při znalosti jeho původních výroků) celkem oprávněný pocit, že by si "zasloužil na budku".

Ten seriál není prvoplánově jen sranda na účet "buranů", má své hlubší proudy a nutí diváka se zamyslet nejen nad jednáním postav, ale i nad vlastními postoji.

A že zazní před 22. hodinou v TV vulgarismy? To by ČT (a nejen ona) možná měla zvážit, zda je vhodné vysílat před 22. hodinou výroky některých našich ústavních činitelů...

Z mého pohledu je Most! vynikající seriál.

9 0
možnosti
Foto

Právě jsem zvědav, kdy "proti vulgaritám před 22. hodinou na obrazovkách ČT" vyskočí a rázně zakročí mravnostní policie, neboli RRTV /Rada pro rozhlasové a televizní vysílání/??

1 0
možnosti

R60a44d48i27m 20K63a94l35a55s

18. 2. 2019 12:30

Most! je ve skutečnosti ryze výchovný a vulgarity jsou zde pouze proto, aby si seriál našel v zásadě širokou diváckou přízeň těch, kterým vulgarismy nevadí nebo těch, kteří je sami používají. Dohromady spolu pak tvoří většinu.

Hl. postavy jsou vesměs životní ztroskotanci, ale téměř všichni v sobě nějaké to dobro ukrývají a občas jej také ukáží. A zatím poslední 6. díl ukázal, že přes všechen humor a nehumor situace vůbec není tak veselá, jak se mohlo v prvních dílech zdát.

Jediné, co sám chápu jako pokrytecké, je ona míra vulgarismů v ČT před dvaadvacátou hodinou. V Českém rozhlasu moderátor hodlá ukončit vysílání po prezidentské k.... na ČT sto takových nevadí. Zvláštní, ale účel v tomto případě patrně světí prostředky...

2 0
možnosti

J84i94ř68í 43J29o20n84á27š

18. 2. 2019 11:30

Jak čtu,vidím,že většina zdejšího "panstva" se zřejmě pohybuje v jiném světě,než našinec.Nejsem z Mostu,můj domov je na Vysočině,kde donedávna byla jedna městská čvrť brána jako malý Chánov.A mohu vám všem doporučit,abyste slezli z těch vašich výšin a podívali se mezi normální spoluobčany.Pak zjistíte,že se hodně podobají mluvou těm vašim údajným malointeligentním lidem,přestože mají možná IQ vyšší než vy,sebejisté svým "nadhledem".Je mi z vás ,"lepších lidí", trrochu smutno.Smutno z toho,jak se vyvyšujete nad ostatní lidi.Tak se možná raději zase vraťte na vaše výšiny,asi to bude pro všechny lepší.Troufám si tvrdit,že běžní spoluobčané by vás všechny poslali někam daleko....Jediné,s čím mohu souhlasit,je nevhodný čas vysílání.Jinak neznám nikoho kolem sebe,komu by se seriál nelíbil.Za Most dyckyR^!!!:-P:-P

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS