Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Dotace měly jít pouze na veřejný majetek vlastněný samosprávou, nebo státem. V okamžiku, kdy se do příjemců dostali soukromníci šel ten systém do kopru.

0 0
možnosti
LU

Obidvaja podnikateľia majú rovnaké práva!

Ak niekto odmieta dotácie, je to jeho voľba!

0 0
možnosti
RK

Paní Lhotská je samozřejmě totálně mimo, jen chrlí antievropskou propagandu. Zlo totiž nejsou dotace, ale sídlí v konečném uživateli, člověku. Ten totiž může za jejich křivení, rozkrádání, využití na absurdní věci atd. A samožrejmě mírný systém, který neumí člověka hodit do latě, aby bylo žádáno opravdu jen o smysluplné věci a jejich využití správné a účelné. Hodně žadatelů si totiž chce jen namastit kapsy a pokud se dotace zruší, najdou si jinou cestičku jak dojit a krást. Za to dotace ani EU opravdu nemůžou. Proč vlastně paní Lhotská nekritizuje dotace na národní, regionální a místní úrovni, kde bývá onen její "potenciál zla" ještě vyšší?

4 1
možnosti

Kdyby lidi nebyli lidmi, existoval by komunismus ...

1 0
možnosti
TR

Již po pár větách jsem měl pocit, že čtu blog p. Šichtařové. Jestli vy nebudete její alter ego...

2 2
možnosti
Foto

To je pořád dokola. Hypotetický příklad o tom, jak si dva stavějí hotel; dokud někdo nepřijde s nějakým konkrétním příkladem, je naprosto zbytečné se zabývat podobnými irelevantními výmysly. Teorieticky to zní zajímavě, ale s realitou to nemá nic společného. To, jak si někdo představuje, že dotace fungují, neznamená, že to tak opravdu je.

S těmi megalomanskými projekty je to naprosto stejný případ, zase samá domněnka. Za to desetiletí se opravil bambilión veřejných staveb, ale my se budeme točit na tom, že se někde mezi tisíci obcemi objevil člověk, který udělal blbou investici.

Tady už opravdu chybí jen dopsat, že dotace jsou špatné, protože my si je tady rozkrádáme.

5 1
možnosti
DT

Z hlediska čisté tržní ekonomiky jsou dotace divné: kdo se nějak pohybuje v průmyslu, tak vidí, že řada fabrik dostala dotaci na nějakou technologii. Je to zkreslení trhu, ale svůj průmysl podporuje mnoho států.

Dle mého nejhorší na dotacích je, že se vytváří struktury zaměřené systematicky na tahání peněz ze států, přičemž tyhle struktury budou fungovat i poté, co všechny EU dotace skončí. Je tu historický příklad prohibice v USA: za účelem obcházení zákazu alkoholu vznikly organizace propojující politiku s byznysem za nelegálními účely. I když později byl alkohol povolen, tak tyhle kontakty vedly ke vzniku silné mafie.

2 0
možnosti
Foto

Za to hrozné "zlo" se staví dálnice,železnice,nemocnice,domovy pro seniory,opravují se památky a spousta dalších staveb,na jejich opravu bychom někdy neměli peníze.To je to zlo?Vy jste si ovšem vybrala jednu a to velmi malou část dotací a z Vašeho blogu mám pocit,že i za to,že se v Česku některé dotace rozkrádají a zneužívají nemohou místní zloději a podvodníci,ale ta zlá EU....

6 4
možnosti
TB

Kdybyste byl schopen si přečíst článek, tak by vám možná za týden došlo, že o těchto dotacích nemluví. Ačkoli i za ně se staví z drtivé většiny jen předražené nesmysly.

5 2
možnosti
Foto

P75e18t57r 57J82o93h15n

18. 2. 2019 4:46

R^ plníme v EU jen předepsanou roli a běda jak máme vlastní názor!!;-D

5 5
možnosti
IB

I91v55o 39B15o80u83š34e

18. 2. 2019 10:33

Jezusku, to je ale blabol. Mate opravdu predepsanou roli rozkrast, co vam jini poslou?

2 0
možnosti
VD

Dotace EU jsou Jidášovy stříbrné, představující pokrytecké ospravedlnění její mocenské imperátorské existence a chování.

Jak už to bývá, pod rouškou konání dobra a v údajném vyšším zájmu EU vybere nemalé finanční prostředky od jednotlivých členských států a jen dílčí část jich vrátí formou různě podvázaných dotací svým vazalům, aby tím zbytkem mohla financovat svůj přebujelý a nabubřelý administrativní aparát, provoz, svévolné aktivity, své pochybné agentury jako je Frontex ...... a bůh ví co ještě ....... .

Dotace jsou jen rouškou zavánějící peklem.

:-)

10 3
možnosti
LS

Marně přemýšlím nad záměrem článku. Nezlobte se na mne, chtě nechtě mi přijde silně tendeční, řeklo by se až populistický. S některými částmi by se dalo souhlasit, ale jen okrajově či s výhradami. S celkovým článkem ale, bohužel ne.

Vyberete pár příkladů, kdy jsou dotace škodlivé, bez ohledu na jejich reálnost. Nejsem si vůbec jist, zda případy Modrý a Bílý mají šanci uspět. Ono to asi nebude úplně o tom, že někde čeká někdo až přijde žádost a tu bezmyšlenkovitě proplatí ... tedy ... ne v EU. Možná někdo u nás, nějaký "program východozápad" ... ale pokud to někdo pokazí tam, nemůže za to EU.

Pak zmíníte, že existují i dobré dotace, ale i ty jsou vlastně zlo. Takže zlolajná EU nám tady opraví (v některých případech postaví) most, nemocnici, památku ... ale je to zlo, protože jsme jak narkomani ... všichni očekáváme, že nám vedle postaví další most? Nebo další nemocnici? Znovu opraví tu samou památku? Vůbec ne.

Dobrý hospodář se nestará o to, aby se hlavní město lesklo a třpytilo ... dobrý hospodář se stará o to, aby fungovala zem jako celek. Pokud se EU rozhodne vypomoci slabším regionům s tím či oním, rozhodně to na škodu není. A i ty investice do "soukromého sektoru" mají svá pravidla. Ano, nedivil bych se, kdyby u nás byla porušována ... ale opět, za to nemůže EU. Region, kam se nedá dostat, kvůli špatné infrastruktuře je "mrtvý" region ... to samé v případě, že tam není dostupná zdravotní péče ... nebo pracovní příležitosti. Ač se vám to líbí nebo ne, jsou to v mnoha případech investice.

Nejsmutnější na tom je,že článek nepřišel s jediným číslem a jediným zdrojem. Pokud by řekl, kolik peněz šlo do infrastruktury, kolik do investic do "soukromých" zdrojů (a kam), bylo by hned nad čím přemýšlet a diskutovat.

Pro úplnost, nejsem ani státní zaměstnanec, ani nijak napojený na dotace.

7 5
možnosti
LB

Naprosto s Vámi souhlasím. Smyslem dotací z EU bylo vyrovnání rozdílu mezi starými členskými zeměmi a nově příchozími. Jestli jsme tyto peníze dokázali využít efektivně, bylo jen na nás, za to EU nemůže...

Vidím před očima jihočeská města a obce, které i díky dotacím z EU za posledních 15 let neuvěřitelně zkrásněly; při překročení česko-rakouských hranic dnes už rozdíl ani nezaznamenáme, jako tomu bylo v 90. letech. Vidím architektonické památky, které tyto peníze doslova zachránily před nevratnou devastací, vidím desítky obcí, které díky těmto dotacím mají vodovod a kanalizaci. Vidím desítky nových čistíren odpadních vod, ale i nejstarší umělou nádrž ve střední Evropě - Jordán, který se díky financím z EU podařilo po více než 200 letech odbahnit, ale také nespočet městských ulic, kde se za peníze z EU provedla rekonstrukce vodovodu, teplovodu, pořídily se nové chodníky a revitalizovala se zeleň.

Chápu, že z bohaté Prahy je těžké dohlédnout na rozpočet malé obce, která by ze svých vlastních prostředků na vybudování vodovodu a kanalizace nebo záchranu kostelíka ze 16. století nikdy nedosáhla...

5 0
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 40,73
  • Průměrná čtenost 4987x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik