Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Není divu, že se sunnitsko-fašistické režimy spolčí i s Izraelem, aby mohly rozpoutávat válku proti šiitsko-fašistickému režimu.

0 2
možnosti
AR

Pro obyčejného našince je dosti těžké vyznat se ve vztazích mezi sunnity a šíity. Tedy hlavně mezi Saúdy a Peršany. A do toho zapadají ještě obchodně-ekonomické styky ostatních zemí včetně ČR s těmito státy, takže i my obyčejní občané vlastně nevíme komu z nich fandit nebo ne:-/

0 0
možnosti
JB

Opět Zeman. Ještě Vám tam schází Rusko.

1 0
možnosti
Foto

Pokud byly Palestína a Irán pozvány, tak je chybou, že tam nebyly přítomny na nejvyšší možné úrovni, nepřítomný nemá pravdu.

1 0
možnosti
RW

Třeba zástupci ČR byly do Mnichova pozváni a přijeli tam, bohužel se na důležitá jednání nedostali a mohli jen podepsat či nepodepsat...

0 0
možnosti
RW

Autor si opět pouze přihřívá vlastní polívčičku aniž by se zatěžoval realitou. "Dialog" ve Varšavě byl na úrovni, jako když na ČT vedou Schwarcenberg s Putnou "dialog" o Zemanovi...Seěly se tam pouze státy, kterým z naprosto rozdílných důvodů Irán překáží.

A jen kontrolní otázka k manipulacím p.Stejskala - pročpak do toho taháte Zemana, když ten o naší delegaci vůbec nemohl rozhodovat?

Irán za posledních 20 let udělal neskutečné vstřícné kroky aby vyvrátil úvahy o svých útočných ambicích - vůbec se nedivím rezervovanosti EU, že se nechce nechat zatáhnout do dalšího dobrodružství, na kterém nevydělá.

2 2
možnosti
DR

Přesně. Pan Stejskal je opravdu odborník na Izrael, o tom není sporu. Ovšem bohužel díky tomu vidí vše ostatní v tomto regionu moc jednostranně.

Bohužel pane Woloszczuk, co se týče dalšího vývoje po této "konferenci", tak v Mnichově pokračuje další a mistr Pence opět káže Evropě ta svá americká moudra. Naštěstí pro mě byla daleko podstatnější současně se konající konference v Soči.

2 2
možnosti
OF

Vím, že íránský velvyslanec ostře protestoval proti konání konference ve Varšavě.Ïrán

je jedním z mála státu, který byl Polsku přátelsky nakloněn. Za druhé světové války

tam mnoho Poláků na cestě z ruských gulagů našlo pomoc . Snad v té době byl Írán pod britským a ruským vlivem.Nejde mi do hlavy, proč šíitský Írán je tak protiizraelský.

Očekával bych to spíše sunnitských států. Zdá se , že ta islámská revoluce byla pro

Írán neštěstím.Obyčejní Íránci jsou prý velmi přátelští lidé.

2 0
možnosti
Foto

Je to dáno možná tím, že v r. 1953 Amíci pomáhali svrhnut iránskou vládu Mossadeka.

2 0
možnosti
JR

J45a38n 42R29á94ž

16. 2. 2019 14:46

Jediným, podle mne opravdu jediným pozitivem podobných šaškáren je, že politici, či jiné vlivné osoby zde mají prostor spolu mluvit z očí do očí a odhadnout jaké skutečné, nikoliv proklamativní postoje mají vlády států, které mediálně musí z jakýchkoliv důvodů vytvářet dojem, že jsou si vzájemně nepřátelské.

Jinak je jasné, že Varšavskou schůzku vyvolali Američané jen proto, aby zjistili jestli by jim prošel vojenský atak Íránu.

2 7
možnosti
DR

Ono bohatě stačilo vědět kteří hlavní blízkovýchodní mírotvorci se jí měli zúčastnit. Tudíž se divím že poláci tuhle komedii vůbec pořádali.

2 7
možnosti
DR

"Vedení EU, stejně tak jako většina jednotlivých členských zemí, nejen Česká republika, polsko-americké úsilí výraznými osobnostmi nepodpořilo."

A vy se divíte? Možná by jste tudíž ten blog mohl doplnit o to o jaké "úsilí" se tedy vlastně jednalo, poněvadž nějaké mírové úsilí kterým se celý tento tlachající kabaret zaštítil, tam opravdu kromě Vás nikdo neviděl.

https://www.irozhlas.cz/komentare/komentar-zbavitelova-varsava-konference-blizky-vychod-syrie-jemen-polsko-izrael_1902161307_och#utm_content=freshnews&utm_term=konference ve varšavě&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

1 4
možnosti
Foto

Je to dobrý počin. Karma a přání hezkého víkendu, Lubomíre R^

9 0
možnosti
Foto

Díky, oolehávám - chřipka dostihla i mne. Do pondělí musím být přijatelně fit, takže pyžámkový víkend. Mějte se fajn.

3 0
možnosti
  • Počet článků 4808
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal