Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Milý autore - proč vytahujete právě tohle "jazykové poučení", které je pouze mezi Izraelem a Polskem a bez komentáře jste přešel problém s překladem

"What is important about this meating. and it is not in secret, because there are many of those - is that this is an open meeting with representatives of leading Arab countries, that are sitting down together with Israel in order to advance the common interest of ear with Iran."

který má mnohem závažnější mezinárodní dopad a odezvu?

Opravdu mám pocit, že jsou věci a informace, kterým se ve vztahu k Izraeli očividně vyhýbáte...

0 1
možnosti
Foto

Protože tento blog je zrovna o tomhle problému. Kdyby pan autor psal o jiném problému, napsal by něco jiného. Mimochodem, nějak mi nedochází, co má znamenat ta vaše anglická exhibice?

1 0
možnosti

Poučení by si z případu mohl vzít i premiér Netanjahu. Kdyby použil např. spojení "Some Poles", prostor k nejednoznačné interpretaci by nevznikl. Ale po bitvě je každý generálem.

Poměrně rozsáhlý antisemitismus v Polsku před WWII údajně pramenil z toho, že Židé bývali obchodníky, kteří časem získali větší majetek. Statisticky byli mnohem zámožnější než Poláci, kteří jim byli často pracovně podřízeni.

3 0
možnosti

Tahleta "kauza" byla ovšem pouze okrajová. Daleko podstatnější byla celková naprostá blamáž celé této Varšavské "mírové" konference, což se ovšem vzhledem k tomu kteří mírotvorci se ji zúčastnili, dalo vcelku snadno čekat.

2 6
možnosti

Díky za potvrzení pánové. R^

0 0
možnosti
Foto

já sám vidím problém ještě jinde. A dostávám se často kvůli svému názoru do ostrých sporů na serverech podporujících Izrael a také s mými přáteli v Izraeli. Totiž stále se šíří mýtus toho, že Poláci mají antisemitismus v krvi. Dokonce jsem zaregistroval hlášku, že namísto mateřského mléka jsou kojeni nenávistí k židům. Je to pochopitelně nesmysl. Zajímavý poznatek mám ten, že nejvíce těch, kteří toto tvrdí, mají kořeny v zemích bývalého SSSR. V souvislosti s holokaustem je nutno opakovat, že mezinárodní společenství na hrůzy v koncentračních táborech jako první upozornila polská exilová vláda. A také to, že nejprve byl informován SSSR který celou věc bral na lehkou váhu. Ostatně, podobně jako mezinárodní červený kříž o něco později. Nicméně nikdo nemůže upřít právě polské exilové vládě ono prvenství a obrovskou podporu, kterou trpícím židům poskytovala. Připomeňme například hnutí Žegota. Dále Armia Krajowa aktivně pomáhala židovskému obyvatelstvu. Nesmíme také zapomenout, že když pomineme Německo, pak Polsko mělo po SSSR nejvíce obětí na životech během války.

8 0
možnosti

D94a92v50i47d 19H44o14r46á53k

15. 2. 2019 22:38

Vynechám ty údaje na konci příspěvku týkající se obětí. Ale spíše to chápu, že v té šmelině, a všelijakým použitím a využitím všeho možného ke ziskům (viz.posypová sůl, maso z nemocného dobytka, všelijaké mizerně okopírované technologie atd. atd) kterým naši severní sousedi zásobují celou Evropu a jsou tím známi, je určitá obava z konkurence v tržním prostředí.

0 6
možnosti

D15a54v56i67d 20H70o67r29á16k

15. 2. 2019 21:32

Nedávno jsem někde zaznamenal od něho něco podobného, co vysvětloval chybou v překladu.

Jestli on to nedělá záměrně, aby se to v různém čase a různé situaci mohlo také různě vysvětlovat. To by jim bylo podobné.

0 5
možnosti

Podobne jako Cesi neustale omilaji nesmysl, ze Polaci pouzivaji do potravin posypovou sul. Chemici, misto aby neznalym ctenarum vysvetlili rozdil mezi potravinovou a posypovou soli, skodolibe v neprospech Polaku mlci.

2 0
možnosti
  • Počet článků 4798
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal