Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stále se u nás nosí postesk, jak jsme 300 let trpěli pod Rakouskem, ale turecká knuta byla úplně jiný level.

Každý národ má své přednosti i slabiny. Vysoké důchody a další věci, o kterých píšete, nevznikly ve vzduchoprázdnu, a také něco o zemi či důležité části jejích obyvatel vypovídá. Něco z té mentality stále přetrvává, třeba nikde jindejsem se nesetkal s tím, aby taxikář chtěl v noci vyšší sazbu.

1 0
možnosti

Píšete cituji: "Řekové jsou hrdý národ, který pokorně pochopil to, co přišlo s krizí. Myslela jsem si, že se budou bránit, ale oni sami uznali, že žili nad poměry.

Zdroj: https://katerinakaltsogianni1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=701054";

Na druhou stranu se pravidelně objevují zprávy o demonstracích z Řecka proti úsporným opatřením. kterých se účastní desetitisíce lidí. Tak mně to nějak nejde dohromady.

3 0
možnosti
Foto

Pane Zdeňku, jasně, že demonstrují, protože ne všechna úsporná opatření jsou zřejmě v pořádku, tak jako jinde ve světě. A kde jim ještě chtějí vzít??? Víte, je to hodně těžké. Mnoho lidí vyplo elektrický proud, mnoho lidí v zimě netopí atd. atd., takte demonstrace jsou asi v pořádku. Zase je to národ, který se jen tak nedá a rozhodně národ nebyl u toho rozkrádání, asi tak. Hezký den.

0 0
možnosti

"Ministr financí Janis Varoufakis zůstal nečekaně v Řecku a čekal, jak dopadne jednání. Bylo to divné, protože tento skvělý a inteligentní ekonom ...."

Myslim ze tym ste mi o Vasich nazoroch povedali vsetko. Zavital som na Vas blog po prvy krat. Dakujem, neprosim!

0 0
možnosti

L72u73d78ě48k 47T33o30n21d35r

15. 2. 2019 22:03

Paní Katerino, je správné, že stojíte za svým národem a vidíte v něm především to dobré. Například, že si dobrovolně "utahují opasky" protože si uvědomili, že žili nad poměry.

To je fajn, ale - promiňte mi to rýpnutí - byli to právě tito Řekové, kteří předtím ve volbách volili a chtěli právě takové vlády, které jim umožní žít si nad poměry. Většina Řeků celou tu dobu volila právě ty strany, které rozšiřovali neúměrně počty státních zaměstnanců, nesmyslně vysoké důchody a chtěli aby se také oni mohli stát "důchodci" ve věku, kdy mají ještě plno sil pracovat pro svou zemi. Ale oni volili právě hloupost, lži a pohádky a sliby, co je nakonec dostaly do kolen.

Takže Řekové jsou určitě fajn a to co si sami vědomě nadrobili teď trpělivě snášejí. Ale ONI si to nadrobili, ONI dali přednost slibům, lžím a pohádkám s tím, "že to nějak dopadne".Dnes jsou Řekové už moudří, protože předtím byli hloupí.

1 0
možnosti
Foto

Ale ne, fakt ne, nenadrobili si to sami, byli toho ovšem aktivně účastni. Kdo mohl předpokládat taktiku Německa nebou současného divného světa s imigranty? Věděl jste to, nežli sem začali houfně utíkat? Já tedy ne a to jsem velký pozorovatel.EU

0 1
možnosti

Netroufám si hodnotit všechny ty kroky kolem řecké ekonomické krize, ať už ze strany Řecka či EU. Asi to nebylo snadné pro žádnou stranu. Vím jen, že kdykoliv jsem byl v Řecku, dýchalo tam na mě něco, co jsem si přál, aby vydrželo napořád. Neumím to definovat, ale bylo to moc příjemné. Jednou (ještě před naším vstupem do EU) jsem se tam setkal na letišti s nějakým Čechem, který nadával na cosi, co tam zrovna nefungovalo a rozčiloval se, že Řekové jsou uznávanou evropskou zemí, a Česko ještě ne a tázal se, v čem jsme my Češi horší než Řekové. Odpověděl jsem mu, že v tom, že oni, byť po válce taky osvobození sovětskou armádou a s velkým vlivem SSSR, nedopustili, aby jejich zemi ovládli komunisté.

Což asi o něčem svědčí. Určitě jsme ve spoustě věcí lepší než Řekové, oni jsou zase ve spoustě jiných věcí lepší než my. Teď jsme v jedné Evropě a doufejmě, že si navzájem ty plusy budeme umět sdílet a těch minusů se postupně zbavíme. A předem děkuji za případné komentáře o své naivitě.

0 0
možnosti

Sovietske vojska za 2. svetovaj vojny nevkrocili na grecke uzemie.

1 0
možnosti
Foto

Do Řecka jsem se vždycky chtěla podívat, zvlášť po přečtení knížky o Korfu. Než jsem se tam dostala, tak se stala ta nešťastná událost, že Britku při cestě z nějaké památky roztrhali psi, tak nějak vyplulo na povrch, jaký je vztah Řeků ke zvířatům. Že se tam potlouká spousta hladových, nemocných psů a koček, nikomu nepatří, nikdo se nestará a množí se, protože kastrace se neprovádí, není to zvykem.

Nechci být negativní ale byla bych ráda, aby se měla v Řecku dobře i zvířata, co tam žijí, protože to je také o lidskosti, vztazích, hodnotách atd.

http://mazliccivpohybu.cz/blog/article/1360-psi-a-kocky-ve-svete-i-recko/

2 0
možnosti
Foto

O té Britce jsem také slyšla. Jinak psi jsou v Řecku vážně problém, který již nyní hlídají milovníci zvířat. Je naprosto nepřijetelné mučit či zabít psa, což je hodně tresně stíháno. V Řecku kdysi - ještě tak před deseti lety - neměl nikdo doma v bytě pejska, kočku už vůbec ne. Toto se změnilo, kočky stále nejsou v bytech, protože se pokládá za nečisté mít doma kočku. Pejsi už ano, takže já jsem si vloni vzala nádherné štěně, které mi sebrala Mery, moc se mi po ní stýská, ale počkám si, až bude mít mladé. Jmenuje se Oliva a je to nejkrásnější fenka na světě. Jinak nejsou peníze na psí útulky, které byly téměř všude vytvořeny, ale vážně se o to začali ochránci zvířat starat, tak snad to bude lepší.A díky za fotku.

1 0
možnosti

V Řecku jsem nikdy nebyl. Trochu se zajímám o historii. Líbí se mi jak Řeci za války nepustili do země Italy, museli pomoct Němci. Za první zimy zemřelo v Atenách a Soluni hladem 200 000 lidí. Řecké matky házely v noci mrtvé děti přes zeď hřbitova,

aby nepřišly o lístek na potraviny. Asi hřbitovy byly zavřeny. Nebo je to nadsázka ?

Němci prý věnovali Makedonii, obilnici Řecka, Bulharsku. Celkem za války zahynulo půl miliónů Řeků a v občanské válce další milión.Z 8 miliónů ?A popravovalo se v poměru 1:100.Za jednoho Němce 100 Řeků.Také se mi líbil film o Panagulisovi, chtěl spáchat atentát na šéfa vojenské junty.Žil pak s Orianou Falacci.. Byla to pozitivní postava ? No, já si říkám, že hlavně Němci jsou Řekům hodně dlužní. Mám pocit ,že na řeckém dluhu se napakovaly hlavně německé banky.No, Řeci se nemají za co stydět. Přesto někteří naši "vlastenci" vyskakují, jako by poloviny výplaty dávali na Ŕecko..:-P

1 0
možnosti
Foto

Ondřej, ano, máte pravdu. Řekové hodně trpěli, navíc prošli dvěma hladomory. Do toho po občanské válce Kypr, kdy stále kyperští Řekové hledají svoje zmizelé příslušníky rodin. Bohužel, o Řecku se v tomto směru ví málo. Děkuji moc.:-)R^

0 0
možnosti
Foto

R^ To je dobře. U mě taky dobrý;-) Jinak léta letí. Ač vzpomínám si na doby kdy Němci chtěli nejen v řecku zřídit centra pro své důchodce. To ovšem zhaslo. Také vzpomínám na poslední olympiádu v Řecku. Masiv. investice. Na dluh. Němci rádi půjčili. A Řekové fixlovali, aby měli rychle ojro. A pak. Nemohli devalvovat. Kdyby si nechali svoui měnu.... Ale kdyby, že. Také válka v byvší Jugo je dost odřízla. Už nemohly kamiony jinudy, než trajekty přes Itálii. I pár zdejších Řeků na tom zkrachovalo, když nemohli z rodinn. farem vozit zboží i k nám. Ale, to vše bylo. Jen číńani leccos skoupili i v Řecku. Třeba i celé přístavy, či tak. Ale to nic. Řekové přžiii mnohé. I II. WW, i voj převraty a chunty, i obč. válku. I ty Turky. Přežijou zas. Sou zvyklí. Na leccos. A Řek Zorba stále tančíR^

1 0
možnosti
Foto

Jj, Jíří, jsou to velcí bojovníci. S těmi podvody dejme tomu, ale ptám se, to fakt nemá EU komsie, která by kontrolovala státy? Co? Mně se top vůbec nezdá logické.R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik