Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HM

K vaší námitce, že tříleté neočkované dítě do kolektivu nesmí a pětileté do školky musí. Je to samozřejmě nedomyšlenost zákona o povinné předškolní docházce (přijatého kvůli snaze naučit před školou hygienickým návykům, barvám apod. děti z nepřizpůsobivých rodin, ovšem ukázalo se, že právě tyhle řada těchto rodičů na docházku kašle a nikdo je nedonutí, protože jsou na dávkách, takže na ně neplatí ani pokuty). Ovšem z hlediska vývoje imunity dítěte je obrovský rozdíl mezi tříletým a pětiletým. Imunita se vyvíjí postupně, každý rok je tedy znát.

6 0
možnosti
LK

Vážený pane, náhodou jsem kus tohoto pořadu viděla. Jílkovou nemusím, ale tentokrát se hnusně naopak chovala pí. doktorka na straně odmítačů. Nechutně skákala do řeči, nikoho nenechala domluvit, jen si mlela svoje. A ten elektroinženýr-homeopat - případ sám pro sebe. Můj názor je velmi jednoduchý - kdo nechce očkovat, ať neočkuje, OK. Ale pokud jeho dítě onemocní nemocí, na kterou odmítl rodič vakcínu, ať léčí dítě ve své režii a nechce platit od pojišťovny a basta. To je ta volnost, po které voláte.

21 3
možnosti
Foto

Malý příběh za všechny. Z Jugoslávie dostal povolení vycestovat Ibrahim Hote muslim z Kosova, aby v Mekce vykonal hadždž. Podmínkou vycestování bylo předložení očkovacího průkazu, protože Mekka je místo, kde se stýkají lidé z všech končin světa a zejména z Afriky, která je zdrojem smrtících onemocnění. Ibrahim Hote se na očkování vykašlal, ale sehnal si místo očkování správné razítko. Po návratu domů se setkal s učitelem Lafit Mumdžič, aby mu povyprávěl o návštěvě Mekky. O jedenáct dní později dostal Mudžič horečku a vyrážky a dne 9 března 1972 byl přijat v nemocnici v Bělehradě. Zde došlo ke stanovení chybné diagnózy. Podle lékařů se jednalo o alergickou reakci na penicilin . Protože ,na klinice probíhala výuka mediků z lékařské fakulty, byl jim předváděn jako pacient s těžkou alergickou reakcí. Druhý den zemřel a tělo bez pitvy bylo předáno rodině k muslimskému pohřbu. Za pár dní onemocněli tím samým dva členové jeho rodiny a následně dvacetiletá zdravotní sestra, která nebyla očkována. Do nemocnice chodil 85 letý profesor Kosta Todorovič a ten jako lékař z první světové války poznal o, co se jedná. Byl tajně provedena exhumace Mudžiče a zjistilo, že jedná o výskyt viru Vari - ola vera, neboli neštovice. Nemocnice byla okamžitě obklíčena armádou a nikdo nesměl do nemocnice a nikdo ven. Jugoslávie musela s pomocí celého světa o očkovat 18 milionů lidí. Svět pomáhal dodávkami očkovací látky. Přesto onemocnělo 174 osob a 35 osob zemřelo. Chorvatsko muselo odepsat jednu letní sezónu u moře,

19 0
možnosti
Foto

Pokud chodíte do archivu a vezmete se matriku zemřelých a nahlédnete do ní jedna věc věc, vás okamžitě zarazí. Nejvíce zemřelých se v matrice zemřelých nachází dětí. To až do 20 století, kdy začalo očkování. Rodiče měli třeba 11 dětí a dospělosti se dožily maximálně tři. Díky povinnému očkování dnes neznáme neštovice, které dokázaly zabít milioný lidí, v Anerice vyhladili celou populaci indiánů.. Očkuje se od konce 19 století a i církev byla obrovským propagátorem očkování, při křtu nabádala rodiče, aby dali dítě očkovat. Od toho 19 století nikdo na celém světě neprokázal, že očkování poškozuje zdraví dětí. Když za bolševika očkovali, tak se vědělo, že místo může zarudnout, otéct a případně přijde horečka. Rodiče se z toho nehroutili, protože stejné přiznaky měli i oni a věděli, že za pár dní to odezní Dnes žije v 21 století a přesto se nachází lidi, kteří jsou proti očkování.

17 1
možnosti

J77a96k61u82b 28Š37o95l48c

15. 2. 2019 15:43

Řekněte to těm, jejichž děti se po očkování stali mrzáky.

1 10
možnosti
MP

Já bych upozornil na dvě věci. Tím, že se někdo rozhodne děti neočkovat, tak přispívá ke snižování proočkovanosti populace, a tím také snižuje účinnost očkování i u těch ostatních proočkovaných. Takže není pravda, že to je jen soukromé rozhodnutí, které nikoho jiného neovlivňuje. Proto je kritika od očkovaných lidí směrem k odporovačům očkování zcela racionální.

A za druhé, podivný argument že "některé nemoci již nejsou, tak je nesmysl proti nim očkovat" je lichý, protože pokud se přestane očkovat, tak se ty nemoci zase mohou velice rychle vrátit.

24 0
možnosti
Foto

Přesně tak, obzvláště dnes, kdy jsou na postupu celé statisíce lidí i ze zemí, kde je situace s nakažlivými nemocemi tristní, má očkování v naší části světa význam hodný zákonu přežití.

11 0
možnosti
Foto

No a když máme takové mudrlanty, jako je pan autor, tak se není čemu divit, že tady máme najednou epidemii spalniček. Tací, jako autor, vůbec nechápou, že neočkování dětí není jen věcí jejich nebo jejich rodičů, ale že je ve hře zdraví doslova celé společnosti. Já bych to očkování napálil povinně, ať se bio matky, bio otcové a bio dědové třeba opupínkují. Doslova...

18 2
možnosti
Foto

Myslím, že jste to napsal správně. Neměla by existovat násilím vynucená povinnost nechat sebe, nebo své děti očkovat.

Je to jako se vším, pokud něco organizuje stát, je to neefektivní a časem to začne způsobovat dost velké problémy.

Já osobně jsem zastánce očkování, ale i toto očkování by mělo být nabízeno volnotržně.

3 15
možnosti
MK

...jak píšu výše...ani Vy,Františku nejste připraven na demokracii

0 0
možnosti
VM

A jen tak k některým komentářům. Nejsem kompetetní hodnotit nutnost očkování či neočkování. Ale i přes špatně dostupné informace k tomuto tématu jsem toho dost četl o "přidružených" či "doprovodných" látkách ve vakcínách a jejich účincích na lidské zdraví a obzvláště na vyvíjející se organizmy malých dětí.

A osobně si myslím, že velká nevole lidí i v odborné sféře má problém především s těmito látkami, nikoli s očkováním jako takovým.

2 0
možnosti
VM

Co k tomu říct? Jílkovou nesleduji už asi 5 let proto, že průběh je silně účelově manipulovaný a výsledek 0 . Naprosto ztracený čas.

4 0
možnosti
JC

Čo si, Vladimír, představujeme pod takÿmto slovom "výsledek" ??

0 0
možnosti
PT

P95e88t55r 54T34o90m81e90k

15. 2. 2019 14:14

Asi jsme každý viděli jiný pořad. Ta uštěkaná doktorka byla šílená a ten směšný inženýr vedle ní, "odborník na homeopatii", to tedy byla dvojka. Divím se, že ti podvodníci homeopatici stále běhají na svobodě,

21 2
možnosti

J33a61k12u25b 73Š26o28l97c

15. 2. 2019 14:16

Mě homeopatika pomáhají.

2 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2537x
Bloger, kterého baví formulovat myšlenky o věcech, kterým se pokouší porozumět. Dapcom