Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Naprosto nesmyslna Obamova "protijaderna smlouva", spolupodepsana politickymi zbabelci z EU uvolnila obrovske financni prostredky, kterymi Iran financuje terorizmus, destabilizuje situaci na Stred. vychode a umoznuje dalsi vyvoj nuklearnich zbrani. Iran take naprosto bezohledne porusuje rezoluci OSN zakazujici vyvoj a zkousky balistickych raket. Je tedy na case pripomenout evropskym a politikum firmam, ze jejich ksefty s Iranem neohrozuji jenom Izrael a okolni staty, ale i evropske zajmy.

11 4
možnosti
Foto

Vy jak vidno netoužíte po ničem jiném, než aby se Irán atomovou velmocí stal. Že byste tak přemýšlel o tom, abyste Irán zapojil do mezinárodních struktur. Izolace není řešení.

3 5
možnosti
Foto

Z povahy věcí nemohou mít tajné služby důkazy, vždy toliko indicie.

2 3
možnosti

Fotografii také řadíte mezi indicie, nebo zvukový záznam, nebo kopii dokumentu ?

6 0
možnosti

Ještě před tímto setkáním jsem kdesi psal že vzhledem k tomu že hlavní roli v něm bude hrát slavné Bratrstvo kočičí pracky Pence, Pompeo, Netanjahu, tak to bude jenom naprostá fraška a také to tak dopadlo.

6 11
možnosti
Foto

Pokud je žid a USA zlo,tak Mirek Miroslavic Dušín je kdo?

6 0
možnosti
Foto

Účast na konferenci byla že strany evropských zemí dost symbolická a jedinou co mi přišlo zajímavé byl fakt,že na své cestě návštivil americký ministr Slovensko a Česku se vyhnoul

2 1
možnosti
Foto

Jo, to máte pravdu, to jsem si taky říkal. Asi hraje roli vztah našeho prezidenta s Ruskem...

2 1
možnosti

Mohl bych znát Váš názor ? Je a nebo není, Irán se svým náboženským režimem a svým zbrojním průmyslem nebezpečím pro Evropu, Izrael ?

8 0
možnosti
Foto

Samozřejmě, že každá země, kde vládne náboženský fanatismus a kde jsou zbraně, je určitým nebezpečím. Jenže ouha - víte, kolik takových zemí na světě je? Namátkou třeba Saudská Arábie a vlastně každá země z Blízkého Východu. A je třeba se bát jen náboženského fanatismu, nebo se lze obávat i režimního fanatismu? Ano,? Jak to tedy, že ještě nebojujeme s Čínou? Nebo se samotnými USA, protože jestli někdo nosí nos hodně nahoře a přitom má zbraně, tak jsou to právě USA. A co Rusko? Není to jasný kandidát na přeshubu vzhledem k posílení světového míru...? Tak na koho vlítneme dřív?

3 0
možnosti
Foto

R^karma. Kdy to přestane? Asi nikdy.R^

4 1
možnosti

Hodně dobrý článek a zajímavé postřehy.

Zasloužená Karma.

R^

4 4
možnosti

Zajímavě reagovala spíše polský tisk, konkrétně Gazetta Wyborcza, k tomu není co dodat. A jak už to říkají i poláci, tak to už je co říc, líp bych to nenapsal.

„Úvod deklarace, že varšavská konference má mírový charakter a není nasměrována proti Íránu, se po prohlášení Nentanjahua a Pompea rychle rozplynul,“ upozornil ve čtvrtek list Gazeta Wyborcza. „Konference se odehrála na Valentýna a to, co se na ní událo, je důkazem naší hluboké a bohužel zaslepené lásky k USA,“ dodal deník.

8 1
možnosti

Já osobně se domnívám, že na počátku těchto problémů stojí velice chybné rozhodnutí z roku 2003, že se vtrhne do Iráku. Ten totiž byl tradiční protiváhou Íránu v příslušné části planety.

Tak se tam vtrhlo s tím, že se tam určitě najdou zbraně hromadného ničení.

Hledání zbraní hromadného ničení mělo stejný úspěch, jako když urození rádcové hledali nejjasnější princeznu Krasomilu. nenašlo se nic. Zato se to tam pořádně rozvrtalo, protože v těchto zemích není ani tak problém tu zemi obsadit, jako je problémem dostat i pod kontrolu. Rozvrtalo se to tam, západoevropští a američtí vojáci tam umírají po desítkách a stovkách, výsledek nula - nula - nic, ale Íránu se uvolnila ruka a nyní sklízíme výsledky.

Když se tehdy vedly polemiky, zda se povede Irák obsadit, lidé se dělili na ty, kteří říkali, že ano, a na ty, kteří říkali, že ne. A já jsem byl něco mezi a říkal jsem přesně tohle: Zda se povede Irák obsadit? Naprostá maličkost. Bez sebemenších problémů. Ale dostat pod kontrolu? Ani náhodou!

Už Hannibal prohrál tím, že Itálii bez problémů obsadil, ale nedostal pod kontrolu. Napoleon z Ruska také utíkal, aniž by předtím prohrál jedinou bitvu (tu na Berezině prohrál až při ústupu, takže tato bitva nebyla důvodem, proč opustil obsazenou Moskvu), rovněž tak rozpad koloniální soustavy nebyl nic jiného než nemožnost nadále držet ty země pod kontrolou (kolonie se neosvobodily vojenskou cestou ozbrojeného povstání), Američané takto museli opustit Vietnam a Rusové Afghánistán.

Jenom bych připomněl, že dopis, který tvrdil, že se musí vtrhnout do Iráku, podepsal Václav Havel, zatímco Václav Klaus už před touto akcí varoval.

Pravdu měl Klaus. Je to jeden z mnoha důvodů, proč si jej vážím podstatně více než Havla.

Irák je sice obsazený, ale je zároveň rozvrtaný, zcela mimo kontrolu, ale Írán je zbavený své tradiční protiváhy, a tudíž je stále nebezpečnější.

22 1
možnosti

V Iráku šlo o ropu i o to přibližovat se k hranicím Ruska a v USA zřejmě najisto počítali, že tam zbraně hromadného ničení najdou. V Iránu jde v podstatě o totéž. Kromě ropy a dobývání strategických území jde samozřejmě i o zhodnocení výrobků zbrojařských firem, kterými ty útočící země překypují. USA jako mírotvorce to už má spočítané

5 2
možnosti
Foto

Každá preventivní válka je válečným zločinem! Viz Irák, Libye, Venezuela?

Vždy je možné jednání, Když to jde Trumpovi s Kimem, ne?

8 0
možnosti

Unika Vam Polsko 1939, Finsko 1939, tri pobaltske zeme 1940, Bessarabie 1940, Madarsko 1956, Ceskoslovensko 1968, Afganistan 1979, Gruzie 2008 dosud, Ukrajina 2014 dosud, Syrie 2015 dosud. o co slo Rusku v r. 1969 na rece Ussuri? I sami na sobe jsme pociti souseduv valecny zlocin! A hned dvakrat!

2 1
možnosti

J92a95n 84R15á47ž

15. 2. 2019 11:02

Názory poučeného laika, vycházející ze "selského rozumu" mají většinou realitě bližší vypovídající schopnost, než názory profesionálních analytiků zatížených ideologickou zaujatostí..

Takže karma!

3 1
možnosti

Hlavně ten laik na tom není osobně zainteresovaný, a tak je objektivnější.

Já problému X., třeba otázce, zda něco bourat, nebo přestavovat, zdaleka nerozumím tolik, jako tomu rozumějí specialisté, ale na rozdíl od nich mi nic nekyne ani z toho, když se příslušná budova zbourá, ani z toho, když se bude přestavovat. Proto je můj názor mnohem méně podložený, ale o to více nestranný.

5 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám