Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Levicově liberální názory bývají obvykle prezentovány s menší mírou sprostoty. V tom je tento článek výjimkou. Jinak ovšem nic nového pod sluncem.

Kde jsou ty zlaté časy, kdy existovala pouze komunistická a nekomunistická levice. Někdy v 70. letech se vynořila ještě liberální levice. To byla zlatá léta kapitalismu, která se zřejmě už nikdy nevrátí. Sociální nerovnost byla nízká, neexistovala masová nezaměstnanost, sociálně tržní ekonomika spolehlivě pojišťovala neúspěšné a kvalifikovaní dělníci se dostávali mzdami na úroveň tehdejších středních vrstev.

A v tuto chvíli přišla liberální levice s prohlášením, že sociální problém je již vyřešen a že problémem není nerovnost, ale nerespektování různosti.

A tak se začaly akcentovat práva nejrůznějších menšin etnických, kulturních, náboženských, práva homosexuálů, nastolila se genderová otázka. Tyto dílčí otázky, které jistě nejsou bezvýznamné, se začaly upřednostňovat před všemi ostatními.

Od té doby se poměry podstatně zhoršily - příjmová a majetková nerovnost prudce vzrostly, objevila se masová nezaměstnanost spolu s její nejhorší formou - nezaměstnaností mladých, systém sociálního zabezpečení je systematicky osekáván, reálné mzdy zaměstnanců stagnují pokud neklesají. Rétorika liberální levice (kterou si zatím osvojili i někteří pravicoví politici) se nemění, ale lidé jí už nechtějí příliš naslouchat - mají jiné starosti. A v tuto chvíli se objevují jako na zavolanou imigranti. Ti ideálně naplňují na první pohled zřejmé kritérium jinakosti, čímž se stávají pro liberální levici ohromně zajímaví a jejich složitá životní situace nahrává sklonu liberálů připisovat některým pouze práva a jiným pouze povinnosti. Imigranti tak mají pouze práva, zatímco domácí obyvatelstvo pouze povinnosti. V čem mohou imigranti pomoci systému, který je za zenitem, pokud ne v krizi?

3 0
možnosti

Pokud budou pracovat, vyvinou tlak na snížení ceny práce. Nebude se již hovořit o stagnujících příjmech nižších a středních vrstev, o narůstající příjmové a majetkové nerovnosti, pozornost bude odvedena k rasovým a náboženským sporům. Viz USA, kde se tímto způsobem daří už minimálně sto let paralyzovat sociální otázku. Další osekávání sociálních jistot je možno zdůvodnit potřebou financovat rozsáhlejší bezpečnostní aparát. Nemáte sice na činži, ale zase vám terorista nevyhodí dům do vzduchu.

Proč jsou jedni a ti samí (u nás jen namátkou Schwarzenberg a Kalousek) tak přísní na vlastní důchodce, nemocné, rodiny s dětmi a při tom překypují vstřícností vůči imigrantům? Protože tyto náklady nebudou platit velké firmy a bohatí zatímco zájmem těchto politiků je šetřit výdaje bohatým v firmám.

To všechno jsou důvody proč nehovoříme třeba o daňových rájích, které okrádají o daně země, ve kterých firmy tvoří zisky, ale o homosexuálech nebo 48 genderech.

0 0
možnosti
Foto

pište zse do šuplíku, bude to tak lepší.

1 0
možnosti
Foto

Výborný článek (až se divím, že to takto v redakci prošlo).

PS: Víte, jak tady poznáte, že tnete do živého? Tím, že se následně v diskuzi strhne až nenávistný odpor. Jen tak dál, je to u nás potřeba. R^

0 0
možnosti
Foto

Kde vidíte nenávist? Prvním a zároveň posledním vytočeným je sám autor.

9 0
možnosti
Foto

...Češi vyhráli a zase jednou ukázali světu jak se to má dělat....Češi zase jednou ukázali, že uvažují racionálně a nepodléhají na první šlápnutí idiotským módám, šířeným z tzv. vyspělého světa.

Dokud LGBT komunita nezačala pořádat své pochody nahých zadnic, byla společností v naprostém poklidu tolerována a v podstatě si mohla dělat, co chtěla. Otevřený odpor se projevil až poté, co se LGBT začali sápat po manželstvích postavených na stejném právním základě jako ta heterosexuální. Ale to přece není to samé. Manželství je svazkem mezi mužem a ženou a jeho přirozeným očekáváním je to, že přivede na svět a vychová děti. To homosexuálové, ať jsou sebelepší a sebezodpovědnější prostě nedokáží, protože nemohou dávat dětem ten správný příklad.

A když už jste označil Čechy jako ty nejhorší na světě ve vztahu k homosexuálům, myslím, že byste se měl dovzdělat a podívat se důkladněji po světě, jak s nimi zacházejí jinde. V muslimském světě je vyvedou na nejvyšší barák, shodí je dolů a vůbec neřeší jejich požadavky, přání a problémy.

Buďte ve svých odsudcích spravedlivější a méně sprostý, už vám to napsali níže. Takovýmto projevem prokazujete LGBT medvědí službu, která jí na popularitě a vstřícnosti u majoritní společnosti rozhodně nepřidá.

11 1
možnosti
Foto

...oprava...protože nemohou přivést děti na svět a dávat jim ten správný příklad

0 0
možnosti

Tady jde o úhel pohledu. Já třeba vnímám následující sekvenci: lidé jako společnost se musí rozmnožovat. Aby se mohli rozmnožovat, je třeba, aby se párovali muži s ženami. Tím, že se dva lidé berou, dávají najevo svůj záměr založit společně rodinu, plodit děti a vychovávat je. Společnost jim uznáním jejich sňatku vychází vstříc jednak tím, že rodiny s dětmi potřebují specifickou legislativu, která se netýká lidí bezdětných, a kromě toho je svým způsobem odměňuje za to, že tento svůj úmysl deklarovali sňatkem, a to jistými právními výhodami. Dva homosexuálové děti plodit z principu společně nemohou, jejich "sňatek" by tedy nebyl žádná deklarace založení rodiny a tvorbu potomstva, což je to, co společnost potřebuje. Není tedy důvod je nějak odměňovat zvláštními právy.

Kromě toho to lze také vzít tak, že některá práva se vztahují pouze na někoho za určitých podmínek, ale pokud je dotyčný nesplňuje a práva nezíská, nejde nutně o diskriminaci. Např. nárok na podporu v nezaměstnanosti nemá člověk, který je zaměstnán, ale není to žádná diskriminace zaměstnaných. Stejně tak invalidní důchod není diskriminace neinvalidů, starobní důchod diskriminace mladých atd. Prostě se to na ně jen nevztahuje.

11 0
možnosti

Kromě toho - podpásovka je už název blogu - nevím nic o tom, že by "všechny ty homosexuály zakázali".

10 0
možnosti

Je to tak, vždy nějaký vykolejenec se najde!!

2 0
možnosti

"Doufám, že Vás, své čtenáře pobavím a třeba i poučím." Mám obavy, že se Vám příliš nepovedlo ani jedno, ani druhé. Ale v žádném případě Vás nehodlám poučovat já, a pokud si něco vezmete z mých připomínek, je jen Vaše věc... 1) Osobně nemám s poněkud expresivnějším, nebo, řekněme, vulgárnějším vyjadřováním celkem žádné problémy. Jen si myslím, že by se s takovým výrazivem mělo poměrně šetřit. Pokud se takhle hustě prošpikuje celý blog, je to asi kontraproduktivní. Navíc by takové výrazy měly být trefné a k věci, jinak ztrácejí svou razanci a tím i svůj smysl. 2) Zmínky (patrně snad měly být humorné) o Zemanovi, Okamurovi, černoších, SPD a Ortelu - nějak jsem nepochopil souvislost s hlavním tématem. Pochopil jsem z toho, že příznivci výše uvedených (a nepříznivci černochů) jsou asi podle Vás stejní debilové jako ti, kteří nesouhlasí s manželstvím homosexuálů... 3) Konečně k věci. Ano, máte pravdu, že registrované partnerství nemá stejné právní postavení (míněno ve VŠEM) jako manželství. Ale i tohle se dá právně ošetřit. Neříkám, co je "správnější", takže teď opravdu jen můj OSOBNÍ názor. Já mám historicky zafixovanou představu, že manželství je svazek muže a ženy. Pozn.- jsem ateista, takže rozhodně nikoliv z důvodu víry. Myslím, že by se zrovnoprávnit mělo registrované partnerství s manželstvím, ale nemělo by se to jmenovat stejně. I když nemám úplně ujasněný názor (do detailů) třeba ohledně osvojování dětí - ale na druhé straně mě nenapadá nic úplně zásadního proti. A nakonec si na tohle všechno časem společnost zvykne natolik, že se třeba zruší tyhle rozdílné pojmy a sjednotí se všechno pod pojem "manželství". Jen bych to nelámal hned teď přes koleno... A ještě malá úvaha - opravdu by chtěli všichni homosexuálové (tedy ti, kteří chtějí žít ve společném svazku) žít v "manželství"? Nebude některým naopak vadit, že by se jejich svazek nazýval pojmem určeným pro svazek opačných pohlaví? Nevím, jen se ptám a nabízím k úvaze.

5 0
možnosti
Foto

Je opravdu jedno, jak se to bude jmenovat. Důležitá jsou ta práva co k tomu náleží.

0 0
možnosti
Foto

Tak teď jste homosexuálním párům udělal medvědí službu. Tolik vulgarit a zloby se nevidí často.

18 0
možnosti

Škoda, že to neprošlo, já jsem se těšil, že příště se uzákoní respektování zvyků a práv kanibalů...

5 0
možnosti
Foto

Nelíbí se vám, že jiní lidé chtějí ta samá práva jako máte třeba vy ? Jinak to s těmi kanibaly nedává žádný argumentační smysl.

1 9
možnosti

Není to tak dlouho, co tito sami 4% prohlašovali, že jim nejde o nic jiného, než o registrované partnerství. A hle, už to nestačí - co budou chtít, pokud by se jim vyhovělo s "manželstvím"? Prostě je to ta stará známá "salámová metoda".

13 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS