Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

M96i55l62a80n 52S53m18r67ž

18. 2. 2019 19:21

Milá paní, dokonce už i Francie, ikona jaderné energetiky, couvá a bude stavět OZE a ušetří 44 miliard euro, když nepostaví jádro, https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-12-10/french-power-costs-will-rise-if-renewables-are-sidestepped

0 0
možnosti
TT

Španělé by pro životní prostředí dělali něco dobrého, kdyby oblasti, kde staví nesmyslné panely a větrníky, opět zalesňovali, do toho by měli investovat, ne do tzv. obnovitelných zdrojů, které jsou pro životní prostředí několikanásobně škodlivější než uhelné elektrárny, o jaderných už vůbec nemluvě. Proč že jsou škodlivější? - Odpověď snadná: po očištění cen energií od dotací a regulací vychází, že jsou z tzv. obnovitelných zdrojů několikanásobně dražší. No a dražší jsou, protože vyžadují víc zdrojů. Rovnice, kterou nelze obelhat.

Proto nelze ani nijak souhlasit s ekofanatismem s lidskou tváří, prezentovaným v blogu. Rv

0 0
možnosti
MS

M27i49l13a16n 43S31m13r40ž

18. 2. 2019 19:18

Milý pane, ano, OZE byly dražší, ale dnes již jsou levnější, než jakýkoliv jiný zdroj, o externalitách ani nemluvě. Samozřejmě bez dotací. https://www.lazard.com/perspective/levelized-cost-of-energy-and-levelized-cost-of-storage-2018/

Jak to, že vyžaduje větrná elektrárna více zdrojů než jádro? Na jednotku vyrobené energie je stejný objem konstrukčního materiálu v obou případech, U JE ale navíc rudu, vodu na chlazení a chemikálie na provoz elektrárny i na ukončení provozu. https://www.stormsmith.nl/i13.html

Čím jsou OZE škodlivé? FV se recyklují z 96%

0 1
možnosti
PB

Velmi hezky a přesně napsáno. Karma.

0 0
možnosti
MP

Přesně tak, my nemáme prostor pro masivní výstavbu větrných elektráren, vodních elektráren, ani celoroční teplo pro solární elektrárny, jako to mají v jiných zemích. Pro nás je ideální to jádro, doplněné nějakým tím uhlím. Jaderná energetika má navíc u nás tradici, máme s tím dlouhodobou zkušenost a umíme to používat, tak by byl nesmysl to nevyužít. Navíc máme krásnou krajinu a je škoda si ji opticky zaneřádit větrníky a solárními panely (nemáme ani moře, ani pouště, kde by to nikomu nevadilo...).

Kromě toho, takovéto jednotvárné založení energetiky je dost rizikové. Stane se něco jako teď nedávno v USA a Kanadě - zvlní se polární vortex, natáhne se do Evropy výběžek polárního vzduchu a co nastane - větrníky zamrznou, soláry také a lidé jsou najednou bez elektřiny, bez topení a bez teplé vody (ve čtyřicetistupňových mrazech).

4 0
možnosti

Jenže oni chtějí i v noci svítit.

Akumulace energie je obrovský problém, byť i jen na pár hodin

1 0
možnosti
PH

Zakládat článek o energetické strategii na tom, že jste "párkrát ve Španělsku byla" je vskutku odvaha.

Víte, že existují i jiné zelené zdroje energie, než je slunce a vítr? Nevíte a proto byste neměla psát podobné články.

Howgh.

1 6
možnosti
Foto

I53v69a61n 16V39e49s39e29l50ý

14. 2. 2019 13:07

Ti lidé, které jste nazvala ekofanafiky, jednají dle rčení "podej čertu prst, utrhne ti celou ruku". Jim prostě nestačí to co má být za pár let, oni ještě nemohou mít žádná data co bude až současná opatření budou uskutečněna a už jsou nespokojení a vymýšlejí další utahování šroubů. To jsou lidé zcela mimo realitu zaslepení svojí ideologií, kterou jim velká část společnosti bohužel "žere".

4 0
možnosti
Foto

Dovolím si vás opravit: Velká část společnosti jim to nežere, oni pouze nejvíc křičí na politiky a politik je vyplašený druh už z principu svého fungování a tak raději, než aby na sebe nechal křičet, sklopí hlavu a přesně dle ekonomické poučky o trvalé udržitelnosti rozvoje, udržuje a rozvíjí své politické korýtko...

2 0
možnosti
Foto

V úvaze postrádám nákladové hledisko.

2 0
možnosti
PH

No ona to moc úvaha není. Je to napsané asi jako kdyby Třeštíková začala psát o bezpečnostní situaci na Blízkém východě.

0 0
možnosti
Foto

Krátce po Vítězném listopadu jsel jel škodovkou Favorit bez klimatizace na dovolenou do městečka Torevieja. Trasa 2500 km a jen podél pobřeží to bylo od Barcelony nějakých 700 km. Udělal jsem i pár výletů do "vnitrozemí" a o Španělsku si vytvořil zkreslené představy. Nedávno jsem viděl cestopisný film o některých oblastech pod Pyrenejemi a zjistil, že je Španělsko nádherné. A pokud jde o ty české elektrárny, tak když jsme přežili těch 40 let socialistické industrializace, tak to s tím uhelným zbytkem přežijeme taky.

2 0
možnosti
RP

Je to trochu mimo...zrovna včera byl třetí dil na ČT 2 o Španělsku..také jsem si říkala, že je to nádherná země. Škoda, že už ta vzdálenost od nás tam je velká a potom už asi není síla ho projet autem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik