Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Nemíním se zastávat páně Babišovy vlády, resp. koalice, ale:

- Je vyslovenou lží tvrzení, že (v tomto okamžiku) se zaměstnanci s nárůstem platů o 30 % za 6 let nemají o nic lépe. Inflace totiž v daném období činila cca 10 % (s odhadem letošního roku 2,2 %)

- Je pravda, že důchody rostly pomaleji, než mzdy. Děje se tak již (jen co já pamatuji) 60 roků. Je to dáno výpočtovým vzorcem. Navíc samozřejmě zvýšení důchodů o rok a půl kulhá za zvýšením mezd (opravdu nelze provádět přepočet každý měsíc - to pochopí i méně inteligentní žák základní školy). Takže v případě mimořádně rychlého růstu mezd zůstávají důchody výrazně pozadu. A to žádná vláda nezmění.

- Je ovšem zase absolutní lží, že penzistům nebude lépe. Je to podobné, jako s platy: při růstu penzí o téměř 21 % a 10% inflaci si důchodci za ty roky polepšili o 10 %. A 10 % navíc je vždy poměrně hodně.

- Výpočtový vzorec důchodů nutně a trvale snižuje poměr důchod/plat, protože růst mzdy se projeví pouze čtvrtinovým nárůstem zásluhové části důchodu (mzda nad cca 14 tisíc se započítává s koeficientem 0,26). Jen částečně je kompenzováno vazbou pevné části na průměrnou mzdu. Glajšaltování výše důchodu existuje minimálně v celém poválečném období.

1 2
možnosti
VH

Pánové Kindle a Polický, vážím si vás. Ovšem když argumentujete. Můžete prosím ke svému zápornému kliku připodotknout, které z tvrzení v jednotlivých odstavcích není pravdivé?

Mají se snad ti, jimž vzrostl plat za inkriminované roky o 30 % stejně?

Není pravda, že díky výpočtovému vzorci (obměňovanému, ale logikou výpočtu stálému) rostou důchody pomaleji než mzda mnoho desetiletí, tedy nikoliv za posledních pět či sedm let?

Penzistům opravdu nebude v letošním roce lépe?

Výpočtový vzorec a vliv redukce na poměr důchod/plat neodpovídá mému popisu?

Děkuji za odpověď.

PS: Oba dobře víte, že pan Babiš nejen není mým koněm, ale že z něj mám osypky. Jenže nesmyslné argumenty prostě nesnáším stejně, jako toho pána. (Ostatně vlastně ho nesnáším pro jeho lživou argumentaci.)

0 0
možnosti
Foto

Bože to, že důchodcům stoupnou životní náklady, a i přes zvýšení důchodů a budou na tom budou hůř než za minulých vlád ,vyšlo už tolik článku a vyjádření ČNB a přesto se najdou inteligenti, kteří v obhajobě napíšou, že j to vycucané s prstu. Přitom,kdyby si uvědomili, co se v roce 2019 zdraží, tak by snad tak hloupě nečvaňhali. Jinak důchody se zvyšují ze zákona.R^R^R^

5 2
možnosti
VH

Bože, to že důchodcům se životní úroveň také zvyšuje dokládájí čísla ČSÚ o inflaci a růstu důchodu. A přesto se nejdou inteligenti, kteří tvrdá čísla popírají.

2 0
možnosti
Foto

I56v22a59n 67M75a51r18e96k

8. 2. 2019 9:26

Díky za "dojemnou" starost p.Zdechovský, ale počínaje počátkem r. 2019, si na výši svého důchodu opravdu nemohu stěžovat. R^ [>-]

Jinak to vaše "zjištění" má zpoždění minimálně 5-10 let. ;-(

2 2
možnosti
JH

Problém poněkud vycucaný z prstu. Babišovi lze mnohé vyčítat, v případě důchodů už je to ale příliš přitažené za vlasy. Pan Zdechovský prokazuje schopnost zviditelňovat se takřka za každou cenu.

Důchody jsou a budou problém, když chceš psa býti... je možné i přesnými čisly doložit jak "enormmě" se zvyšovaly penze za vlády lidovců....:-)

5 2
možnosti
Foto

I33v57a79n 25M67a85r97e73k

8. 2. 2019 9:28

Oprava. . . .když chceš psa bíti. . . . . . s prominutím, bije to do očí. R^

0 0
možnosti
RP

Vám se pořád něco nelíbí... Když se navyšovaly důchody v roce 2011 o 60 Kč v roce 2012 o 40 Kč v roce 2010 vůbec tak jste se taky ozval?

4 0
možnosti
VH

Každé zvýšení (kromě posledního Babišova rozhazování) bylo dáno zákonným vzorcem. Při nulové inflaci a nulovém růstu cen (téměř deflaci) vyjde pro valorizace nulová. (Poz.: valorizace = udržení hodnoty)

1 0
možnosti
JF

Vždyť v tom grafu průměrný důchod jasně kopíruje průměrnou mzdu.....

Ano, lépe by bylo, kdyby se za vlád, kterých se zůčastňovali Lidovci a TOP a ODS přidávalo trochu více než padesátikoruna.

Ale tam, do minulosti váš pak kamrád Němec graf raději neprotahoval.

3 0
možnosti
Foto

Důchody se zvyšují ze zákona a je přesně stanovené jak se důchody k 1 ledna zvedají a o kolik procent.

3 0
možnosti
Foto

Zase ta Vaše volební agitka?

2 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.