Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To si představte pane Nožičko, že církev souhlasila s tím, že jí bude vydáno 56 % jejího původního majetku. Zřekla se náhrad za znehodnocení majetku náhrad za živý a mrtvý inventář. Jiným restituentům to bylo vyplaceno jako nám. Zřekla se budov, které vlastnily obce, kraje, právnické osoby soukromého práva i fyzické osoby. Zavázala se, že ze zisku svého majetku bude hradit provoz těm náboženský organizacím, které nemají žádný majetek. Takže stát definitivně přestane platit náboženské spolky a církve. Co je ještě horší, výpočet zkontrolovalo Ministerstvo kultury, Sdružení krajů a obcí, Federace Židovských obcí, Sdružení zemědělců, náboženské spolky, vláda s výpočtem všichni souhlasili a neshledali v něm nic nadhodnoceného. Jenom pan Nožička a komunisté ano. A na závěr Kalousek váš milec to nepočítal, ale Výzkumný ústav zemědělské ekonomiky (VÚZE) a přehled cen stavebních pozemků v krajích Fakulta strojní ČVUT.

26 4
možnosti
MV

Předpokládám, že pan Nozicka tohle všechno ví. Jenže...

5 0
možnosti
SB

Po volbách nebude po Kalouskovi a jeho TOP ani vidu ani slechu. A to bude jenom dobře.

2 2
možnosti
TH

Jisté je to, že to není jisté. Jisté je ale to, že nejpozději za čtyři roky skončí ten hradní zlý sen. Na to si klidně můžete vsadit.

6 0
možnosti
MV

Někdo holt neodolá. Ale ani nepřekvapí.

7 0
možnosti
PP

Vy víte všechno úplně přesně člověče. Klobouk na zem.

Poraďte mi. Může být nožička mužského rodu?

10 2
možnosti
TH

Ke kauze Baxa vs. Mynář pan Nožička nic kupodivu nenapsal. Asi i jemu došlo, že zde by skutečně znemožnil.

8 0
možnosti
Foto

Tak ten náznak chvály tam byl, třeba za zahraniční politiku. Danění restitucí je ostuda tohoto národa.

11 0
možnosti
AM

A23d20a56m 91M93a51l88ý

28. 1. 2019 14:26

Jinými slovy: Nožičkovi se zdají být náhrady nadhodnocené a je proto správné, že poslanci přijali zákon, který to napravuje zákonem, která je zřejmě v rozporu s ústavou.

A může za to Kalousek

23 4
možnosti
JN

Nic takového, že bych schvaloval zákon o zdanění církevních restitucí, jsem nenapsal, tak si prosím nevymýšlejte.

2 2
možnosti
Foto

Další církevní bijec. Vezmu-li kolik hospiců provozuje církev a kolik stát, jak jsou oblíbené církevní školy, kolik různých volnočasových aktivit církve nabízí, jak jsou placeny sestry-jeptišky v církevních nemocnicích a mnoho dalšího, tak docházím samozřejmě k závěru že církve je nutno mlátit hlava nehlava. Vždyť i to zdanění přinese do státního rozpočtu asi 800 melounů ročně, tedy s ohledem na jeho velikost (zhruba 1,6 bilionu) asi 0,05%. To se za ty mezinárodní arbitráže, ale hlavně pro naše svědomí, opravdu vyplatí!

18 4
možnosti
MB

Milý pane učiteli, - ten článek tam visí už dlouho. Pak si každý vybere to své - Vy Restituce, já zase = 1) Rozpočtová politika - Ekonomika šlape, tak by vláda měla dělat systémové reformy, kterými by stabilizovala zdravotní a důchodový systém. 2) Vláda promarnila pět let, kdy mohla společnost udělat odolnější vůči budoucí krizi. Pouze rozdala peníze. 3) Ta vláda je vyloženě antireformní, protože zrušila všechny naše reformní kroky, ale nepředložila žádnou alternativu. Domníváte se Josefe, že asi 12 článek o Restitucích naši společnost posune vpřed, nebo řešení výše uvedeného ? Já myslím, fakt ještě práce jako na kostele -Ten zdanit, to je jasné ! :-)

11 1
možnosti
LV

Pan Nožička nereaguje na článek, ale na titulek. Autobus se pak asi už rozjel a cestující pan Nožička byl povinen se za jízdy držet a obsah článku mu tak bohužel zůstal utajen.

Nebo prostě autor vyhodnotil informaci z titulku jako nejdůležitější a nejobsažnější.

7 0
možnosti
DR

Jedno se mu ale musí nechat, tím rozhovorem značně přispěl k vylepšení včerejší večerní pohody. ;-D

Jen bych si dovolil opravit tuto větu: "V souvislosti s kostely bývalý nejlepší ministr financí světa..." na "V souvislosti s kostely bývalý nejlepší ministr financí celé galaxie..."

2 1
možnosti
LV

Ano ano, ať řekne Kalousek cokoliv, vždycky je to špatně, protože to řekl Kalousek.

Hahaha, velmi zábavné...

6 1
možnosti
Foto

. Průměrná tržní hodnota zemědělské půdy pro celou ČR se v letech 1993 až 2000 pohybovala v rozmezí od 14 Kč do 44 Kč na 1 m2.Pro účely ocenění původního církevního majetku využito průměrných cen nemovitého majetku v ČR zjištěných na základě statistických metod a odborných odhadů, které byly následně aplikovány na původní majetek církví a náboženských společností.

3 3
možnosti
Foto

Tak proč byla použita nejvyšší částka 44 Kč a nikoliv 14 (nebo 22 Kč) ??8-o

2 1
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,50
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik