Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jinak tady nejde o restituce, ale o to, že od starověku platilo a civilních státech do současné doby platí, že smlouvy se mají dodržovat, ať podáním ruky anebo písemně. Co je to za stát, který s někým po 14 letech dohadování, uzavře smlouvu a přitom druhá strana maximálně ustoupí pro zdar uzavření smlouvy a druhá strana - stát po šesti letech řekne, že smlouva neplatí. Přitom slušný stát se pokusím s tím druhým vyvolat jednání o smlouvě, zda by ji nebylo možné změnit. Ne, náš stát druhou stranu postaví před hotovou věc. Jaké cenu mají smlouvy takového státu. Nemají cenu ani toho papíru na kterým jsou psané.

14 2
možnosti
ZB

Smlouvy, které jsou nevyvážené je třeba zrušit. To nemá se ctí společného nic.

2 5
možnosti
PB

..... slušně, korektně a k tématu článku sděluji, že máte pravdu;-D !,- ano, je to nejlepší ekonom na světě, ale von už žádnej kostel vopravovat nebude !

2 1
možnosti
Foto

Babiš také ne, ten si postaví nový Čapák. Tedy když si obstará nějaké nové dotace :-/

4 9
možnosti
IH

I51v30o 45H91e29b65e11l63k52a

28. 1. 2019 16:43

Tohle je hodně argumentačně ubohé, že se člověk nemá ani k čemu vyjádřit.

15 2
možnosti
RC

Zase jen dojmy....

Je pravda, ze na rok 2009 byl planovan s 4.8% (jarni predikce; a nikoliv 5%). Ano, vsichni vedeli, ze to bude horsi, ale nikdo nevedel kolik. I odborari, kteri byli nejskeptictejsi, na konci roku rozhodne netusili, ze rust pujde do minusu.

CNB v rijnu mluvila o rustu 3.6%.

Pokud byste vedel, jak se konstruuje rozpocet a jake jsou terminy dodani do PSP (myslim, ze vlada jej musi schvalit do konce zari), asi byste tusil, ze jeho vyrazne prekopani je velmi problematicke a mohlo by vest az k rozpoctovemu provizoriu, coz je jeste horsi varianta.

6 0
možnosti
RC

A kdyz je rec o kvalitach rozpoctovani.

V roce 2009 se Kalousek felil o 154 mld., protoze krize a propad HDP -4.7%.

V roce 2016 se Babis felil o 132 mld., pritom se z hlediska ekonomiky nic zasadniho nestalo. Ano, je fajn, ze skoncil rozpocet prebytkem, ale udelat plan o vice nez 10% spatne, wtf?

3 1
možnosti
MK

M77i97l68a30n 87K98e49s14l

28. 1. 2019 16:36

Nezbývejme se jen tím,zda více "materiálních" škod napáchal Kalousek nebo zda jich více napáchá Babiš.Podívejme se na věc z jiné stránky.Za doby vlády škrtreformátorů Nečase a Kalouska byly skoro neustále vedeny diskuze zda se žilo lépe za komunistů nebo v současnosti.Dost velké procento lidí bylo přesvědčeno,že za komunistů bylo lépe.Za Babiše tyto diskuze se již nevedou.Máme se asi lépe.Za vlády škrtreformátorů pokračovala "blbá nálada",lidé ztráceli víru,že bude někdy lépe.Teď již mezi lidmi převládá optimismus.To je pro další vývoj důležitější než nějaká prošustrovaná miliarda.

5 2
možnosti
PK

..to si málo lidí uvědomuje, jen asi vy;-D ale vsadím se,že příjdou hlášky,že to je výsledek setrvačnosti ekonomik atd.;-D;-D;-D

4 1
možnosti
Foto

H24a80n74a 62V31l21k30o57v15á

28. 1. 2019 16:32

Popravdě Josefe, církevní restituce si s Babišem nemají co vyčítat.

Obě instituce při moci svých přívrženců (či své vlastní) dělaly co mohly pro vlastní zisk.

Církve zrestituovaly majetek za jiných podmínek než běžní restituenti a Babišovo firmy podnikají tak nějak za jiných podmínek než běžné firmy....

3 3
možnosti
JN

V tom s Vámi souhlasím.

2 1
možnosti
PH

On Ministr financí plánuje růst HDP? Měl byste rychle napsat paní Schillerové (děláte jim většinu času agitku, tak určitě máte kontakt), možná se bude trochu divit, co to po ní chcete, ale tohle určitě zapomněla 8-o8-o:-):-):-)

1 0
možnosti
JP

J14o44s85e39f 52P13o45t47r

28. 1. 2019 16:08

Pane Nožičko,

jste hlupák!

8 5
možnosti
PK

Máloco o polistopadovém vývoji vypovídá víc než to, že si „demokraté“ vyberou za svého hlavního hrdinu Miroslava Kalouska. „Kalda“, ať už s Tullamore Dew či bez, se prolíná celým polistopadovým vývojem. S „Kaldou“ jsme toho prožili hodně, od mávání tibetskou vlaječkou, po katastrofální působení ve funkci ministra financí, až k „veršování“ o tom, jak odboráři vezou sračky, škrtům dávek pro ty nejslabší, ale kdopak si dnes vzpomene na to, jak chtěl podporovat vládu s KSČM a byl následně svou vlastní partají „odstraněn.

Kalous je prostě můj favorit, umí zapařit a taky promluvit,tak ho prosím nepomlouvejte;-D;-D;-D

8 2
možnosti
Foto

Nic inteligentního jsem od vás nečekala. Nezklamal jste. Ale mám podezření, že jste to někde opsal. Na vás je tam nějak málo pravopisných chyb.:-/

1 4
možnosti
Foto

Prostě zastáváte názor, že co bylo ukradeno, nemá se vracet. A když, tak zloděj může okradeného potrestat. Úžasná morálka učitelova.:-/Rv

21 5
možnosti
VB

Něco se vydává, díky soudům, 2x. Bylo to započítáno v peněžité částce, ale dle soudu se vydává církvi.

https://www.info.cz/praha/ctyri-cenne-obrazy-poputuji-z-narodni-galerie-zpatky-mnisskemu-radu-strany-se-dohodly-bez-soudu-22671.html

Nejde o to nevydat, ale mělo by se úměrně zkrátit peněžité plnění. Daň je takovým nástrojem.

0 5
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 40,02
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik