Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VJ

Pane Semecký, nemusel jste střílet žádné střely nikam, abyste odhalil nějakou pravdu. Společnost prostě rozdělená je, to je prokazatelný fakt. Jen jste tuto skutečnost potvrdil V dnešní době je jasně předvídatelné, jak, která otázka kde dopadne, kdyby to mělo být potvrzeno i i trolly. Ale prostě člověk, který se nad vaší otázkou jenom trochu zamyslí, musí konstatovat, že je to čistá blbost a manipulace. Přece nebudu odsuzovat Bacha, nebo Beethovena, za to, že se líbili Hitlerovi, nebo Čajkovského, nebo Chačaturjana za to, že se líbili Stalinovi. Ovšem nikdo se nemůže divit tomu, že někdo odsuzuje lidi, kteří s těmito diktátory spolupracovali, z vlastního prospěchu, aniž by museli. Vaše střela rozhodně nevyústila v to, že se my lumpové budeme mít rádi, ale v pravý opak. Doufám, že o to vám nešlo.

0 0
možnosti
Foto

Moje střela tu byla od toho, aby ukázala jak málo přemýšlíme nad psaným textem. Plně se osvědčilaR^

0 0
možnosti
Foto

K12a41r89e39l 13C73a39c94h

24. 1. 2019 13:24

Je to krásně naivní jako slova v písničce, kterou kdysi zpívala Pavlína Filipovská " Prý v roce šedesátém šestém, až bude vládnout všude mír a on už bude inženýr...". Tak nějak to bylo a stále se někde válčí. Nikdy se nebudeme mít rádi úplně všichni. Ale přestože se vzájemně nemusíme, můžeme mít rozum a můžeme vedle sebe žít bez neustálého napadání. Někde jsem četl hezkou otázku. Jedna strana pro druhou má přívlastky : kavárna, sluníčka, lepšolidi . Druhá strana má pro tu první přívlastky : náckové, fašisti, xenofobové. Otázka tedy zní: která strana je agresivnější vůči té druhé straně? A která je tedy ta smířlivější?

0 0
možnosti
Foto

Žádná z nich není smířlivější. V každé z nich jsou radikální bezmozci. To jsou ti, kteří jsou nejvíce slyšet.

0 0
možnosti
Foto

Pojďme,budeme se mít rádi..... ;-)

Naivita mne postupem doby opouštěla a dnes jí ve mně (doufám) již moc nezbývá. Stejně tak boj s větracími mlýny už mne netáhne a většinou se i vyhýbám komentářům.

Tohle je však poněkud jiné již tím, že byť načíná významný problém v naší společnosti, vede ho dál po naprosto vedlejší koleji, až to zavání bagatelizováním a malinko i posměchem.

Je mi zcela jedno, co který potentát konzumuje v oblasti duševní či materiální. Nezabývám se ani jeho majetky (pokud je nenakradl), ani jeho rodinou. Vždycky mne zajímalo pouze to, jakým je přínosem pro komunitu a stát, ačkoliv přiznávám, že i to v posledních letech opouštím, protože v centru mého zájmu je má rodina a blízké okolí a tam "nahoře" se můžou klidně ufackovat. Není to z obecného pohledu správné, ale z mého pohledu je to nejlepší, co v této konstelaci dělat.

Musím však konstatovat, že úhel pohledu, nastíněný autorem, jsem nikde neregistroval a spíš mne překvapuje. Že např. Nohavica ztrácí příznivce jsem zaregistroval, ale že by třeba Babiš ztrácel či nacházel příznivce podle své oblíbené hudby či něčeho jiného, to jsem tedy nezaregistroval. Možná je to tím, že už ho moc nesleduju, protože je stále jak přes kopírák a já se nerad rozčiluju. Možná je to i tím, že on sám se o takových věcech spíš nezmiňuje... tedy nestíhá kvůli atakování oponentů.

Myslím však, že až nastane doba, kdy si své politické lídry budeme oblibovat či neoblibovat podle jejich oblíbeného hudebního žánru a nic jiného u nich nebude třeba hodnotit, tak v takové době bych si chtěl užívat života.

No, konec snění a hybaj do práce..... Krásný den všem.:-)

3 0
možnosti
MS

Nevím o nikom, kdo by si znelíbil nějakého umělce jen kvůli tomu, že se současně líbí i jím neoblíbenému politikovi. Umělec (pochopitelně) nemůže za to, komu se líbí, či nelíbí. Jiná věc ovšem je, když umělec leze tomu politikovi aktivně do zadku.:-)

2 0
možnosti
Foto

Je to špatně položená otázka, jak by řekl Božský VK st. Neb jste zapomněl napsat, jaké písně poslouchá AB a MK. A co Ovčáček?

Tady platí fousatá poučka: Jak se dělí fotbaloví fanoušci?

Na Slávisty, Sparťany a na ty, co fotbalu rozumějí. ;-D

2 0
možnosti
VS

Ač nejsem kavárník, tak bych nikdy neposlouchal a nešel na Alexandrovce;-)

2 0
možnosti
PK

Kéž by si většina lidí vzala Vaše slova k srdci,žilo by se nám lépe. Nenávist plodí další bratříčky a tak samozřejmě platí, že pokud pan znamý zpěvák přestane na protest konzumovat párky a uzeniny jední nejmenované firmy, stane se opovrhovaným a nenaslouchaným jen díky svému postoji. Škoda,bo jinak je na světě moc pěkně.;-D Karma za blog.R^

4 0
možnosti
AL

Pěkně jste to napsal, Petře. :)

Ale když oni jsou ve svém zápalu někoho pomluvit (aby ono vynikli) a nenávisti tak nádherní.

Jak říká moje neteř (zdejší bloggerka), není nad lepší studijní materiál.

Ale z tohoto článku opravdu ční upřímná snaha něco zlepšit, a to každý nedokáže.

Pěkný den všem.

:-)

2 1
možnosti
Foto

K těm zpěvákům, když jste to načal.

Považuji Jarka Nohavicu za génia slova. Napořád. A bez ohledu na to, co napíšu dále. Na jeho koncert bych už ale nešel. Protože - podobným zpěvákům musím věřit, že to, o čem zpívají, myslí doopravdy, že je to z nich. (netýká se popu, kde jsou texty spíše doplňkem než nosným tématem).

A Jarek Nohavica zpívá cosi o Divokých koních a koňských handlířích. A pak si od dvou z nich nechá připnout jakousi plechovou placku.

Takže - je Nohavica ten divoký kůň nebo koňský handlíř? Dříve jsem měl jasno, po metálech nevím.

8 1
možnosti
JN

Pane doktore, copak Nohavica, bez toho se snadno obejdete a nemusíte se bát, že by jeho lidské a profesní selhání mohlo mít nějaké následky, Ale jistě vám neuniklo, že stejnou plechovou placku z rukou stejného vyvrhele převzala o tři roky dříve paní Dana Drábová. A s ohledem na funkci, kterou zastává, tu si nemůžete dovolit jen tak ignorovat.

2 0
možnosti
MB

Každý člověk, herec, zpěvák - má primární motiv. Uživit sám sebe a rodinu. Teprve poté, může zaobstarávat společnost. TOTO ! je pra základ - Vyřeš sám sebe a pak pomáhej těm druhým. Pořád plyne reálný čas - někdo vládne. Otázka - jak na to?

Objeví se Normalizační zpěvák Liška,který září, zejména na Děčínské Kotvě. Režim se odkotví - oba odplují do směšného zapomnění. K. Gott je úctyhodný - nicméně záhadný disident! J. Bohdalová zaujme trezorových Uchem, aby se stala miláčkem všech prezidentů a nakonec se vdala za pořady s vařečkou a jak správně okopávat keř! Podobně, úžasná Hela Vondráčková - kdo se s ní ještě nesoudil - přihlašte se!

I politikové jsou naproti, aby se sami ohřáli na oblibě. Ten viditelný je váben - pořád je to člověk! Pak je na každém posluchači, jak se s tím vypořádá. Někde si stanoví svou mez. Božský Kája je Kája, nad Bohdalovou smutním a Helenka se u mne dostala už za čáru. Vystupuje s s Alexandrovci! Já na to představení jít nemohu! Ještě by mne někdo viděl l bych pomluven! Naopak, ihned bych vyrazil na Radima Hladíka - Byl umný a slušný celý život, podobně na Vladimíra Mišíka. Nu, konec konců je zde i David Koller! Fakt zajímavé, v objetí prezidentů jsem jej neviděl - Po sponzoringu A. Babiše - Ni vidu - Ni slechu. ZÁHADA! Živí sám sebe a rodinu.! ... :-)

3 0
možnosti
JV

S tím Kollerem jste to malinko přehnal. Já bych na něj šel taky rád, ovšem poslouchat půl koncertu jeho politické agitace, na to nemám nerv..

0 1
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 24,28
  • Průměrná čtenost 1886x
  • Sluníčkář z přesvědčení

  • Havločlověk

  • Občanský aktivista

  • Blogger - Idnes

  • Blogger - Fórum 24

  • Blogger - Týdeník Respekt

Seznam rubrik