Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I66v15a64n95a 29L16a40n98c22e

24. 1. 2019 12:54

Souhlasím, myslím si, že když člověk bojuje o život a nezná bojové umění, nemůže myslet na to, aby snad zloději nebo vrahovi neublížil. Pokud někdo vstoupil do cizího domu a neměl tam co dělat, měl by být automaticky propadající. Majitel se nemůže zeptat: jsi zloděj nebo vrah!. A kolik peněz, které jsem si těžce vydělal, by tě uspokojilo. To mě vůbec nenapadlo, oni by potom nevraždili, kdybychom je vitali s otevřenou náručí. Tak vidíte, je to naše chyba;-DR^R^R^

9 0
možnosti

Tady je následováníhodný příklad :

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/texas-prepadeni-majitel-strelba-mrtvi.A190122_055016_zahranicni_bur

Osobně bych pozměnil znění paragrafu o nutné obraně ve smyslu, že za všechny případné škody na životě, zdraví a majetku je v plném rozsahu odpovědný útočník.

7 0
možnosti

Odjakživa jsem přesvědčená, že pokud kdokoli spustí jakoukoli akci, je zodpovědný za všechny její důsledky. A to i v situaci, kdy si to neuvědomuje. Jednou moje kamarátka dostala po hubě. Z hlouposti šla v noci na na letním táboře tmavým lesem k latrinám oblečená do vatovaného mantlu a maskáčů. Na opakovaný dotaz jiného vedoucího. kterého tam potkala schválně neodpovídala, jen se k němu stále blížila a blížila a blížila... Prý ze srandy. Tak ji praštil, nevěděl kdo to je a co mu chce, on viděl robustní postavu, která se přibližovala a vypadalo to, že mu chceublížit. Naštěstí je to už pár let a tehdy i ona uznala, že si to zavinila, tak dobře jí tak. A já se domnívám, že i kdyby to tehdy nějak velmi špatně dopadlo a on ji třeba zabil, nelže od člověka v takové situaci chtít, aby to vyhodnotil (co měl vyhodnocovat - viděl chlapa co jde na něj!) a hledal jak druhému hlavně neublížit. Musí uvažovat hlavně ten první, co může způsobit, ne to jen hodit na napadeného. ten je v stresové situaci a tak se to od něj nemůže chtít. Karma!

6 0
možnosti

Ano to je jedno z poselství mého blogu. Stejně jako když si vezmete maketu pistole a začnete ohrožovat lidi na ulici, spatří vás policista a začne střílet. No jak mohl vědět že ta pistole není pravá, prostě zachoval se tak jak měl. Vina padá jednoznačně na hlavu hlupáka s maketou. Naposledy kdy policista zranil ujíždějícího motorkáře, opět by se nic nestalo pokud by neujížděl.

3 0
možnosti

Myslím, že by stačilo jediné - uzákonit "...pokud jedinec koná protiprávní nebo trestnou činnost, pozbývá veškerou právní ochranu..." ( nebo něco v tomto smyslu...) A pokud by na výzvu nepřestal konat, byla by povolena obrana k zamezení trestné činnosti, Nejen přiměřená, neboť v ústavě je zakotveno právo m.j. na soukromé vlastnictví...[>-]

11 0
možnosti

Souhlasím.

Pouze je nutné nějak formulovat, aby to nešlo do krajnosti.

Byl jsem ve vesnici, kde jsem se potřeboval na něco zeptat lidí, kteří byli na své zahrádce. Jinak v dohledu nebyl nikdo další.

Nechtěl jsem řvát na vzdálenost třiceti nebo čtyřiceti metrů. Branka byla otevřená, tak jsem vešel dovnitř, šel jsem až k nim, začal jsem omluvou a vysvětlením, že jsem nechtěl křičet, a tak jsem si dovolil vstoupit na jejich pozemek. Potom jsem na slušnou otázku dostal slušnou odpověď, oni na slušnou odpověď slušné poděkování, následovalo oboustranně slušné "na shledanou" a bylo to.

Dnes bych si to už asi nedovolil, ale v době totáče přeci jen po této stránce byla nižší kriminalita a lidé nebyli tak ostražití. Navíc jsem šel tak, že mě jasně viděli, včetně toho, že ruce jsem nad hlavou sice neměl, ale viděli, že zbraň nemám. Způsob, jakým jsem se k nim přibližoval, jasně naznačoval, že nic neskrývám a netajím.

Ale přeci jen dnes bych si nedovolil ani tohle.

Nicméně i když já bych si to už nedovolil, tak i dnes by bylo přehnané za této situace člověka zastřelit.

0 0
možnosti

V mnohém máte pravdu, ale to prohlášení policie vidím jinak než vy. Ne že by zlodějům se tím zloději přiznávala práva a napadenému zakazovala obrana nýbrž "když už k takové situaci dojde, tak si nehrajte na hrdiny a nepřehánějte obranu až do krajnosti, protože tím se vystavujete nebezpečí, že až do krajnosti bude přeháněn i útok.".

2 0
možnosti

Takže vás varují před sebeobranou a maskují to za dobrý úmysl "aby se vám nic nestalo". A to že se vám nic netane vám garantuje kdo? On tam uvádí že tyto loupeže mají na svědomí mladí zlomení lidé, tady jim říkáme "fetky". Též uvádí že loupeže jsou velice brutální. Pokud od těchto lidí očekáváte že ocení vaše dobré chování, tedy že se nebudete bránit. A za odměnu vám neublíží fyzicky tak klobouk dolu.

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS