Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jen bych, nerad, upozornil na fakt, že místo investice do budoucna (církevní školství) a do sociální oblasti (sociální instituce, nemocnice) církev (hlavně ŘKC) dnes investuje do zachování farní správy, až jim dojdou peníze od státu na duchovní.

Církev jako zřizovatel škol je z osobní zkušenosti dosti mizerný a skoupý zřizovatel, který moc neplní zřizovatelské závazky školám, tj. insvestiční náklady, zajištění rozumného nájemného atd. Výsledkem je, že se začínají rozevírat platové nůžky mezi učiteli na církevních a státních školách, čili učí tam nadšenci. Zatím jsou...

A rodiče musí doplácet školné. Není to moc, ale vzhledem k tomu, že ze státního normativu mají církevní školy totéž co státní, tak to znamená jednoduše, že církev školy podfinancovává. S argumentem, že nejprve se musí postarat o budoucnost farářů a farní správy. Jenže zrovna ta by potřebovala v ŘKC radikální reformu. Nesloužit budovám, ale lidem.

A samozřejmě je třeba naučit věřící se o svojí církev starat a dávat na její provoz. To jí ale musí brát jako svojí, nikoli jako my a oni, a hospodaření musí být po vzoru první církve svěřeno mužům Ducha a dobré pověsti na všech úrovních.

0 0
možnosti

Vážení naříkající - naříkáte dobře ale na špatném hrobě. Zkuste si vzpomenout, že tento problém byl znám již před volbami. Všude lze číst nadšené hýkání nad politickou pevností ODS a ostatních stran, které dopředu avizovaly s kým do koalice nepůjdou. A také nešly Hurá !!! Strany, které zdanění prosadily také uvedené slibovali. Je to další výsledek hloupého chování pravicových stran. Hurá!!

2 4
možnosti

Když se restituce protlačily vládou, která neměla morální kredit, byl jsem zhnusen. Ale co, křivdy by měly být napraveny. Co mě ale vytáčí víc, jsou komunisté, tito ideologičtí pohrobci Lenina a pokřivené charaktery by měli být zahrabáni po krk do hnoje a před ně by měly být postaveny fotky stovek jejich popravených politických odpůrců. Místo toho káží ty své bludy v parlamentu.;-(

1 0
možnosti

Úžasně morálně silný příspěvek, občana Novotného. A dokonce i třicet let po textilní revoluci.

Ale zní to fakt nádherně, má to v sobě třídní zápal i správnou nenávist k ideologickému nepříteli.

A navíc to ani nic nestojí.

Bezvadný příspěvek.

.

:-)R^

0 2
možnosti

J71i19r61i 32T56i69c82h60y

24. 1. 2019 6:13

Cirkve byly historicky nastrojem vladnoucich vrstev k potlacovani obycejneho obyvatelstva. Pro Cechy navic byly vladnouci sily protinarodni, proto je snad nejvetsi pocet nevericich lidi na svete v Cesku. V demokraticke spolecnosti je neprijatelne, aby nejake skupiny, nevyjimaje cirkve, mely pozivat zvlastnich vyhod, na priklad neplatit dane. Je spousta organizaci, ktere vykonavaji uzitecnou cinnost, pokud jsou vydelecne, musi platit dane. Cirkve nemohou byt vyjimkou.

7 11
možnosti
Foto

Měl byste raději zůstat tichý. Nemáte pravdu. Podstata problému a článku je úplně někde jinde.

7 2
možnosti

R^

Ano je to ostuda Filipových komunistů, Babišových ANO, sociálních demokratů a okamurovců! A všech voličů, kteří je volili!

:-)

10 2
možnosti

Tak z tohoto Vašeho výkřiku do tmy nebudou uvedení voliči fakt přímo spát. ;-D

3 2
možnosti

Pokud chápu autora tohoto článku dobře, tak nám vlastně sděluje, že církev provádí zvelebování našeho národa a charitu za úplatu. To nezní moc povzbudivě. Ba naopak.

Tímto agresívním tonem napsaný článek, člověkem zainteresovaným v církvi působí velmi lačným dojmem po penězích. Takže za mě souhlas se zdaněním cirkevních restitucí.

6 16
možnosti

No tak on obchod s vírou je super business. Desátky, odpustky, malleus maleficarum, svaté války atd. Na druhou stranu, když už se něco vrátí, nemá se to požadovat zpět. Jsou to politické chyby, které se opakují neustále dokola. Takže za mě, pokud vrátím církvím co bylo jejich, nebudu takový ubožák abych část chtěl zpět.

2 2
možnosti

Zajímavé. Analogicky doufám, že jste tedy i proti danění solárníků.

0 3
možnosti

Co přináší solárníci občanům ČR?

2 0
možnosti

... tak po soudruzsku. Karma.

5 0
možnosti

Nějak málo příspěvků. Jako by to lidi moc nezajímalo. Asi mají jiné starosti.

Ale napsané je to výborně.

:-)

3 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS