Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Přidal bych k tématu i jeden názor umělce a to pana Trošky:....

,, Dovolte, abych zde ocitoval zajímavá slova, která v předminulém století napsal velikán světové literatury Lev Nikolajevič Tolstoj:

„Před 400 lety žil v Čechách dobrý a moudrý člověk Chelčický. A proniknuv do Kristova učení, jak je zapsáno v evangeliích, pochopil, že učení, kterému učili lidi papežové a jejich biskupové není správné, že učením Kristovým není klanět se obrazům, sloužit mše, uctívat papeže, biskupy a kněžstvo a plnit jejich rozkazy, nýbrž, jak stojí v Písmu – láska k Bohu a bližnímu svému a že k tomu, abys takto žil, nepotřebuješ žádných kostelů, mší, obrazů a papežů, ale lásky ke všem, nic pro sebe nechtít, nýbrž sloužit všem. Myslím, že toto mluví za všechno.

Koneckonců je známo, že sám náš král a císař Karel IV. byl prvním karatelem, který v březnu 1359 v Mohuči vystoupil proti úpadku mravů v církvi. Pohrozil, že potrestá provinilce zabavením jejich majetku ve prospěch světských knížat. Ta se toho okamžitě chopila a zabavovala s takovou rychlostí, jako naše církev předloni hrabala restituce...

Ano, jen si vzpomeňte, s jakou neuvěřitelnou rychlostí bylo najednou vše nalezeno, spočítáno, přiděleno – mene, tekel, ufarsin! – snad do týdne se zázračně vědělo, co všechno církvi patří, na co má nárok, jakou to má hodnotu atd. Jediné slovo za tím vším – hamižnost, jinak hezky česky nenažranost. A ta je také hříchem! Jasný důkaz toho, jak se tyto praktiky církve zásadně rozcházejí s učením evangelií; to je ta největší ostuda a farizejství. Jen si vzpomeňte na den, kdy soud přiřkl katedrálu sv. Víta církvi. Ta hned druhý den nasadila vstupné 100 Kč!"

4 0
možnosti
Foto

Pane Korecký - začnu tou katedrálou. Vstupenku si koupíte pouze do více objektů - vč. Královského paláce, Zlaté uličky a Jiřské baziliky. Nevím, jak si pak církev a Správa Hradu vstupné dělí, ale samostatně si do Katedrály samostatně nic nekoupíte. První Vaše, nazvěme to mírně - nepřesnost.

A co se týče té hamižnosti církve - kolik např. hospiců provozuje stát a kolik církve? Jaký je plat zdravotní sestřičky a plat jeptišky dělající stejnou práci v církevní nemocnici? Dalo by se pokračovat. Teď už to řeknu přímo: nevidíte si na špičku nosu.

6 0
možnosti
Foto

Je to tak. Jsem nevěřící, ale církve u mě tímto získávají sympatie. Ostatně když už tak vehementně dělají zákony proti smlouvám, co takhle stejně postupovat proti solárním baronům? Čeho se dnešní koalice bojí použít stejný postup? Že by tam byli také zainteresováni?

9 1
možnosti
PB

P39e59t82r 33B39u52r87i47a51n

23. 1. 2019 16:48

Přesně tak. Ti jsou dopředu nedotknutelní. Paskvil opět z dílny ČSSD.

5 0
možnosti
Foto

Zkuste si pane autore vzpomenout, za jakých "100 procentně regulérních" podmínek byl zákon o církevních restitucích ve Sněmovně schválen. Byla to taková velmi zvláštní fofrová kvaltovka, že je každému jasné, proč tomu tak honem, honem bylo. ;-( A dneska se všichni zastánci tohoto původního zákona tváří jako miliusové.

2 0
možnosti
PB

P74e46t15r 45B68u91r71i67a88n

23. 1. 2019 16:49

A když si rozvzpomenu na to, kterak se onen zákon přijímal, která část mého blogu, které tvrzení se tím změní?

2 2
možnosti
DH

D37a65v57i72d 85H90o57r41á28k

23. 1. 2019 16:36

Již jsem to psal, ale musím se opakovat, že na tuto věc hledím svým pohledem praktikujícího věřícího a laického kazatele našeho sboru církve Československé Husitské. A pravím vám a všem nesouhlasícím, že pokud zdanění projde, bude to vůle Boží a jen špatní věřící budou proti tomu držkovat.

To je prostá logika - Bůh je přece všemohoucí.

0 0
možnosti
Foto

Já tomu nerozumím. Znamená to tedy všemu pouze přihlížet a brát to jako vůli boží a nesnažit se věci nijak ovlivňovat?

1 1
možnosti
JL

Ukazka socialistickeho mysleni z predesle doby. My jsme se nepoucily a delame presne to, co vlada a strana....delali do konce 1989.

Reseni demokraticke. Tuto dulezitou pojistku otevrit soukromim pojistovnam a dat tim obcanum moznost rozhodnuti. Rozhodnuti, podle kvality programu pojistovny za penize, ktere obcan do pojistovny vlozil. Statni povinost bude jen dohlidka na plneni zavazku pojistoven a jejich postaveni v konkurencnim poli. .

0 0
možnosti
Foto

Krádež ukradeného.

1 7
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik