Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

myslím že blog pana Čumpelíka je dost rozumný a všem bych ho doporučovala přečístCírkevní restituce – církevní tunel, nebo Boží trest na nevěřící Čechy a Moravany?

Zdroj: https://jiricumpelik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=697820

1 2
možnosti

Myslím, že by stačilo zveřejnit odkud pochází zdroj vašeho přesvědčení, zřejmě s poctivého studia VUMLu (pro později narozené - Večerní Universita Marx Leninismu.)

0 0
možnosti
Foto

myslím že blog pana Čumpelíka je velice objektivní a rozumný a všem bych ho doporučila přečíst

Je téměř jisté, že ten svatý Bůh na nebesích

by se taky připojil k těm restitucím, pokud by mu křesťanská církev slíbila nějaký ten podíl, alespoň tak velký, jako dostalo těch cca šest církví, které před rokem 1989 ani neexistovaly.

Zdroj: https://jiricumpelik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=697820

Ostatní

Blogeři

Přihlásit se 10 let blogů Založit blog Církevní restituce – církevní tunel, nebo Boží trest na nevěřící Čechy a Moravany? 24. 01. 2019 10:55:40 Žádné Boží odpuštění nepřijde – budete platit jak mourovatí, ať jste nevěřící, či věřící. Ostatně je úplně jedno, čemu věříte, jestli věštícím čarodějnicím, církevním knězům, či některým léčitelům. Všichni chtějí jediné – peníze. Stačí, když si zvolíte svatoušky do poslanecké sněmovny a hned máte církevní kapličku v poslanecké sněmovně. Zkrátka zájmy i úzké skupiny dokáží prosadit nemožné, natož takovou maličkost, jako jsou církevní restituce. Ostatně pokud by jste příště zvolili do poslanecké sněmovny více hasičů najednou, tak by jsme v poslanecké sněmovně možná mohli mít i malou hasičárnu. Někteří poslanci ke své vysilující práci se asi potřebují uklidnit ve svém známém prostředí, nejen posílit v poslanecké kantýně. Zdroj: https://jiricumpelik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=697820

1 2
možnosti
Foto

Zde nejde na prvním místě jaksi výlučně o církve a obsah toho čemu věří. Jde o přirozené zákony, jimiž se řídí lidská společnost a jsou platné vzdor všemožným historickým excesům. Co bylo ukradeno, má se vrátit a Co bylo domluveno, má se dodržet. Tyto věci například patřily k právnímu vědomí antického Říma ještě předtím, než vzniklo křesťanství.

A také dnes tyhle věci patří k základům právního státu.

Prosím, přečtěte si aspoň argumentaci v blogu Markéty Šichtařové

Přeji Vám hezký den

1 0
možnosti

Rv Článek je převážně o historii komunismu, ne o "restitucích". K těm jen heslovitě:

- O povaze majetku se napsalo hodně, zvláště po dřívějších reformách. T.z. restitucí se církev stává 100% vlastníkem (zásadní změna vlastnictví), což dříve nebyla, s mateřským sídlem ve Vatikánu. - Některé způsoby nabytí majetku v minulosti jsou morálně odsouzeníhodné: odkazy na smrtelné posteli a pod.

- Kardinál Tomášek mluvil o restituční tečce, takže to, co se dělo a děje po něm je blahovůle státu.

- Způsob, jak podvodně prošla restituce parlamentem je odsouzeníhodný. Předsedající paní Němcová porušila dlouholetý úzus a nechala hlasovat o povolení přestávky vyžádané na poradu stranického klubu a to v době, kdy už někteří poslanci byli na chodbě. Následné těsné hlasování "morálně" podpořil právoplatně odsouzený poslanec.

- Seznam a cenu t.z. restitucí si církev stanovila sama a stát výpočet jen převzal. Zlodějské předražení je zastíráno zdůvodněním, že nahrazuje nevydatelný majetek. Tam se schová vše i kdyby byla částka třeba dvojnásobná.Rv

- Přímo výmluvné to bylo v popisovaných případech, kdy dva sousední restituované pozemky - soukromý a církevní měli velmi rozdílnou cenu - církevní násobně vyšší.

Ano, i přes Tomáškovu tečku jsem pro vyrovnání se s církvemi; hmotně i finančně. Ale stanovená výše je velmi předražená a proto nejschůdnější nápravou je zdanění. Církve by tomuto řešení měli jít samy naproti, jinak jejich společenský kredit, i tak dost nízký, spadne blízko k nule.

2 0
možnosti
Foto

1 Co bylo ukradeno, má se vrátit

2. Zdanit okradenému náhradu toho, o co byl okraden, je zvrhlost.

Vše ostatní kolem toho, všelijaké ty tanečky, výmluvy a obezličky, jsou jen kouřovou clonou.

Velmi dobrá věcná argumentace k problematice dosud ne úplně dotažených a stále znovu zpochybňovaných restitucí je v článku Markéty Šichtařové.

1 0
možnosti
Foto

Současní komunisté mají daleko vyšší morální kodex než současné církve.

Není snad okradení současných daňových poplatníků těch 54 miliard navíc, které si církve vynutily?

A navíc za velice podivných okolností při schvalování tohoto zákona s podporou poslanců Pekárka a Škárky.

0 7
možnosti

J54a82n 25P68a46v98l60í57k

24. 1. 2019 13:13

Zajímavé srovnání: starozákonní "nepokradeš", které komunisti nahradili pokrokovým "rozkradeš".

4 0
možnosti
Foto

Další z morálního kodexu: Co je tvoje, to je moje. Co je moje, na to mi nesahej. (Princip společného vlastnictví dle KSČ(M) ).

Ale pozor, to přece není krádež, leč pouhé zdanění. Však od jiných daní podobného typu se příliš nemění.

A co zdanit naoplátku komanče?

R^R^R^

10 0
možnosti
Foto

Už jsem to kdesi napsal. I kdyby se jim zdanily jejich důchody údernickou sazbou 120%, nepokrylo by to škody, které v této zemi napáchali.

7 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
11 0
možnosti
Foto

Karma.Vypadá to, že k tomu už nic nového říci nelze. Zaznamenal jsem Filipovo tvrzení že komunisti reagují na společenskou objednávku. Přeloženo - lid si to žádá. A to je právě ta stará bolševická mantra. Oni zřejmě tuší, že to dále neprojde, ale mají potřebu prezentovat svoji moc.R^

11 0
možnosti
Foto

Je to drzá demonstrace moci. O to jim jde. Záludnost spočívá v tom, že lidé si takto postupně zvykají, až se nakonec ze zhovadilostí stane jakási "norma". (Historie velmi varuje. viz příklad s nacisty v Německu) Je to krajně nebezpečný jev a je třeba se vždy ozvat zavčasu.

6 0
možnosti

Velmi výstižné. Dovolím si dodat, že jsme v tomto týdnu svědky bezchybné funkčnosti koalice Anofert-KSČM-SPD-ČSSD (možná v tom pořadí by bylo vhodné dát na 1. místo KSČM), kdy tato koalice kromě protiústavního zdanění církevních náhrad schválila změnu služebního zákona, která umožní čistky ve státní správě, neboli politizaci této sféry, zrušení karenční doby, neboli další zátěž pro drobné podníkatele, které současná vláda systematicky ničí, a odmítla projednávat kroky prezidenta republiky, které ohrožují bezpečnost republiky. I když mráz vane z Kremlu, máme nyní dost dobře usazený autentický mráz vlastní provenience. Zima bude dlouhá.

12 1
možnosti

Tomáš Vodvářka, níže:

Není co dodat, Marku. Komunismus se nejspíše nerozpadne sám do sebe, je třeba mu evidentně pomoci.

Rád čtu tohoto moudrého muže, který ví opravdu všechno, a to nepřeháním! (Možná trošku, ale opravdu jen trošičku.) :)

Ale jak se může rozpadnout něco, co nikdy neexistovalo.

Na druhou stranu, ale musím objektivně přiznat, že i neméně slavný občan, Don Quijote de la Mancha měl své nepřátele, které dokázal slavně porazit!

:-)

2 2
možnosti

Třeba měl na mysli komunismus v hlavách některých lidí. Ale myslím, že ani ten už neexistuje ;-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS