Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vaše starosti bych chtěl mít R^

3 0
možnosti
Foto

Kde se to dá podepsat;-D karma, Jiří;-)R^

1 1
možnosti

Vezměte brusku a vyryjte svůj podpis na monitor.

3 0
možnosti
Foto

Karma od konzervativní liberálky ;-)

3 3
možnosti
Foto

:-)Děkuji. Osobně si myslím, že každý normální člověk má v sobě kus liberála i konzervativce, politicky se pak prezentuje podle toho, co u něho převažuje, případně co je v idejích a programu příslušných politických liberálů a konzervativců

3 1
možnosti

L58í73d95a 24T73i61c24h49á

22. 1. 2019 20:00

Jak pravil klasik Jan Werich: "Kde blb, tam nebezpečno."

4 0
možnosti

;-DSkoro se tu zacinam bat.;-D

3 0
možnosti

J49o95s88e81f 47P57o58t87r

22. 1. 2019 19:36

Samozřejmě, že liberální demokracie je předstupeň a příčina proč demokracie bude zničená. Jde totiž o to, že v liberální společnosti je tolik názorů jako obyvatel a lidská přirozenost je taková, že každý člověk se snaží, aby jeho názor dominoval. Jednou dojde k tomu, že se vytvoří skupiny lidí s antagonistickými názory a mezi nimi vypuknou takové boje, že ze současné společnosti nezůstane kámen na kameni.

Nemusíme chodit daleko, u nás Zemanovci a Antizemanovci, pan Turner dělí obyvatele na blbce a chytré, známé je napětí v USA. Zatím jedeme setrvačností, nic se neděje!

Podívejte se třeba na středověk, kdy osvícení vládci se snažili vytvořit homogenní společnosti, stanovili, jaké náboženství má on, takové bude mát poddaný lid. Josef II. rozjel tvrdou germanizaci, ne kvůli tomu, že by nenáviděl češtinu, ale pro snadnější vládnutí. A popravdě řečeno, ani to se nesetkalo s úspěchem, ale ti vládci chápali jak je důležitá homogenita společnosti.

5 0
možnosti

Nemýlíte se ??? Autor tak objevných pravd, že by se dopouštěl takových podpásovek ? Sám označuje blbce za největší riziko vývoje společnosti a že by on sám .... rozděloval ???

2 1
možnosti

No, vcelku souhlasím, že není až tak důležité, jestli jde o liberály nebo konzervativce ..každá doba nebo situace vyžaduje něco jiného.. kdy přemíra jednoho má být vykompenzována tím druhým..

Pokud jde o "blbce", to je značně subjektivní pojem, když pro jedny bude blbec ten, a pro druhé onen..

Já spíše za ohrožení svobody a demokracie považuji slabochy.. kteří v hrůze "aby nenarazili" se nechávají řídit, "plují po větru" a přenechávají prostor a moc nikým nevoleným lobistům, v jejichž rukou je schopnost vytvářet o komkoli jakýkoli mediální obraz nebo rozehrát jakoukoli kauzu. Slaboch buď poslušně "následuje" (prioritou pro něj je jeho vlastní mediální obraz, a ne vlastní pevné názory) nebo při jakémkoli negativním tlaku rezignuje a vyklízí pole těmto zákulisním hráčům, kteří pak (místo voličů) rozdávají karty. A v tom vidím ohrožení demokracie.

3 0
možnosti

Dávám Vám za pravdu, správně jste pojmenoval skutečné nebezpečí. Ale osoba, která má svůj názor, vyčnívá z davu a pokud ten svůj názor chce prosadit bývá mnohem více ostřelována a podrobována kritice než ti tiše plynoucí. Představte si Martine i autore, že se dokonce najdou tací, kteří si do takových osob projektují vlastní nedostatky a strachy a činí ty, kteří jdou svojí cestou, jenž se pochopitelně nemusí všem líbit, odpovědnými za všechny problémy. Vychází pak blogy ve kterých není onen politik hodnocen jako na vahách - na jednu stranu plusy a na druhou mínusy. V podání některých autorů je na toho člověka naházena jen a jen špína a různé hanlivé nálepky. Máte to za možné ????

2 0
možnosti
Foto

staré známé rčení-ze všech srážek nejhorší je ta s blbem-bohužel je tato kategorie lidí už tak rozlezlá po celém světě že vyhýbat se jim je téměř nemožnéR^

3 2
možnosti

Problém je v tom, že dneska se slůvkem "liberál" zaklíná kdejaký krajně levicový aktivista. Také evropší poslanci, kteří na půdu evropského parlamentu pozvali řečnit palestinskou teroristku Leilu Khaledovou, se zaklínali liberálními hodnotami. Někteří lidé, kteří sami sebe za liberály označují, bohužel posunuli význam pojmu liberalismus do roviny, v níž hlavní roli hrají rasové, genderové, majetkové, pohlavní, uprchlické a dokonce slovní kvóty.

Pojem "lepšočlověk" nevznikl proto, aby "vyjádřil pohrdání bližními s jinými názory", ale právě jako pojmenování pro lidi, kteří sami sebe považují za morální autoritu a dávají to svým bližním patřičně najevo – prostě lepšolidé. Jejich znakem je mimo jiné to, že převracejí smysl pojmů. Něco jako Vy.

18 0
možnosti
Foto

" Kůň je nebezpečný zezadu, bejk zepředu. Blb je nebezpečný ze všech stran ! Dokonce i za rohem ! " Jan Werich

3 0
možnosti

"Kde blb, tam nebezpečno", taky Jan Werich

4 0
možnosti

Tentokrát karma za poslední odstavec - to je obecně platná pravda. Blbec je hrozbou jestli sedí v parlamentu nebo nocuje na lavičce v parku. Sám si jej připomeňte, až budete číst příspěvky, které rozdělují národ na ty rozumné a na ty co volili pana Zemana. Pokud čtete příspěvky zdejších diskusí určitě na ně narazíte. Nenechte se jejich názory zviklat a stůjte za svou pravdou. Před volbami se vás zeptám kdo z presidentských kandidátů je lepší - nebo si to v nějakém vašem blogu přečtu. Hezký zimní den.

1 0
možnosti

Tak tak. A především bych taky doplnil že o osobě premiéra se rozhoduje určitě někde jinde než tady.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS