Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

docela by mě zajímalo jestli byste tak upřímně míněné poselství adresoval Izraeli s tím, že kdyby uznali, že ne vždy všechno vůči Palestinským sousedům bylo košer, že spousta lidí by si jich víc vážila:-/Mé upřímně míněné poselství Řekům: Přijměte kompromisní název vašeho souseda (Severní Makedonie) a spousta lidí, včetně mě, bude mít o důvod víc si vás vážit.

Zdroj: https://lubomirstejskal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=697470

1 0
možnosti

Moc se nedivím, že se Řekům nepozdává nějaká Makedonie, byť severní. Mají to tak asi půldruhého tisíce kilometrů k území, které bylo nazývána mj. Palestina. A objevila se tu skupina Arabů, kteří se jednoho dne sami označili jako "Palestinci" - a byl to šikovný tah, najednou to vypadá, jako by měli na tu zemi nějaké speciální právo.

1 0
možnosti
VV

Nechci zasahovat do sporu, ale ze Rekove vstoupili doEurozony diky podvodu je neodiskutovatelne.

Kdysi jsem mel spoluzaky a kolegy kteri byli temi uprchliky pred obcanskou valkou v Recku. Ze nejsou Cechoslovaci se dalo poznat jen podle jmena. Fajn lidi to byli.

Muj syn mel zase turecke spoluzaky a dosnes kamarady, o kterych mohu napsat to same.

5 0
možnosti
OF

Řekové jsou podvodníci , ale nekradou.

My podvodníci nejsme, ale krademe.:-P

4 0
možnosti
OF

https://www.cypr.link/historia/

Je to v polštině.Velmi složitá problematika.

Ústava z roku 1960, na které pracovala smíšená komise, sbad favorizovala Turky.

Od začátku kyperští Řeci se snažili připojit k Řecku a Turci chtěli

ostrov rozdělit. Od začátku byli "na nože" . Turci nechtěli společnou armádu.V roce 1963 někdo vyhodil do povětří pomník kyperského národního hrdiny Drakose a začala mela....celé se mi to nechce překládat..Článek vyznívá spíše ve prospěch tureckých Řeků.

Jak to bylo před tím, než se Kypr stál britskou kolonii se v článku nepíše.

Obávám se , že na Kypru žili Řeci a pak ho obsadili Osmané. A přišli Turci.

Musím se tomu smát .Pokud třeba v roce 1919 Těšínsko zabrali Poláci a ono patřilo

od roku 1348/?/ koruně české...tak Kypr ze stejného důvodu by měl patřit Řecku.... ̈

Nevím, já to určitě nevyřeším.Ale začínat rokem 1974 není dle mého názoru správně.

A současnost ? Na Tureckou část Kypru se stěhují Turci z pevniny a počet Turků stoupl na dvojnásobek..A stěhují se i na okupovaná území.

1 0
možnosti
OF

ve prospěch kyperských Řeků.-

1 0
možnosti
RW

Přestože s vámi většinou všeobecně souhlasím (i s obsahem dotčeného článku), často mi připadá, že opravdu vytrháváte věci ze souvislostí a uvádíte je tak, aby zapadaly do vašeho chápání světa.

Prvně srovnávat současné Řecko s Řeckem, které roku 1974 podnítilo puč na Kypru, jen aby jste "prokázal" nacionalismus je opravdu hloupé.

Ohledně Řecko/EU/Euro měla p. Kaltsogianni asi na mysli skutečnost, že Řecko sice falšovalo hospodářské výsledky při přijetí Eura, ale bylo to s vědomím a souhlasem EU - v té době byl obrovský politický tlak, aby Euro přijalo co nejvíce zemí. EU ekonomové tvrdili, že Euro rozdíly srovná, takže Řecko vlastně přijetím Eura svou ekonomiku srovná rychleji... Navíc na zahraničním dluhu Řecka se do značné míry podílí vojenské nákupy z Německa. EU dodnes podporuje a tlačí v Řecku jakýkoli ekonomický nesmys, pokud odsouvá vystoupení z Eurozóny. I z mého pohledu to vypadá, že Řecko je jen na 50% viník, ale i na 50% oběť.

I když nesouhlasím s řeckým postojem ohledně sporů o název "Makedonie", musím připustit, řecké obavy z probíhající islamizace a albanizace jejich souseda a obavy z ohrožení územní celistvosti Řecka nemusí být plané. Zvlášť v situaci, kdy rozkol Řecka s EU se dá očekávat prakticky kdykoli a po zkušenostech s Brexitem mají řekové velkou obavu, že v případných sporech s "Makedonií" je EU nechá už z principu na holičkách...

3 3
možnosti
Foto

Pane Radku, i Vám děkuji, Hlavně píšete velmi pravdivě o tom tlaku, aby tehdejší země vstoupili a Euro přijali, to se všeobecně vědělo, veřejně o tom informovala média atd. A i tady se ptám, pokud Řekové podváděli, tak co dělají všichni ti, co sedí v EU v různých komisích. Oni nevidí? Hezký den.

0 0
možnosti
Foto

Pane Stejskale, přijde mi to dětinské se bránit, ale útočil jste opravdu na základě velmi nefundovaných argumentů. Tady odkaz z wikipedie, kdy jste mohl korigovat i na Vaší diskuzi uznání Severního Kypru pouze Tureckem. A pokud jsem napsala, že článek zní téměř rasisticky, tak mi to dnes potvrzujete. Ještě včera jsem napsala domněnku, dnes si nejsem jista, zda jsem se jenom domnívala. To, že jsem Řekyně neznamená, že tady zastupuji řecký národ a hájím fakta. Vážně ne, zklamal jste mě. Nevadí, to se stává a dávám Vám odkaz - "Vznik samostatného státu v roce 1983 byl vyvrcholením krize na ostrově, která byla vyvolána pučem kyperských Řeků v roce 1974, jehož cílem bylo svržení tehdejší vlády, a následnou invazí tureckého vojska v roce 1974, které mělo údajně za úkol ochránit turecké obyvatelstvo ostrova; téhož roku na severu ostrova vznikl separatistický stát. V současné době je stát Severní Kypr uznán pouze Tureckem.

0 0
možnosti
Foto

J62a66k64u42b 73R80o81t44h

22. 1. 2019 9:08

R^A zase karma, pane Stejskale. I mně ona paní postovala onen článek z Aktuálně. Shledal jsem jej informačně prostinkým, postrádajícím mnoho relevantních fakt. Ohledně přijetí do EZ bych také uvítal, kdyby paní K. uvedla nějaké prameny a ne jen emotivní výkřik Bylo to naopak. :-/

7 1
možnosti
Foto

Bohužel, s tím Kyprem je to nepravda - nyní odkaz a citace z Wikipedie. Tak snad pochopíte, že se nepravdy nemají psát, pokud jde o hodnocení politické či historické události. "Vznik samostatného státu v roce 1983 byl vyvrcholením krize na ostrově, která byla vyvolána pučem kyperských Řeků v roce 1974, jehož cílem bylo svržení tehdejší vlády, a následnou invazí tureckého vojska v roce 1974, které mělo údajně za úkol ochránit turecké obyvatelstvo ostrova; téhož roku na severu ostrova vznikl separatistický stát. V současné době je stát Severní Kypr uznán pouze Tureckem." A tady je velmi důležitá invaze Turků. A rovněž, kým je Severní Kypr uznávám. Děkuji za pochopení.

0 0
možnosti
JH

Co si to ta Řekyně dovoluje - ostře útočit na místního vševěda!:-)

6 13
možnosti
AM

A93d21a76m 80M97a36l69ý

22. 1. 2019 8:58

Něco k věci by jste neměl?

11 0
možnosti
  • Počet článků 4808
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal