Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Šimek, Církev je tělo Kristovo podle listů sv.Pavla. Jsou v ní dobří i zlí. Hlavou Církve je Pán Ježíš a ona dělá to samé, co dělal na zemi Boží Syn, hlásá všem, kdo chtějí, o Božím království. Kdo nezná Církev, nezná Krista. Vaše učení pane Šimek, aby si každý křesťan věřil co chce - není rozumné. Je to Vaše pýcha, která Vám vnuká Vaši vlastní víru bez poznání a učení Církve. Bůh Vám žehnej.

0 0
možnosti

Rv Popisujete středověké křesťanské nesváry a odklon od Nového zákona; později to už nebyly nesváry křesťanské, ale ryze mocenské boje. Přesto Ježíšovo Boží slovo, hlavně v odlehlejších enklávách, žilo a praktikovalo se nadále.

I Mohamed se s takovými setkal a když je nepřesvědčil k příklonu k islámu, neb byli pevní ve víře a ani vyhrožování na ně neplatilo, na křesťany zanevřel.

A že by byl Alláh totožný s Bohem křesťanů se dá úspěšně pochybovat. Ten islámský na sebe žaluje, uvádí svou neschopnost a rovněž i škodolibost:

4:28 Bůh přeje si vám ulehčit, vždyť člověk byl věru stvořen slabým. 21:37 Člověk je stvořen ze spěchu! 2:7 Bůh srdce jejich i sluch jejich zapečetil a přes oči jejich clonu položil a pro ně je určen trest hrozný. 45:23 Co soudíš o tom, jenž učinil si božstvem svým svou vášeň a jemuž Bůh dal vědomě zbloudit a zapečetil sluch i srdce jeho a zastřel zrak jeho rouškou? Kdo povede jej kromě Boha správnou cestou? Což se nevzpamatují? 17:16 A když si přejeme zahubit město nějaké, poručíme boháčům jeho, aby v něm nepravosti páchali a pak uskuteční se slovo Naše nad ním vyřčené a zahubíme je zničením dokonalým.

0 0
možnosti

P.S.

A takto na ty jiné pohlížejí:

2:171 Ti, kdož jsou nevěřící, se podobají dobytku, na nějž se volá a který slyší jedině křik a výzvy: hluší, němí, slepí - ničemu nerozumějí.

0 0
možnosti

Problémy, zda je, nebo není ve svaté trojici někdo šéfem, či zda je nástupcem proroka jeho zeť, nebo nějaký zvolený byznysmen, přece nemůžou zůstat stranou, nevyřešeny.

0 1
možnosti
Foto

Kdybych byl bůh a stvořil jsem něco co se chová jinak, než jsem chtěl, tak bych vinil sebe, že jsem to špatně stvořil.

3 1
možnosti

Kdybych byl poťouchlý bůh, co si chce pro svou zábavu postavit loutkové divadlo, stvořil bych, právě to, co jsem stvořil. A pak bych se tím náramně bavil.

Sedl bych si pohodlně do křesla, otevřel pivo a koukal na to hemžení a souboje tam dole. :-)

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS