Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Shrnul bych to jako projev vývoje společnosti. Otázka zní jestli je tento vývoj přirozený a jestli vede k dobrému konci? A to se dozvíme za pár století. Za mě mají místo ve společnosti obě skupiny lidí.

Každopádně já jsem karmu dal.

0 0
možnosti
Foto

Nechápu, co jste chtěl říct, máme se nutit mít víc dětí, protože tak je to správně? Budeme pořádat soutěže, kdo má víc dětí, je lepším člověkem? Neměl by každý mít dětí kolik chce a na kolik se cítí? Přežitkem není dítě, přežitkem je povinné sociální a důchodové pojištění v době blahobytu.

1 0
možnosti

Autor každého článku "nechci nikomu kecat do života, ale podle mně je to takhle a takhle správně" by se přece jen měl trošku zamyslet hlavně sám nad sebou.

Ono totiž jak příčin bezdětnosti, tak různých životních stylů jsou přehršle v mnoha různých odstínech. A to, že je autor nezažil nebo neviděl, jaksi neznamená, že nejsou... Sama znám dost bezdětných lidí i párů, kteří jsou skvělou a nadšenou součástí svých širších rodin, asistenci na těch fantastických Vánocích pro prcky z rodiny vůbec nevyjímaje...

A hlavně nikdo, nikdo, nikdo nemá právo kritizovat a soudit ty, v jejichž botách neušel pár mil. Víte, zažila jsem dost lidí, co se radši nechají uznaně společensky nakopat do zadku za kariérismus, když z nich někdo páčí příčiny bezdětnosti, protože je to podstatně jednodušší, než stavět na odiv obvykle hluboce osobní skutečné důvody...

Nesuďte holky, co mají místo partnera a dítěte psa a práci... fakt znáte jejich lékařskou dokumentaci??? A stejně tak nesuďte bezdětné páry. Pokud nejste velmi blízcí přátelé, určitě vám nebudou vykládat o vyšetřeních na repro klinice, ani o psychické bolesti, kterou to v sobě nese.

Ale pan bloger s vnoučaty to určitě zažil a rozumí. A ví, že tihle lidi děti nemají proto, že je to hrozná zátěž... Pevně tomu věřím.

3 0
možnosti
Foto

Tato diskuze je úžasná sociologická studie :-);-D

R^R^R^ (patří DISKUZI)

2 0
možnosti

V51i23o12l42a 26M64o95d27r92á

27. 1. 2019 10:02

Vaše rodina to tak vždycky měla, nedovedete si to představit jinak - a proto to tak musejí mít všichni, a kdo nechce, je sobec. Trošku omezený pohled, ale OK, naštěstí nemáte moc své představy vnutit ostatním, tak nemá cenu si jimi kazit neděli.:-/

4 0
možnosti

Známá pracuje jako soc . pracovnice na LDN. Má zkušenost , že čím víc dětí , tím horší domluva a péče o pacienta. Každé z těch "dětí" hází péči na toho druhého a spoléhají na to , že se postará ten druhý. Výsledek- nepřijde nikdo. Počet dětí není určující , určující je vztah k nim a to co jim dáme , to dostaneme.

7 0
možnosti
Foto

Nějaký pan Vávra napíše na svůj blog článek, ve kterém hned v úvodu uráží moderní společnost, která je dle jeho vlastních slov "rozvrácená, nefunkční a krátkozraká". Je taková nejen v očích autorových, ale také v očích lidí, kteří s ním souhlasí.

My, členové této špatné společnosti, jsme se provinili hned několika prohřešky. Neplodíme děti, jelikož dáváme přednost kariéře a na stará kolena zůstaneme sami jako "kůl v plotě". Nejsme schopní najít vhodného partnera, zůstáváme raději single (v překladu "tragédi"). Vychováváme děti sami, protože jsme si vybrali nevhodného partnera, který odešel nebo jsme raději odešli my. Autor to nazývá "bezohlednou sobeckou prasečinou". Nemáme snahu si založit "rodinný klan" a tím pádem nemáme koho požádat o pomoc, když nám bude nejhůř. Nebo když budeme potřebovat utřít zadek.

Místo, aby takový článek u čtenářů propadl a byl rozstřílen rozumnými argumenty, obsadil přední příčky ve čtenosti i v karmě. Autor si myslí, že je potřeba plodit děti - bez ohledu na to, že jsme svobodní lidé, kteří jsou zodpovědní za svá vlastní rozhodnutí. Je na nás, jestli děti mít budeme nebo ne. Jestli je budeme vychovávat sami nebo ve dvou (či pomocí rodinného klanu). Kdo nám do toho má co mluvit?!

Chci mít děti z čisté lásky. Bude to má krev, má radost, má síla a udělám všechno pro to, ať se v životě neztratí - a ať jim nejsem na stará kolena na obtíž! Když budu mít pocit, že nedokážu splnit tyto základní podmínky - raději je mít nebudu. A zkuste mi to přikázat .... ;-)

3 0
možnosti
Foto

P10e84t56r 96J23o20h84n

27. 1. 2019 3:16

"Nějaký pan Vávra", hned urazit, poplivat. Je to jeho svobodné vyjádření sakra, tak se omezte toho napadání. Nechcete mít starosti a závazky, tak zbaběle z toho boje utečete, vždyť je jednodušší se starat jen sám o sebe viďte.

Generace ;-O

3 3
možnosti
Foto

Dávám karmu.R^Sice jsem Váš článek otevřela po pěti dnech, ale kdybych nebyla žena, tak se Vám pokloním. Mějte fajn víkend. R^

0 1
možnosti
Foto

P94e47t40r 65J38o81h77n

26. 1. 2019 16:00

To by jsme se museli trochu zastavit a nehnat se do ještě větší blbosti té dnešní konzumní společnosti. Každý chce mít to co má kolega, a když na to nemá, tak šup tady máš půjčku. A už se vazalství roztáčí.

Nikdo nemá na nic čas, spousta věcí se dělá pod tlakem, ve stresu. A přitom si stačí říct, je to nutné, je to životně nutné?

To podstatné stejně předáváme v našich potomcích, to bude naše zrcadlo.

Na konci stejně dostaneme stejné papírové boty ;-D

0 0
možnosti
Foto

Pane Johne, ale článek pana Vávry je velmi výmluvný. My, co víme, předáváme, protože děti jsou skutečně naším zrcadlem. Ale naprosto souhlasím, že je to téma tak obsáhlé a tak důležité, že se zapomnělo na rodinu jako takovou, že i Váš názor je k něčemu dobrý. Osobně se neřídím konzumní společností, vůbec mě nezajímá, co má ten druhý. Ano, souhlasím s Vaší větou, že si máme říct, co je nutné a životně důležité. Můžeme si to říct, i kdy i toto tak jakoby prosté sdělení je podloženo hlubokou filozofií toho, který to dokáže. A pak je to velmi osvobozujíc pocit.:-)

2 0
možnosti

J56i85r57i 11P25r93a23j88z

25. 1. 2019 22:28

Je to dnešní dobou. Všude je slyšet jen , že každý má právo na tohle a tohle. Ale problém je , že se dnes nenosí "zodpovědnost" a to je ten problém. Lidi nejsou zodpovědní. Neuvědomují si, že ano na jednu stranu si mohou dělat co chtějí, ale přijde i ta druhá strana mince a to ta, že to nese sebou i nějaké následky, Takže Až budou starý , tak nebude důchod , protože na něho nebude kdo vydělávat . Ceny nájmů půjdou nahoru a tím budou tito lidé končit pod mostem.

Takže ano ať si dělá každý co chce, ale bohužel za to poneseme následky všichni.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS