Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dětem patří všechna naše láska, to beze sporu. Ale taky mají mít určité mantinely, ovšem s mírou. Je to mnohdy těžký to ideálně vychytat. Moc se mi líbí tvoje psaní o tvé řecké rodině R^

1 0
možnosti

Křesťanství nastavilo silná morální pravidla. Manželská věrnost byla zákonem...atd. U nás se tato pravidla začala naleptávat více jak před 100 lety. Povolení rozvodů byl první krok. V Řecku k tomu dochází až mnohem později. Zajímavé je, že i socialističtí revolucionáři, kteří víru nepraktikovali, tato pravidla dodržovali. Obávám se, že ani Řecko se současné vlně úpadku neubrání.

0 0
možnosti
Foto

joR^ zažila jsem u mého přítele kdysi návštevu - řeckou rodinu... já měla oči navrch hlavy a on mi vysvětlil, že dítě tam fakt může vše... všechno jinak. Je to přesně , jak píšete. Ale já to nekritizuji. Já pak třeba vidím , že když přijde do české školy Američan, je se svou otevřeností strašně divný... a ted vím, že prostě skončil, je mi to líto. Protože tou spontánností leccos otvíral. Znala jsem ho jen ze suplování.

Mnoho z Vašeho článku fakt podepíšu a zase jsem si ráda o Vaší rodině početla... i když frmol. PololetíR^

1 0
možnosti
Foto

Jsem opravdu ráda, že navštěvujete moje články a moc děkuji. R^:-)R^

0 0
možnosti
Foto

R^vystihla jste to perfektně, ačkoliv jak níže píše Richard, co oplatí na jednoho to nemusí platí u jiného-každopádně je stav naší společnost alarmující

1 0
možnosti
Foto

Je, dokonce je to horší, než si myslíme. [>-]

0 0
možnosti

Ono je to poměrně dost komplikované: v okolí jsem znal dvě ženy, které měly stejně staré dcery. Jedna byla velmi benevolentní, takže její děvče se v patnácti rozhodlo této volnosti využít a skončilo po dvojím potratu v kategorii žen, které už nikdy nebudou mít dítě. Druhá byla držena hodně zkrátka, takže se natruc chytla první pochybné známosti a dopadla lépe jen v tom směru, že se stala matkou v sedmnácti. Tím nechci až tak nic naznačovat, snad jenom skutečnost, že na výchovu a přístup nemůže existovat žádná příručka nebo návod. Už jenom proto, že lidstvo je složeno ze samých originálních individualit.

2 0
možnosti
Foto

Já vím, proto se tohoto tématu dotýkám. Ono tak nejde o benevolenci či striktnost, ale o to, že se nic neví o vývoji člověka, v tomto případě človíčka, o výchově od doby, kdy je žena těhotná. A to je prostě škoda. Tak proto jsem to napsala. Ale moc děkuji.R^

0 0
možnosti
Foto

Rád jsem vám dal karmu, protože jste trefila hřebíčkem na hlavičku.:-)

Na jedné straně mám nutkání říct, že nemůžete podle jedné pofidérní až podvodné instituce soudit celek, na druhé straně musím uznat, že právě to činit můžete, protože něco takového (viz váš odkaz) tu může beztrestně působit. A tím odpovídám i na podstatu vašeho blogu.

"Českou zemi jsem vždy vnímala jako velmi kulturní stát se vzdělanými lidmi." - obávám se, že se jedná spíše o dozvuky let minulých a na případné kulturní úrovni a vzdělanosti má stát marginální podíl, protože se jedná o oblasti, které nic "nenesou".

BTW: Svůj porod si zřejmě pamatuji, ale musela to být hrůza, protože byl vyššími funkcemi zcela zasunut hluboko do podvědomí a nějak ho už nemůžu dohledat.

1 0
možnosti
Foto

No ano, proto jsem napsala "vnímala," a ne "vnímám," všechno se to velmi zhoršilo. A fakt je pravda, že tuto problematiku pokládám možná za jednu z nejdůležitějších atd. atd., Vy mi rozumíte. A díky.R^:-)R^

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS