Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Nejlepší by to bylo, kdyby to bylo jako dřív.

O rozvodu, respektive o neplatnosti manželství, by rozhodoval jen příslušný církevní orgán, čili manželství by bylo doživotní.

0 0
možnosti
HM

Tak to já mám protinávrh: mohlo by to být jako u muslimů. Kdo má toho druhého plné zuby, pronese před ním "Zapuzuji tě, zapuzuji tě, zapuzuji tě", a je vymalováno. Já vím, že u muslimáků to může udělat jen chlap, ale zase máme nějaký ten gender.....;-)

0 0
možnosti
ZH

Návrh neznám, takže se nemohu vyjadřovat přímo k němu, ale:

Je-li manželství bezdětné či jsou-li děti již samostatné, nevidím důvod, proč rozvod komplikovat soudem. Nebo také můžeme zavzpomínat se slzou v oku na ponižující komise (za komoušů) složené z domovních důvěrnic, které vám mohly rozvod fakticky zatrhnout. Leda, že žena prohlásila, že má k muži nepřekonatelný odpor (tento důvod se uznával).

0 0
možnosti
VH

Jak může někdo být ve své omezenosti a arogentnosti tak "chytrý".

Neměly by soudy také rozmlouvat vstup do manželství? Vždyť to je také životní rozhodnutí!

Pokud se dva lidé (stále ještě, ač neradi, manželé) bezproblémově rozhodnou na rozchodu a jeho vypořádání, proč by jim do takového rozhodnutí měl kdokoliv, přechytrá paní Valachová, zasahovat. Z jakého důvodu. Všichni, kromě soudců (a několika dam z ČSSD) jsou hlupáci a musí být řízeni? Nehcete z nás všech, kromě poslanců, senátorů a možná soudců, udělat nesvéprávné?

PS: Opravdu se (nesmyslně) domníváte, že soudy skutečně rozmlouvaly dohodnutým manželům, aby se nerozváděli? Možná se formálně soudci zeptali, nic víc.

1 0
možnosti
JZ

Vy byste ten návrh nejraději zakázala, omezila lidi na svobodě, akorát to nechcete vyjádřit přímo, co? A tak to raději schováte za sofisma "rozvod drive-in neusiluje o odpovědnost a samostatnost..." Když už něco neumíte vyvrátit, tak se pokusíte alespoň vyvolat dojem očernění onoho. Klasika.

Jak jste správně napsala, známkou dospělosti a samostatnosti je schopnost převzít odpovědnost za své kroky. Míra odpovědnosti roste s vůlí k volbě nevratných kroků. Nejvíce odpovědní a samostatní jsme tam, kde volíme možnosti, jež mají na nás co největší dopad. A takové možnosti lze volit jen bez jakékoli pomoci nebo ovlivnění kýmkoli jiným. Proto není známkou víry v samostatnost a odpovědnost vytváření brzd nebo omezení k něčímu rozhodnutí, ale umožnění vystavit ho takové volbě. Buď chcete svobodu vlastní volby, nebo paternalistickou ochranu-omezení ve jménu nijak nespecifikované ochraně nezletilého dítěte. A myslím, že znakem dospělosti a samostatnosti je také vůle své stanovisko jasně vyjádřit a neschovávat za různé mnohoznačné obezličky.

2 0
možnosti
EH

Těžko říct, jestli je lepší rozluku zlevnit, zrychlit a zjednodušit nebo dát partnerům životní lekci. Přece jenom přibývá párů, kteří nemají důvod k sňatku vůbec přistoupit. Jedním ze strašáků je i komplikovaný rozvod. Přijde mi však, že ten "papír" v soudružnosti rodiny pomáhá.

2 0
možnosti
VH

Možná papír pomáhá. Jenže když ani "papír" nestačí, proč klást překážky?

0 0
možnosti
JJ

J47a36n 55J72í17l12e91k

21. 1. 2019 7:46

Mám pocit, že není v zájmu lidí, co vedou tento stát, rodinu podpořit, nechat manžele sobě samým, aby měli opravdu důvod hledat cestu k sobě. Sodržná rodina, stejně jako samostatně se živící občan je mnohem méně manipulovatelná a odkázaná na milost socialistickým nápadům.

6 0
možnosti
  • Počet článků 189
  • Celková karma 31,59
  • Průměrná čtenost 2315x
Rodinná advokátka a spisovatelka, podle níž všechno začíná a končí v rodině. Senátorka ČR za obvod č. 7 (Plzeň - město).

Seznam rubrik