Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

tak mi jedna vaše věta přišla jak dělaná na jiný konflikt.Izraelsko palestinský.- i tam je tendence za jedinou správnou považovat pouze jednu stranu -vidět věci objektivně je někdy zatraceně složitá věc...ak patrno, (někteří) Řekové jsou v mnoha ohledech nositelé problémů, které přesahují hranice jejich republiky. Někdy vzniká dojem, že jim všechno prochází, špatní jsou vždycky ti druzí – a s jídlem roste chuť.

Zdroj: https://lubomirstejskal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=697346

0 0
možnosti
Foto

Protože je Váš článek zavádějící a nepravdivý, dávám sem alespoň odkaz o Vaší dezinormaci o Kypru. Jen tak pro diskutující uvádím, že Kypr obývá 80 % Řeků a 18 % Turků, ale o to tady vůbec nejde.

https://www.aktualne.cz/wiki/zahranici/kypr/r~i:wiki:3663/

A ještě by bylo moc fajn, abyste napsal pravdu o vstupu Řecka do EU, ono to bylo totiž obráceně - pomůže i google.

1 0
možnosti
Foto

Tedy vážený, z Vašeho článku čiší až nenávist. Navíc zde předkládáte naprosto nepravdivé informace a to i o vstupu Řecka do EU, z údajnou "tureckou kyperskou republikou," kterou zřejmě uznáváte jenom Vy. To samé, co se týče jugoslávské Makedonie a řecké. Asi nejste znalec historie a hážete sem totální nesmyly, jinak byste věděl, proč řecká vláda a lid nesouhlasí s názvem Makedonie, já s tím osobně nemám žádný problém. Lituji, ale Vy jste se u mě velmi shodil, protože bych nejraději použila slovo, že se jedná o článek téměř rasistický. Sorry, ale tak to je. A není to tím, že jsem Řekyně, ale tím, že tyto nesmysly prostě nemohu číst. RvRvRv

0 0
možnosti
JT

J45i62r40i 88T15i55c40h78y

21. 1. 2019 17:08

Sice jste pravdive popsal nektere recke neduhy, ale nejak z toho vyplynulo, ze Turci jsou ti "hodni".

0 0
možnosti
Foto

Nevypsal je pravdivě, přesně, Turci jsou hodní. Neznalost autora o tak závažných tématech ho však neomlouvá.

Rv

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi, až na jednu drobnost - Severokyperskou tureckou republiku uznává vedle Turecka i Ázerbájdžán.

Ale k věci - Skutečnost, že se Makedonie nemohla pojmenovat, jak sama chtěla, považuji za naprosto nepřijatelnou a protest Řeků neměl nikdy být brán vážně.

Shodou okolností právě Ázerbájdžán existuje jako samostatný stát, ale přitom současně existují dokonce 2 provincie stejného jména - Východní a Západní Ázerbájdžán - v Íránu.

Nějak si nevybavuji, že by Írán po rozpadu SSSR požadoval, aby se Ázerbájdžán jmenoval Bývalá sovětská republika ...

2 0
možnosti
Foto

Bylo velmi zajímavé hovořit s občany obou rozdělených zemí, což se mi před půl rokem podařilo. Věděli, že jsem cizinec a měl jsem jejich důvěru.

Nejčastější odpovědí na důvod rozdělení Kypru byla "extremists from both sides".

Je pravdou, že vyvolávajícím, faktorem byla snaha Athén o připojení Kypru. Je rovněž faktem, že řečtí občané /kteří až tak nemuseli mít shodné názory na toto připojení/ utíkali před postupující tureckou armádou od snídaně, aby zachránili holé životy. Dodnes je "nezvěstných" několik tisícovek kyperských Řeků, kteří nestačili utéct.

Jinak samozřejmě souhlasím s tím, že svrchovaná země si může dát jakýkoliv název a jiné svrchované zemi je to toho kulové.

6 0
možnosti
Foto

Pane Vodvářko, alespoň Vy máte určitý přehled. Pouze sděluji, že byť je Kypr samostatným státem, tak jsou v naprostém souladu s Řeckem a to ve všech ohledech, které nyní nechci vypisovat. Navíc turecká část, jak uvádíte, je bohatší a krásnější, nežli řecká část Kypru. A existuje pořad - řecko-kyperský, kde stále potomci hledají svoje předky, sestry, bratry, děti apod.

R^

0 0
možnosti
MJ

Ano mám na to stejný názor-R^

1 0
možnosti
Foto

J92a44k14u10b 17R64o53t30h

21. 1. 2019 11:23

Já jsem, pane Stejskale, dost velký grekofil, ale dávám Vám plně za pravdu. Ve všem. R^

2 0
možnosti
Foto

Nevadí, i Vám dám odkaz ohledně Kypru. Je to velmi nekultivoané a neprofesionální psát nepravdy.

https://www.aktualne.cz/wiki/zahranici/kypr/r~i:wiki:3663/

0 0
možnosti
  • Počet článků 4798
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal