Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Připomněl jste podivnou kauzu. Mne přímo šokuje, že obhájkyně pana Janoty nepodala žalobu na exekutory, pokud se skutečně do jeho bytu vloupali a že napřed soud neřešil příčinu před následkem

0 0
možnosti
Foto

Vážení, děkuji vám za příspěvky, ale raději se příliš nevyjadřuji, neb mi bylo sděleno, že za podobné texty budu vyhozen z blogu. Panu Burianovi děkuji za odkaz na rozsudek. Fascinovalo mne na něm, že za vším stál exekutor Vrána. Schválně si jeho jméno vygůglujte. Ten chlápek zničil spoustu životů, nejen pana Janoty.

2 0
možnosti
Foto

Bohužel i člověk, kterého znám osobně a velmi dobře se setkal s řáděním exekutora Vrány. Naštěstí, pokud je to pravda, tento exekutor už doexekutoroval. Ale kolik je dalších jemu podobných, kteří si z této činnosti udělali výnosný soukromý byznys?

0 0
možnosti
Foto

Tak jsem Váš stažený článek dal opět na Facebook a nasdílel jej svým přátelům včetně skupiny Jaroslav Janota-oběť české justice

1 0
možnosti
Foto

Tak se dívám, že Váš článek zase zmizel do osobních.

Zřejmě je třeba, aby Janotův případ zůstal co nejvíce ututlaný, protože je obžalobou současné justice, která dokazuje, že není o nic lepší než ta komunistická a v případu Janota se zachovala současná justice podobně jako sekerníci v padesátých letech.

1 1
možnosti
Foto

Protože i tento blog z hlavní stránky zmizel, a asi moc velkou čtenost mít nebude, omezím se jen na krátké shrnutí: díky Petru Buriánovi a jeho odkazu, si každý může o rozsudku udělat svůj závěr. Nehledě na fakt, že pan Janota opravdu střílel, tak důležitější je v tomto rozsudku stať věnující se psychologickému posudku. Ta jednoznačně říká, že pan Janota byl psychicky nevyrovnaný a celý čin provedl v afektu. Že jeho osobnost nedokázala využít nadprůměrnou inteligenci. Znovu opakuji slovo AFEKT. Dále posudek hovoří o tom, že se nejedná o osobu nebezpečnou. Takže lze s klidným svědomím znovu zopakovat, že těch 12 let byla prostě nehoráznost. A že v celém případu hrála velkou roli jeho psychická labilita potvrzuje i jeho odchod ze života. Když to napíšu laicky, tak pan Janota prostě neuměl řešit krizové situace. Takže žádný promyšlený pokus o vraždu.

3 1
možnosti

Osobně se domnívám, že 12 let byla nehoráznost a vůbec to nekorespondovalo se skutkem a jeho průběhem. Ten trest byl totiž demonstrativní pro výstrahu všem následovníkům (tzv výchovný trest společnosti) Takový dostali např. žháři z Vítkova- 22 let za žhářský útok ve spojení s rasovou nenávistí.

Můj soudruh oponent vůbec neví co plká, protože kdyby mluvil rozumně, shodneme se v tomto(Petřík).

1 0
možnosti

P71e17t15r 29B13u94r89i85a46n

21. 1. 2019 11:00

Pane Preslere, dle tohoto vyjádření soudu pan Janota v popisu událostí ve všem lhal. Oproti vašemu Janotovu blogu měl soud k dispozici kamerový záznam celého průběhu událostí, který se pořizuje při exekuci povinně. Z něj vyplývá, že nebyl rozespalý, ani že nevěděl, co se děje, nýbrž zaútočil promyšleně celkem třikrát: jednou na ně čekal s pistolí v zamčeném pokoji a čekal, až vyrazí dveře, podruhé střílel na exekutora na chodbě skrz dveře a potřetí za ním dokonce i vyběhl s pistolí až na chodbu.

Smutný případ demagogického pojetí dříve údajně aktivního spisovatele.

2 1
možnosti
Foto

Osud pana Janoty je smutný a je mi jej neskutečně líto.

Nejsem však soudce a neznám všechny okolnosti případu, nebudu proto hodnotit rozsudek a srovnávat jej s jinými.

Každý případ je jiný a nikdo zde z diskutujících nezná ty případy jinak.,než z medií.

A je paradoxem, ti nejhlasitější, médiím nevěří.

4 0
možnosti

Už 2x jsem použil svůj slovní obrat, že máte Dar - Nedar. Tedy potřetí - Co Váš příspěvek vlastně řeší? Etiku admin, nebohého J. Janotu, který pod hrozbou střelné zbraně byl donucen si vzít půjčku - zcela proti své vůli? Nebo soudní - vymahatelský systém v ČR? Já osobně, nebohého samozřejmě lituji. O to více, kdy život ukazuje - Že prakticky každý problém je řešitelný. Vy tam ještě osobitě přimontujete J. Palacha - Vážně, k čemuje to dobré? Máte Dar - Nedar... :-)

1 0
možnosti

Snad ještě doplním - Udělejme cosi rozumného. Autore blogu - sdělte číslo BÚ - Jsem ochoten tam poslat nějaké prachy,(snad se další přidají). Pokud víte, kde nebohý leží - Kupte následně kytku a položte ji tam, za kolektiv dopisujících :-)

0 0
možnosti

Demagogický článek. Janota nespáchal sebevraždu kvůli poměrům, ale kvůli vlastním osobním problémům, které si svým chováním zapřičinil.

3 0
možnosti
Foto

Ano, proto bylo třeba dát Janotovi daleko vyšší vyšší trest než se dávají za dokonané vraždy.

Odkazy máte níže.

Pro jistotu Vám to sem natáhnu ještě jednou:

"Celé dva měsíce ležela mrtvá v lesíku v Ostravě-Dubí Petra Baloghová (20), než ji v rozkladu našel houbař. Dvěma ranami nožem ji zprovodil ze světa Marián Mana (25). Krajský soud mu za to dnes vyměřil jen osm let žaláře."

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/93483/ubodali-divku-dostali-minimalni-tresty.html

https://www.idnes.cz/zpravy/cerna-kronika/totoznost-zavrazdene-odhalily-az-sperky-mladici-dostali-ctyri-a-osm-let.A080704_143953_krimi_cen

1 2
možnosti

Tak do spárů exekutorské a soudcovské mafie se může člověk dostat i jinak (psal jsem o tom v minulosti blog), než že by byl dlužníkem. Např. nemovitost kterou spoluvlastním, začal pronajímat a uzavírat smlouvy na toto někdo, kdo vůbec není majitelem, navíc mě pak tento subjekt, který defacto právně neexistuje (jak konstatoval krajský soud, neb byl zaregistrován v rozporu se zákony) žaloval za jakýsi ušlý zisk. Odvolání na vrchním soudu pak byla fraška, dotyční se zřejmě zapomněli v padesátých letech a tomu odpovídala také forma komunikace i samotné rozhodování. Ve výsledku tedy někdo pronajímá můj majetek a já mu ještě platím8-o

2 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik