Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

U nás je téměř 3 miliony registrovaných psů + statisíce nepřihlášených. Jsme absolutně na prvním místě v Evropě. Připadá mně, že většina lidí dneska má psa jako módní záležitost a aby byli dostatečně "in". O milionech všude otravujících koček též škoda slov. Zbožšťování těchto zvířat je u nás opravdu neskutečné.

S autorkou souhlas.

1 0
možnosti

J88a37n 85H15a27r21v24a75n

19. 1. 2019 15:57

Před mnoha lety jsem byl služebně pár dní v Bonnu. Ve volném čase jsem chodil po městě a že všeho nejvíc mne fascinovaly čisté chodníky, bez jediného lejna.R^

1 0
možnosti

R^ Zlatá slova; projdete-li se po Proseku, napočítáte desítky pozůstatků dobré stravy. Největší hříšníci(ce) jsou od těch, co praktikují noční venčení; rozhlédnou se a když není svědek, pokračují bez povinného sběru. Ti otrlí nereagují ani na upozornění; někdy s nesmyslnými slovy: "Platím daně!" Jakoby radnice měla za ně uklízet.

Přes den je nejčastější způsob, že pes zahájí úkon a majitel se k němu nezná a počká opodál a zpravidla usilovně mobiluje. Tento způsob vyhýbání se úklidu využívají hlavně -náctileté dívky; pejska ano, ale hovínka - no fuj!

Dnes už některým milovníkům nestačí jeden pes a už vůbec je na pováženou z důvodů bezpečnosti, že velké psy, někdy i dva, venčí dítě věkem I. stupně ZŠ a to i bez vodítka a samozřejmě bez košíku. Když upozorníte, dočkáte se jediné odpovědi: on je hodný, ale jsou i přidrzlí spratci s obranou: "Co je Vám potom?!!"

Asi je pravdou, že ve výčtu negací dnešní společnosti jsou tyto prohřešky ve spodní části seznamu, ale každodenní registrace hromádek při cestě na autobus dobré náladě nepřidá.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS