Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SM

Velký hradní čučkař by nás sice chtěl učit dějepis (i všechno ostatní, protože o sobě ví, že je ze všech nejchytřejší jako svého času Stalin), ale má smůlu. Kdo by mu věřil?

0 0
možnosti
MB

Taktéž nechápu nadpis článku v kontextu s obsahem..

Copak je Stalin, stalinismus či komunismus v našem dějepisu nějak glorifikován?

Nezdá se mi..

A jestlipak jsou staré hříchy západních civilizací (kolonialismus, rasismus, vyhlazování, války atd) také tak důsledně prosazovány do dějepisu?

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/norsko-holokaust-reforma-vyukoveho-planu.A181205_100026_zahranicni_baje

Já bych to fakt nechal na historicích ..a ne na BIS, která bude tlumočit požadavky "evropských partnerů", které aspekty historie je potřeba zveličit, a které zase taktně umírnit.. tak, aby veškeré zlo existovalo pouze za hranicemi harmonicky souznějících evropských států..

3 0
možnosti
Foto

J67a83n 46H52o22r66n16í57k

21. 1. 2019 23:32

Určitě si tu jejich výroční zprávu přečtěte, než se psutíte do "já bych..."

0 0
možnosti
JN

Po literární stránce určitě hezké (byť to mohlo být malinko kratší... ;-)) a ten Váš příběh výstižně popisuje, jak to v SSSR v éře stalinismu fungovalo. Ale s ohledem na nadpis blogu "Totalitní paranoia 2019: „Budou nás čučkaři učit dějepis?“ Historie se opakuje!" moc nechápu, co jste tím chtěl vlastně říci. Vy jste snad tak jako někteří jiní rovněž přesvědčen, že se na našich školách stále učí dějepis dle sovětského výkladu, že je dnešním žákům Stalin líčen jen jako hrdina, co vyhrál druhou světovou válku, že se zamlčuje podíl SSSR na jejím vzniku, podíl Američanů na našem osvobození, a ty obavy analytiků BIS jsou tudíž dle Vás oprávněné?

4 2
možnosti
RS

R21u14d34a 92S17l13a56v15í66k

19. 1. 2019 11:49

Jak se třeba na ZŠ v dějepise učí o Zikmundu Lucemburském?

0 1
možnosti
Foto

KarmaR^:-) ... jestli pak mi to zase smažou? Já už vám nemůžu dát ani karmu, je to prý mimo téma.;-D;-DR^

4 1
možnosti
Foto

Mrazivě pravdivé.R^

5 1
možnosti
Foto

Jak podotkla Stalinova podržtažka Suvorov, generalissimus nemohl uvěřit zprávám prosbám Hitlera o uspořádání další společné přehlídky v Moskvě v listopadu 1941 na výročí VŘSR , protože ten alespoň dle přijatých závazků BSP 1) nedal žádný příkaz ke zvýšené výrobě zimních laptí, vhodnéhvo a osvědčeného obutí pro ruskou zimu, 2) ani ke zvýšené výrobě lechkých sandálů a tropických helm pro Indii.

0 0
možnosti
VV

Ktery prosim pane docente? Ten vseobecne znamy ktereho nam neustale na vojne otloukali o nos zemrel 78 let pred tim, nez se Josef Wissarionowitsch narodil.;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 2945
  • Celková karma 25,14
  • Průměrná čtenost 868x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik