Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P62e98t80r 53S75k65á65c28e51l

24. 1. 2019 18:42

Všichni mají rádi děti, politici se s nim i rádi fotografují, pózují před kamerami ČT a jiných kanálů. Ale, jak dojde na opatření, které stojí peníze, cukají se. Ono vlastně někdy ani nejde o peníze, ale o dobrou vůli a používání zdravého rozumu. A přesto politici nehodlají pro děti udělat nic. Například ani nechtějí zrušit nesmyslné pootáčení hodin dvakrát ročně, ano tzv. "letní čas". Tím totiž nejvíc trpí děti a mládež školou povinných! A nikdo se jich koncem března nezeptá, zda si přejí až do října (kromě prázdnin) denně, ano denně vstávat o hodinu dříve. Radíte, že mohou jít spát o tuto hodinu dříve? To myslíte, jako když od poloviny května zapadá Slunce tak, že by museli jít spát za jeho plného svitu...absurdistán. Večerníček na ČT v 18.55 hod. mává dětem "Dobrou noc" a Slunce ještě hodiny svítí. I v ČT nemají "programátoři" pořadů asi děti a hledí jen na vysílací schéma. To bylo na Nově pro pana Vl.Železného dogma, nešlo měnit. A tak gen. ředitele vyměnili a bylo vymalováno. Později jsem panu Železnému napsal do tv Barrandov a hle, zase ho vyhodili. Komu napíši, aby se zastal odpůrců "letního času", toho vymění. Tož nevím...;-(

0 0
možnosti

Já jako problém v diskusi ohledně obědů vidím to, jak se zdůrazňuje, že i bohaté děti by obědy dostaly zdarma. Zaměřujeme se zkrátka na něco zcela nepodstatného. Bohatí těch sedm stovek co tím ušetří ani nezaregistrují, nebo ty peníze prostě utratí někde jinde. Navíc bohatí platí vyšší daně takže tu pidičástku na obědy už mají dávno zaplacenou, ale my se tu pídíme po jakési podivné spravedlnosti. Jako by si lidi neuvědomili, že spravedlnost prostě není, a je hodně a moc jiných věcí kde to tak normálně funguje a nikdo se nad tím nepozastavuje. Například školní vzdělávání je zadarmo taky pro všechny. I bohatým dětem paní učitelka vysvětlí násobilku zdarma, tedy zaplatíme jim to "my všichni". Nebo když si kupujete takovou jízdenku na vlak nebo autobus, tak v poměru k příjmům je nespravedlivé, že bohatí platí to samé, ne? A co narodit se v bohaté rodině, pak jste bohatí, a jak jste se o to zasloužili, že? A nebo to, že někdo se narodí chytrý a schopný, a jiný ne, kde je spravedlnost? O lidi, co berou sociální dávky, tedy bezpracný příjem, se stále někdo otírá,(právem) ale co rentiéři, kteří žijí z majetku který sami nevytvořili? Ještě jsem nečetla že by je za to někdo kritizoval. Abyste mě rozuměli, já vůbec nepodporuju lenošení lidí na podporách a to, že se jim platí něco, co si jiní musí platit sami. Naopak. Ale než zjišťovat kdo je tedy bohatý a kdo ne, a kdo je takzvaně bohatý že má o pětikorunu víc než mají ti chudí ale má to proto. že dře jak mourovatý, to je další nespravedlnost a podpora těch, co se nesnaží. Takže, pokud stát nedokáže zajistit aby se rodiče o děti, které jsou na nich zcela závislé (jde jim o život!) postaraly, tak ať zřídí obědy jako součást školy zdarma. Kdo to nechce, může se toho vzdát, ale nebude to podpora jedněch skupin lidí proti druhým, a cena za to je, oproti plýtvání jinde, směšná. Stačí stopnout přídavky na děti a je to doma.

0 0
možnosti

Jedinou možností je zrušení současného zneužívaného sociálního systému a jeho nahrazení minimálním nepodmíněných a zaručeným příjmem. Toho se všichni bojí jako čert kříže,ale jiná cesta není. Jaksi to vše nazapadá do našeho "kapitalistického" myšlení. Ale budeme si muset zvykat na mnoho větších věcí.Mnoho fabrik zkrachuje a budou nahrazeny robotizovanými pracovišti,které musejí být ve vlastnictví čehosi nadnárodního s obrovskou kontrolou.Nějaké zdaňování robotů je nesmysl. Ceny musí odpovídat výrobním nákladům a nějaké extramarže nemohou být akceptovány.

A ty obědy pro malé děti bych zavedl současně se zavedení uniforem. Všude se osvědčili a mají značný sociologický význam.

Jsem z generace vysokoškoláků, kdy se platilo za lůžko na koleji 40-50 Kčs na měsíc a teplé jídlo stálo v menze 2,60 Kčs. I doprava vlakem byla za hubičku. Jen pamětníci již vymírají a vše vypadá jako komunistická propaganda.

1 1
možnosti
Foto

děkuji za komentář pane Bedřichu a krásný večer:-)R^

0 0
možnosti

J62a70n 43H63u20r14k63a

22. 1. 2019 11:23

tato oblbovaná začala sociálníma stravenkama těmi nelze platit dopravu bydlení stravu atd. zajděte se podívat na sociální úřad vřele doporučuji minulý týden s klienty jsem viděl jak úřednice reagují když na položený dotaz proč musí dojíždět x km za 600 pro stravenky za 1400 do okresního města nemluvě o tom že na dotaz jak se mají dostat zpět když jim nebyly vyplaceny žádné peníze referentka pohotově odvětila že má věk na to aby si poradila a na dotaz co se stravenkami v dědině kde je neberou druhá referentka drze odpověděla že Vietnamci je berou všude jen chtít (zapomněla říci že v kurzu 50/50) a věřte že ty penize lidem s dětmi chybí ...a že těch klientů tam bylo on je rozdíl statistický a skutečný příjem občanů mohu z ověřených zdrojů posoudit z 32 žáků na výlet nemohlo vyjet pro neufinancování rovných 24 žáků o učebních pomůckách nemluvě...a další a další...

0 0
možnosti
Foto

žijeme v Kocourkově pane Hurko, dík za komentář a pěkný večer:-)

0 0
možnosti

J67o16s90e72f 40P16o88t29r

21. 1. 2019 18:07

paní Palková

zase opět sebemrskačsky kritizuje kulturu z které vyšla, kulturu,. která dala světu demokracii, vědu, umění nejvyšší úrovně, průmyslovou výrobu, rovnost všech lidí.

Dělá to rafinovaně, srovnáváním s kulturou Sikhů v Indii.

Nenapíše ale, že pokud do jejich náboženského centra vstoupíte jako poutník, že vás tam hostí pouze 3 dny, bez masa, alkoholu a tabáku, nenapíše, že pokud někdo hostí 100 000 lidí, že jsou to obrovské náklady, které někdo platit musí. Nenapíše, že náboženské hnutí Sikhů vzniklo v době britské nadvlády nad Indií, takže je nanejvýš pravděpodobné, že vzniklo pod silným vlivem křesťanství. Sikhové s Brity úzce spolupracovali, hlavně po vojenské stránce, byli chrabrými vojáky.

Paní Palková, erodujte a ničte evropskou křesťanskou kulturu více a více, vsugerujte lidem, že se mají sebemrskačsky kát za to, že jsou příslušníci evropské kultury. Vytváříte tím ideální prostor, pro ty ostatní co se sem tlačí.

0 0
možnosti
Foto

tak ještě alkohol a tabák byste chtěl zadarmo?8-o;-D;-) že jsou Sikhové vegetariáni snad ví každý tak nevím proč bych lidi měla nudit opakováním starých známých faktů.

pokud ve srovnání s jakoukoliv jinou kulturou vidíte automaticky kritiku té naší tak máte asi nějaký komplex;-)

0 0
možnosti
Foto

Tady v těchto debatách nepadlo ještě jedno důležité téma. Rodiče, kteří nechodí do práce vaří doma. Nevěřím, že by oběd vynechali, tedy je tady možnost, že se děti najedí, když přijdou domů ze školy, jako dříve, také se to tak praktikovalo. Takto se povrtají v jídle ve škole, doma další oběd a potom je tu obezita, ne hladovějící děti.

Toto je zase další pokus, jak získat voliče na účet střední vrstvy. V pořadu p. Jílkové to jasně zaznělo, podnikatelé tyto poplatky odepíší z daní, ti co nepracují je dostanou a ti co pracují je uhradí, pěkný Kocourkov.

5 0
možnosti
Foto

děkuji paní Marie za tenhle úhel pohledu, máte pravdu, je to celé složitější než by se mohlo na první pohled zdát. rozhodně s tím Kocourkovem u nás nelze nesouhlasit:-P

1 0
možnosti

J25i95ř55í 72H19o42l67ý

19. 1. 2019 8:11

Jediný kdo v ČR hladoví jsou politici a ministři.

A ti hladoví jen po penězích nás, obyvatel země.

Aneb, kdo nekrade, okrádá sám sebe.

Vaše ANO a ČSSD.

5 0
možnosti
Foto

máte pravdu pane Jiří, ačkoliv to je jiný druh hladu-ikdyž to všechno souvisí hlad politiků se podepisuje na celkové situaci v zemi

1 0
možnosti

Zasloužená karma. Navíc jsou už dnes organizace, které dětem na obědy přispívají. Těm potřebným a ve spolupráci se školou. A že by bylo dalších 100 tis. dětí, které hladoví (kromě těch, které už příspěvek či zcela hrazený oběd dostávají, no jak píšete, asi se někdo potřeboval zviditelnit).

2 0
možnosti
Foto

děkuji pane Polický, už jsem dole někomu uvedla zdroj, tak to pro vás překopíruji

Za návrh bojuje také bývalá ministryně školství a poslankyně Kateřina Valachová: „Jde o to, že prokazatelně hladoví sto tisíc dětí a u dalšího se rodiče vážně rozhodují, jestli dají peníze na obědy nebo zájmové kroužky a jiné aktivity. To je v jednadvacátém století ve středu Evropy potřeba změnit a já doufám, že k tomu takováto veřejná diskuze pomůže,“ vysvětlila pro iDNES.cz svoje důvody pro zavedení plošných bezplatných obědů

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rodice-obedy-zdarma-plaga-valachova-skolstvi.A181215_110725_domaci_onkr

0 0
možnosti

To budou asi děti těch rodičů, kteří přídavky prochlastají nebo prohrají v automatech. řešila bych příčinu a ne následek...Rv

2 0
možnosti
Foto

bude to asi složitější paní Hedviko -máte pravdu že i tohle může být u někoho ten případ-ale je také fakt, že chudých u nás přibývá i díky exekucím samoživitelky kterým ex neplatí alimenty apod.

1 0
možnosti

P91e82t64r 56B30u70r61i58a47n

18. 1. 2019 19:57

Souhlas, karma. To číslo, ba celý ten pseudoproblém, je nelogická kravina.

Pokud rodiče nemají ani pětistovku pro své dítě na obědy (a doma nic nevaří, to by potom dítě nehladovělo) tak předpokládám, že oni neobědvají též. Takže celá rodina nemá vůbec celý měsíc peníze na obědy...;-D;-D;-D a dost! To prostě v našem sociálním systému technicky není možné!

2 0
možnosti

Proc se porad ohanite nasim socialnim systemem? V Cesku je naprosto ubohy. Jinde jsou bezne treba pridavky na deti pro vsechny, pri zkracene pracovni dobe doplatek do urcite castky, zvlastni priplatek pro osameleho rodice nebo vanocni benefit pro dlouhodobe nezamestnane, duchodce a dalsi lidi pobirajici ruzne socialni davky.

0 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS