Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

L14u98d43ě71k 46T42o44n82d95r

17. 1. 2019 17:31

Západní civilizace dospěla do takového stupně technické vysvělosti a blahobytu, že už nemá nic lepšího na práci, než utrácet svůj čas honbou za senzacemi, adrenalinem v poklidu pohovky, a ukájet se emocionálními náhražkami, zdrogovat se prožíváním cizích emocí.

Krásně to vystihuje motto jednoho nekonečného televizního seriálu:

"...vaše pravidelná dávka emocí".

Naše civilizace dospěla do vysokého stupně technické vysvělosti a blahobytu. A to je výsledek...

0 0
možnosti

Tak cizí emoce nebo emocionální náhražky jsou běžnou součástí života odjakživa ne? Literatura, divadlo, film...

0 0
možnosti
Foto

Já myslel, že tam budou i nějaké pikantnosti, ale některé manželky nebyly k tomuto nějak vhodné. A tak jsem to také neshlédl (krom nenadálých upoutávek). ;-D

0 0
možnosti

:-) Karma

Také jsem nesledoval ještě ani jediný díl a sledovat nebudu, pouze upoutávky.

Také mi nejí zcela jasné, z jaké "sorty" jsou ony "tradiční české hospodyňky" vybírány.

Ale hlavně, co vůbec z mého úhlu pohledu nějak tak nepobírám, je hlavní vysílací čas a sledovanost. I když, asi je to o mentalitě současné společnosti.

Alespoň za mě - problémy druhých jsou čistě jejich problémy a mého života se absolutně nijak netýkají. Způsob, jakým tito lidé řeší problémy je ryze jejich způsob a nemá mi to absolutně nic co dát.

Domnívám se, že sledujícími těchto přadů, a asi nejen těchto, i čtenáři řady "kvalitních" časopisů, jsou lidé, kteří neumí řešit své vlastní problémy a ukájí se tím, že sledují problémy druhých. A třeba se také mýlím :-)

3 0
možnosti

Tak každý asi máme vlastní problémy, ale v životě se asi občas zajímáme i o to, co na něj říkají druzí a s jakými problémy se potýkají oni. Občas není špatné se o životě poradit. Pokud by člověk měl řešit jen své vlastní problémy a hledět na život výhradně jen z vlastní perspektivy, byl by o mnohé ochuzen, řekl bych.

1 0
možnosti

Pokud by to bylo hrané, tak ten Patrik by měl dostat v nějaké detektivce roli psychopata, ta by mu seděla jako zadek na hrnec.

1 0
možnosti

Nevěřím, že to bylo hrané..to bylo z jeho strany tak nekontrolovatelnéRv . Každá žena u tv musela být vděčná za toho svého co má doma..;-)

0 0
možnosti
Foto

Také to znám jen z upoutávek, ze kterých se mi dělá špatně. Naprostá stupidita pro ubohou lůzu. A navíc myslím, že ti natáčení své "emoce" a sprostoty ještě přehánějí. Ale když jim to za těch 100.000 stojí... Já na to samozřejmě koukat nemusím a také to nedělám. Jen mi je účinkujících i diváků hodně líto.

4 1
možnosti

Tak Vy mě litujete, že se na to občas podívám? Jsem pro Vás ubohá lůza? Soudíte lidi podle toho, co shlédli? Píšete do diskuze k pořadu, na který se nedíváte, že se na něj nedíváte? Je Vám hodně líto diváků a účinkujících pořadu, který nesledujete? No, něco tady vskutku politováníhodné je...;-)

3 0
možnosti

A co má být? Nejde o žádné šmíráctví ani přehrabávání se v cizím soukromí, jak jste pejorativně věc ohodnotil, neboť se jedná o oboustranně (aktér i divák) dobrovolný exkurz do každodenního života nějaké rodiny. Věřím, že rozdíl mezi tímto a šmíráctvím dobře chápete, ale proč nepoužít očerňující slovíčko, že? Jen tak mimochodem - vy jste prostřednictvím nějakého média nikdy nenahlédl do opravdu velmi intimního soukromí jiného (třeba i nesezdaného) páru?;-D Vy víte, o čem mluvím. Svého času dokonce vycházel časopis České ložnice, a nejednalo se zrovna o periodikum zaměřené na bytovou architekturu - jistě mi opět rozumíte.

Výměna manželek není špatný pořad. Je to prostě realityshow, ale dalo by se říci také dokument o každodennosti české populace (nebo jistých sociálních typů). Dalo by se to považovat i za dokumentaristický projekt. Podobných filmových děl existuje více druhů, časosběrné dokumenty života rodin apod. Nakonec ani knižní autobiografie nepovažujeme za pokleslé šmíráctví. Ovšem, Výměna manželek zavdá mnoha lidem vítaný důvod k jistým sebeuspokojujícím povznešeným snobským výlevům nad pokleslostí tohoto kusu. Leckerá dáma se nestačí ovívat vějířem a lékem z šoku je okamžitý návrat k četbě Prousta. Pravda, nebudeme tvrdit, že se jedná o dílo vysoké umělecké kvality srovnatelné s tvorbou Dzigy Vertova. Náročného diváka, který hledá estetiku kamerového umění tento pořad asi neokouzlí. Na druhou stranu je to pořad prostý a jednoduchý, který se snaží dostat svému úkolu - zachytit životní poměry v rodině - a z hlediska tohoto nároku je podle mě úspěšný. Nevím, jak jinak by to mohl dělat lépe. Vyhýbá se estrádním stupiditám, teatrálnosti, podlézavosti divákovi a vyvolávání umělých emocí. Je to prostě kamerové zachycení obyčejného života.

3 1
možnosti

Nesmíte z toho dělat takové drama, tv má knoflík na přepnutí, co člověk to jiný vkus a není radno hned odsuzovat. Převážná část rodin do toho jde kvůli finanční odměne a tak jedna desetina z nudy. Většina zde diskutujících na pořad nekouká, i Vy...naprosto je chápu ono to někdy je opravdu hrozné co se tam děje. Ale taky někdy neuškodí vidět mladé rodiny jak žijí. Člověk bývá v šoku jak zanedbaný má dost účastníků chrup, ale zároveň potěší jak mají lidé hezky vybavené byty, o něčem to ve společnosti ukazuje. Oč je tento pořad pokleslejsi než to co nám ukazují v tv v americké produkci ...u nás k velké škodě téměř nic jiného neběžíRv. Jak když vymizela italská, francouzská kinematografie. Poslední měsíc jsem byla více méně připoutaná na lůžko takže televize mě pomáhala překonat čas a žasla jsem jak se poslední dobou v amerických filmech mimo jiné zhovadilosti vyskytl nešvar vést dialogy při aktu na WC .. To si potom člověk může říct že Výměna manželek slabý odvar.

5 0
možnosti
Foto

Proč to neuškodí? Co je komu do toho jak kdo žije?

0 0
možnosti

Nejhorší na této reality show je to, že spousta věcí je tam nejspíš domluvena předem podle nějakého scénáře. Například, že si hlavní protagonisté před natáčením ani neuklidí byt. Důležité je, aby divák byl co nejvíce pohoršen. A to, že do děje zatahují i malé děti, je obzvláště nechutné.

3 0
možnosti

A k tomu máte i nějaký důkaz, nebo prezentujete svou spekulaci?

1 0
možnosti

1) Mám tak nějak pocit, že normální lidi neprojdou castingem.

2) Výměna manželek jako porno by nebyla tak nechutná.

0 0
možnosti

Já to považuji také za kravinu, stejně jako ostatně veškerou nováckou zábavu, nicméně co člověk to názor.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS