Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsem Moravan, ne Cech, ani obcan CR.

0 0
možnosti

Sepsal jste to dobře, cítím to stejně. Pak říkám, že jsem Čech, který žije na Moravě. Doba našeho Císařství Karla IV, RU s Vídní, podobně časy ruské Provincie prostě již minula. Logická otázka - Co s tím? Pak zřejmá odpověď - EU + NATO. Z dění Londýna radost nemám - podobně, na V 4 se dívám s rozpaky. Samozřejmě je třeba kritizovat Brusel a zejména usilovat o návrat ke kořenům - Ony hodnoty, při zakládání. Postavit politický program, na vystoupení z Unie - Pokládám prakticky za zradu našich zájmů. Obávám se, že tato snaha - I k dobré obživě stačí ... :-)

4 0
možnosti

cejtim to stejne. jsem Cech a jsem Evropan a hodne si vazim toho, ze zijeme v teto dobe

5 0
možnosti
Foto

děkuji za článekR^Já jsem velice v mnoha věcech konzervativní a staromódní. Propletená minulost mé rodiny ve mne ustálila pocit - cítím se ztělesněné Rakousko-Uhersko;-D

5 0
možnosti
Foto

Ono to má i praktický aspekt. Rodiny jsou dnes rozprostřeny po celé Evropě. Tak nevím, jestli někteří "vlastenci" tyto okolnosti uvědomují.

5 0
možnosti

Áno, pod sjednocujícím berlínským diktátem panuje mír a heče peče. :-P

0 2
možnosti
Foto

Zažil jsem diktát Moskvy, byl zřejmý v mnoha ohledech. Na základě této zkušenosti nevím o čem mluvíte.

5 0
možnosti
Foto

já myslím že Mnichov byl měl být dostatečným poučením jak nás Spojenci darovali Hitlerovi až když si všimli, že se nezastaví, začalo se něco dít protože jim šo o jejich vlastní kůži:-/

2 0
možnosti
Foto

tím jsem nechtěla říct že o Rusku nebo Číně si myslím něco lepšího-prostě jme malý státeček kterého ostatní použijí jen jako pěšáka na šachovnici.riskovat kvůli nám nikdo nebude pokud v tom nebude mít nějaké zájmy

2 0
možnosti

".....Jsme spoluucastni na velkem procesu, ze ktereho vyjde konecne, poprve v dejinach vubec, jednotna Evropa....Kazdy dobry Cech se citi dobrym Evropanem. Male narody maji dvoji moznost - budto se snazit oddalit dobu evropske jednoty - postavit se proti riticimu se rychliku, anebo se smirit s osudem a pripravit se na urcite nezbytne obeti na poli narodnim a jazykovem. Byli jsme dosud jen Cechy. Zustanme Cechy, ale stanme se Evropany!" (Citace: Emanuel Vajtauer, znamy kolaborantsky novinar, Pritomnost 1943).

8 3
možnosti

Vždy se takoví najdou.

4 1
možnosti
Foto

Pavle:-)R^ bohužel jsme v menšině ... tzv. mainstream, tedy hlavní proud, kterého tu mají všichni plná ústa, to vidí jinak - tuším se jim stýská po CK monarchii (V4 s příklonem Rakouska), případně po obětí ruského medvěda -no, každému prý co jeho jest. Škoda jen, že ti "moudří" lidé mají tak krátkou paměť, nebo ji jsou schopni prodat za příslib něčeho "lepšího", aniž tuší, co by to jako mělo být. Kupují zajíce v pytli - konec konců, důchodci jsou jejich hlavní cílovou skupiou , tedy těc, co jim slibují, samozřejmě. Představa, že se z nás stane druhé Švýcarsko, v současné politické a ekonomické konstalaci sil v světě, je hodna tak možná blázna, či nesoudného megalomana.

3 2
možnosti
Foto

Karle, řekl bych že přes Švýcarsko do Svazu je nejkratší cesta, proto je tak lákavá. A výklad sousloví hlavní proud mi uniká čím dál víc, to se shodneme. Díky za přečtení.

3 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 646x
Bývalý dlouholetý zaměstnanec jednoho státního podniku. Jsem absolventem vysokoškolského bakalářského programu v oboru žurnalistika, ale nikdy jsem v této oblasti nepracoval. Abych se vyhnul termínu "normální", tvrdím, že nejzajímavější je na mně to, že na mně celkem nic zajímavého není. Hlavně u mě absentuje tah na branku, negativní reakci u mě vyvolává zmínka o užitečné práci pro tým a jiné projevy manažerské kultury.

Seznam rubrik