Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

Lépe obětovat život pro něco, než žít pro nic

------------------------------------------------------------

Je to váš názor. Ale jak je možné, že ještě píšete a dostáváte palečky nahoru od stejně "smýšlejících".

Dle vašich slov, bychom měli (co jsme doposud) žili pro nic :), vám všem dnes nosit květiny k pomníkům a psát o vás blogy o vaši statečnosti a stydět se za to, že jsme na živu.

Autorovi i všem ostatním přeji bezva den.

Mínusy (přeživších), prosím níže pod příspěvek.

4 4
možnosti
BM

Viz moje reakce u kolegy Šolce

2 0
možnosti
Foto

Vy jste žil pro nic? O tom silně pochybuji.....

6 5
možnosti

J45a11k89u89b 38Š44o70l43c

16. 1. 2019 11:32

Plus za otevření diskuse. Jan Palach byl statečný, odvážný, ale s jeho činem nesouhlasím. Já nechci, aby se kvůli mě někdo upaloval a muselo to způsobit mnoho bezesných nocí rodičům tehdejších dvacetiletých, kteří měli i tak dost důvodů pro deprese.

5 0
možnosti
Foto

Pro zajímavost dodám:

"On se už jako kluk připravoval na různá muka. Zarážel si třeba pod nehet jehly a ani přitom necekl. Anebo mě požádal, abych mu na zkoušku drtil prsty ve svěráku. Utahuj, utahuj, povzbuzoval mě ..."

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/svatouskovsky-pohled-na-palacha-me-uz-stval-rika-jeho-kamara/r~edf7f2e0f7eb11e8a470ac1f6b220ee8/

Jako kluk nemohl tušit, co se v roce 1968 stane, tedy se nemohl "připravovat" - tohle tvrzení jeho kamaráda je jen jeho osobní snaha o zdůvodnění Palachova sebepoškozování.

4 1
možnosti
EH

Nesouhlasím, aby se adorovali sebevrazi, ať už se zabili pro nešťastnou lásku nebo pro politiku. Smrt pro myšlenku by mělo být krajní řešení a navíc smrt JP nevyřešila nic. Jeho nejbližší by určitě brali ten dlouhý průměrný život.

Pokud tzv. demokraté mají Palacha jako svůj vzor, měli by přestat žvanit a přistoupit k činu. Jinak tu demokracii od Babiše nezachrání. ;-)

7 5
možnosti

J19a47k55u27b 54Š85o76l57c

16. 1. 2019 11:34

Stejně jako se našel bláznivý důchodce kácející stromy na koleje, tak se může najít i bláznivý student. Nevyzýval bych k tomu ani z legrace.

4 1
možnosti
VM

Obětovat život tak, že mě o něj v krajní situaci někdo jiný připraví, to ano. Ale vzít sám sobě život na základě vlastního rozhodnutí, to v žádném případě.

4 0
možnosti
MM

Takže, vzít si vlastní život pro výzvu aby ostatní žili vlastní život v souladu se svým svědomím a probudili se z letargie, je špatně?

Já sám bych to nedokázal, o to víc si uvědomuji sílu toho činu.

9 0
možnosti
  • Počet článků 199
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsem člověk zajímající se o vše, co nás obklopuje.

Seznam rubrik