Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

Někdy mám pocit, že se lidi v tramvaji nemyli už týden... Ale zase ne všichni, abych jim nekřivdila.;-)

7 0
možnosti
Foto

Ono existuje nějaké "české" sprchování vsedě ve vaně? To jsem netušila. Vany mívají skleněné zástěny nebo alespoň závěsy, pokud není k dispozici rovnou sprchový kout. Jestli si to někdo neumí zařídit, jeho věc, ale rozhodně bych netvrdila, že jde o nějakou českou specialitu.

9 0
možnosti
DP

Teď už jsme si to všichni udělali jinak, ale ještě tak před třiceti lety byla ve skoro každé domácnosti vana, ruční sprcha a v lepším případě závěs nebo v nejlepším zástěna.

0 0
možnosti
JZ

Mám kulturní šok z toho, že jsem asi Američan:-). Sprchuju se každý den ráno, a to ve sprchovém koutě. Do práce mezi lidi chci totiž přijít čistý. Ale i kdybych neměl sprchový kout, pořídil bych si nějaký závěs do vany, protože představa sprchování v sedě je mimořádně potupná;-D

2 0
možnosti
Foto

Tak nějak. Máme domácnost zřejmě plnou Američanů, jelikož se u nás všichni sprchují vždy ráno, ale pak ještě jednou večer. Odjakživa.

1 0
možnosti
JZ

Ja blogerku obdivuji, ze jiz po par letech pobytu v USA vi, co a jak Americani delaji. Ja po vice nez 75 lety zivota v Evrope stale jeste nevim co a jak delaji Evropane, dokonce to ani nevim o drtive vetsine spoluobyvatel meho bydliste, malomesta citajiciho zhruba 11 tisic obyvatel.

1 2
možnosti
VE

Ve vaně se dá při sprchování stát, když si pořídíte "vanovou zástěnu" (skleněnou, plastovou) aby se necákalo ven, nebo igelitový závěs. V Kalifornii mne překvapilo jak mají řešená WC. Nemají nádržku na vodu, ze které se voda splachuje do mísy, ale ta voda na spláchnutí už v míse je a mísa je tou vodou naplněná po okraj. Potřeba se vykoná do té vody (to je nezvyk) a celý obsah mísy se pak vcucne do odpadu. Plnění mísy i to vcucnutí je tiché a to je zřejmě ten důvod - v teplé Kalifornii mají domky tenké stěny z dřevotřísky, nepotřebují tepelnou izolaci, proto je tam horší i izolace protihluková.

0 0
možnosti
JF

J11i36ř75í 65F14o35g41e92l

14. 1. 2019 23:12

Ale ono i ve vaně se dá sprchovat ve stoje....

2 0
možnosti
Foto

Vaše postřehy z USA velmi rád čtu.. Když už se tam nikdy nedostanu, alespoň se dozvím o co přicházím a o co ne.. Díky.:-)R^

7 0
možnosti
KK

Víte Ameriřané to mají tak, že ve sprchovém koutě se sprchují a ve vaně relaxují. Ameriřané se opravdu nesprchují ve vaně ;-)

0 0
možnosti
Foto

No nevím, ale nevidím důvod když se koupu večer proč bych tím měl ráno začínat. Já pracuji přes den, v noci jen spím.

3 0
možnosti
Foto

J80i54ř93í 65F13e64i47x

15. 1. 2019 8:53

Já den začínám i končím sprchou, nezřídka se probouzím propocený...

2 0
možnosti
VV

Celkem chapu, ze Cech se v cizine nestaci divit. Ale stejne tak se cizinec v Cechach take nestaci divit.

Treba boty na chodbe pred bytem. To by asi hasici jinde netrpeli.

2 1
možnosti
MN

Ony z toho hasičům vstávají vlasy i tady.

2 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8860x
Jsem Češka žijící v Americe. Letos jsem bydlela ve třech různých státech USA a příští rok to pravděpodobně bude zase jiný. Ráda si zapisuju drobné každodenní příhody. Své články píšu s nadsázkou, proto je prosím neberte doslova.

Mou inspirací je cizí země, v níž žiju a kterou se ze všech sil snažím poznat, ale především můj roční syn, co dokáže udělat zážitek i z cesty pro rohlíky.

Více článků najdete na blogu Americké zmatky české matky:  

https://americkezmatky.wixsite.com/ceskematky

Mé postřehy a fotky můžete sledovat na Facebooku nebo na Instagramu:

https://www.facebook.com/americkezmatkyceskematky

@blog.zmatkymatky

Seznam rubrik