Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

Knihu "Ve znamení kříže" jsem četl zhruba před deseti lety.

Úžasně popisuje historickou činnost církve.

Skvěle ji napsal Petr Peňáz a byla vydaná pokud vím, v roce 2002.

Věřím, že tato bude poněkud jiná.

0 0
možnosti
Foto

Tak vzhledem k tomu, že se občan Lička stále nemá k tomu, aby sem dal odkaz na doložení svého tvrzení, udělám to za něj. A vzhledem k tomu, že občan Lička má zřejmě potíže se řazením vláken, tak to učiním jeho způsobem a založím vlákno nové. Zde je ten odkaz:

https://en.wikipedia.org/wiki/Sign_of_the_cross

Občan Lička opět prokázal svůj široký rozhled. :-)

5 1
možnosti
AL

Zcela jistě mimořádná kniha Miroslava Grebeníčka dokumentuje především průběh církevních restitucí a vývoj katolictví v Česku.

Není náhodou, že největší náboženské revolty byly v historii spojeny právě s odporem proti církevnímu kupčení. Platí to i v současné době, kdy zejména římskokatolická církev se celkovým objemem majetku zařadila mezi nejbohatší instituce v České republice.

Pro občana Šika, já kolem knihkupectví chodím rovně, a jsem velice rád, že žijeme v době, kdy si člověk může vybrat sám, co bude číst.

Mám rád svobodu a demokracii.

:-)

2 2
možnosti
VS

Označil jste Grebeníčkovu knihu za zcela jistě mimořádnou. Znamená to, že jste ji četl?

3 0
možnosti
Foto

J72a41n 70Š50i65k

12. 1. 2019 17:09

Církve v článku představujete jako instituce, kterým jde jen o majetek a moc. Jízlivě píšete o křesťanství. Jejich obraz zde promítáte způsobem, který se zuřivosti a nenávisti blíží. Paušalizujete. Přesně z těchto důvodů podobnou literaturu nečtu a Vaše další recenze také číst nebudu. Ne proto, že by mě daná problematika nezajímala. Ne proto, že mám problém s postavou autora knihy nebo s Vámi. Ne proto, že by mě nelákalo znát historická fakta. Ale proto, že nechci, aby na mě ta nenávist ulpěla. Mohl bych ji pak totiž šířit dál, třebas nevědomky. Zachovat si, v tomto směru, krb svých myšlenek čistý pro mě znamená víc. Proto Vám za recenzi děkuji. Napsal jste ji tak, že knize se všude vyhnu velkým obloukem. Hezkou sobotu přeji

14 1
možnosti
Foto

Já nevím, ale zuřivost a nenávist je cítit z Vašeho příspěvku.

3 5
možnosti
AL

Pro občana Jílka pode mnou. (Reakce na jeho příspěvek).

To by občane jílku mohli psát i někteří zdejší VIP blogeři, ale raději byť jen zmínku o svých otcích bez milosti pod svým článkem mažou.

Jste to vy ale správná parta.

:-).

2 1
možnosti
Foto

Jeden bývalý agent takto plevelil diskuse. Mimo jiné neodpovídal ve vlákně, ale zakládal nové. Jsem rád, že to děláte zde a přeji úspěch vaší práci občane Ličko.

5 1
možnosti
PJ

P71e46t26r 59J13í87l34e46k

12. 1. 2019 17:01

Třeba nám soudruh Grebeníček vydá knihu o tom, jak jeho tatík mučil lidi v komunistických kriminálech, a jak se podílel na tom, když rudí povaleči kradli lidem na vesnici celá hospodářství , které rody po generace zvelebovaly, a deportovali úspěšné hospodáře do pohraničí.

10 2
možnosti
Foto

Myslím, že jste popsal přesně co občanu Petříkovi na autorovi té knihy imponuje.

10 1
možnosti
AL

Je to možné?

----------------

Kniha už byla přeložena do anglického jazyka a začala se prodávat i v USA pod názvem

"The Sign of the Cross".

Ani jsem nepředpokládal, že bude tak úspěšná.

:-)

2 0
možnosti
DR

A divíte se když tomu někteří tak přispěli. ;-D

4 1
možnosti
AL

Je vidět, že občan Flaška obvolal své bývalé kamarády na sekretariátech aby mohl napsat svůj pravdivý příspěvek.

:-)

1 1
možnosti
Foto

Možná je to ze zklamání, že nesehnal Grebeníčkovu knihu.

2 2
možnosti
Foto

Knihu už tedy mají všechny sekretariáty KSČ(M) a pan Petřík. Čekal někdo něco jiného?

8 1
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik