Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vyzýváte k odvaze jít k volbám.

Tomu nerozumím, proč by bylo třeba sbírat odvahu, vždyť nikomu nic nehrozí ne?

2 0
možnosti
PS

P84e69t89r 67S50k93á17c64e80l

12. 1. 2019 21:43

V jiném článku vyzývá pan Hannig k pěstování sebedůvěry u lidí, aby posléze mohli delegovat důvěru ve volbách. Jsou prostě nerozhodní, nevěří si. Nejde tak ani o strach z následků, ale o nerozhodnost. Raději budou někteří mluvit o potřebě přeměn a neuvědomují si, že se změny nedostaví, pokud oni sami nepůjdou k volbám a nebudou volit jinak. M.Gándhí: "Vy buďte tou změnou na světě"!

1 1
možnosti
VV

Vy pametnici pane Hannigu si pamatujete jak jste se meli za komunistu dobre. My pametnici si zase pamatujeme jak jsme se dobre vubec nemeli, ze jsme nemohli studovat, cestovat a svobodne mluvit.

5 9
možnosti
PS

P17e36t76r 84S97k64á47c33e65l

10. 1. 2019 20:58

V článku autor "o voze" a Vy "o koze". Buďme již konečně rozumní, používejme zdravý rozum. Autor hlavně píše o době po roce 1989.

Většina z nás kdysi musela nasazovat "masku" a myslet si svoje. Většina měla děti a rodinné příslušníky a tím jsme byli vydíratelní, víte? Znal jsem lidi, funkcionáře, kteří na OV KSČ před skutečnými přáteli sakrovali a hrozili na obraz na zdi visící, na obraz s.Husáka. A co to je "mít se dobře"? Stavět ve volném čase chaty, chodit na brigády či o víkendech pořádat grilovačky, na kolech si užívat jako "delší" odpoledne? Paradoxně po roce 1990 se neschopným chlapcům ve vedení státu podařilo naplnit heslo, které razili funkcionáři jedné strany před rokem 1989: "Neustálé uspokojování stále rostoucích hmotných a kulturních (nyní duchovních) potřeb obyvatelstva". A tím plnit ideu materialismu. Nevěříte? Stoupněte a/nebo se procházejte jako já po parkovištích supermarketů, pozorujte jaká logistika zboží (nejen potravin) probíhá. A to neuvádím způsoby chování velko-prodejců. Příklad: Jdete reklamovat zboží s tím, že jste zakoupil zboží o den dřív a tudíž není v nižší ceně. Peníze Vám vrátí a co dál? No přeci nemohou je dát znovu do prodeje a tak se znehodnotí. Nápoje vylévají, atp. Když jsem tuto informaci obdržel, udělalo se mi nevolno.

Takže tak - soustřeďme se podle výzvy autora na hlavní výzvu této doby tak, aby rok 2019 byl rokem naděje. K jejímu naplnění je třeba ale odvahy a tu pan Hannig má....R^

12 2
možnosti
AM

Jo jo. Svůj ke svému, tak to chodí...

2 0
možnosti
Foto

Když to tak čtu, připadá mi, že asi rozumný nejsem:-)

8 0
možnosti
PS

P41e81t11r 26S82k40á73c19e18l

10. 1. 2019 21:00

Ale jste určitě rozumný, máte svůj názor a dokážete jej i poopravit. Jen připomínám:

"Rozhodl jsem se, že nebudu zarputile lpět na svých názorech, nýbrž je opustím a přejdu k jiným, když mi někdo ukáže rozumné důvody, kterých bych se mohl chopit. Nemám totiž jiný cíl, než se přiblížit pravdě" » Antony van Leeuwenhock.

Takže zkuste formulovat proč se rozumným necítíte...

3 1
možnosti
MV

Je moc dobře, že dáváte své úvahy ke čtení širší veřejnosti. Je moc dobře, že informujte i o tom, s kým se Rozumní hodlají spojit. Celkově moc povedená agitka pro ty, kteří potřebují vedení a dost průhledná pro ty, kteří se řídí rozumem, který u Rozumných, mám ten pocit, sem tam hapruje. Vše dobré do nového roku přeji.

6 4
možnosti
PS

P62e87t61r 13S44k25á29c42e28l

10. 1. 2019 21:02

Lepší by bylo uvést vážné argumenty, v čem je politik pan Hannig "průhledný" anebo "neprůhledný" pro ty, kdož se řídí rozumem. Přeci když se řídím rozumem, jsem připraven i pozměnit svůj postoj pod tíhou argumentů. O pocity se zde již nehraje.

4 2
možnosti
Foto

Vy, Rozumní, jste zřejmě rozumní až moc. Vidět Česko jako neutrální, prosperující, nezávislou zemi mezi Berlínem a Moskvou je nebezpečný mýtus, a Vy to dobře víte, z čehož lze usuzovat, kam tedy vlastně chcete.

13 3
možnosti
PS

P22e94t35r 83S49k37á79c42e47l

10. 1. 2019 21:09

Podle Vás se tedy naši předkové po roce 1918 (před 100 lety, slavíme) dali na nebezpečnou cestu? Když zbudovali za "pouhých" 20 let mocný stát. Jaký vážný důvod brání tomu, abychom byli suverénní republikou se vším všudy a v demokratickém zřízení si rozhodovali o našem směřování sami? Nemuseli čekat na Směrnice z centra v Bruselu, nemuseli být vystrašení z reakcí šéfů tří mocností světa. Proti malosti bojoval i T.G.Masaryk, poukazoval na fakt, že máme více obyvatel než jiné státy Evropy, světem uznávané. A jak šikovné a entuziasmem oplývající spolu-občany máme. Nepromarněme příležitost v roce 2019, roce nadějí...R^

5 1
možnosti
BP

Začnu u vašich slov o rozdělení společnosti. Spoluobčanů starší generace a mladých, o úloze pamětníků. Toto opravdu platí. V letech 70 + si něco pamatujeme, proto nás uráží mladí hystorici s názory na válku, poválečné, údajné křivdy. Koho neurazilo napadání a trestní oznámení za názor pseudokoncentrák, za označení rozdílu mezi krutostmi v těchto táborech a krutostí za totality, to je urážka statisíců padlých, krutost vrahů Mašínů. Dokonce jsou vyslovovány zločinné urážky, že nás osvobodila armáda USA, ne SSSR a to se učí i ve školách. V současnosti je otřesné vyjadřování především z řad ODS, zvyšování důchodů je populismus, zvyšovat mzdy je špatné a dodá se učitelé chtějí kolem padesáti tisíc a to není špatné. Prostý lid musí pracovat, ne si vymýšlet. Toto by mělo zaznívat častěji mezi prostými občany. Zde probíhá rozdělování společnosti, vnášení nenávisti mezi lidmi i generací mladých a starých. Čemu mají mladí věřit?

3 6
možnosti
LB

Formulujte přesně, pane Poulíčku. Čtyři desítky let se děti ve škole učily, že Československo v roce 1945 osvobodila Rudá armáda, o podílu Američanů se mlčelo, nebo se tvrdilo, že Praha v květnu 1945 krvácela, zatímco Američané v Plzni tančili. Existovala ještě jedna verze, že Plzeň a západní a část jižních Čech osvobodili Rusové převlečení do amerických uniforem. Po roce 1989 se právem zmiňuje i podíl Američanů a lidé jako vy se z toho nemohou vzpamatovat.

Lhalo se o pražském květnovém povstání, zamlčovala se pravda o podílu vlasovců na osvobození Prahy. Konec 2. světové války se musel slavit podle sovětských not 9. května a ne osmého, jako ve většině Evropy.

Lež o srpnové invazi spřátelených armád v roce 1968, která se měla interpretovat jako bratrská pomoc, snad ani není třeba připomínat.

Víte, pane Poulíčku, který poslanec vystoupil na jaře 1991 jako první s návrhem, aby se u nás slavil konec války jako ve většině civilizovaných zemí 8. května a ne po sovětském vzoru 9. května? Tím poslancem FS byl Miloš Zeman.

19 2
možnosti
Foto

P90e49t89r 44H92a90n76n34i62g

10. 1. 2019 14:42

Jenom zdůrazňuji, že ve článku je jasně řečeno, že NENAVAZUJI na politiku Václava Havla. Navazuji, na ty věty a slova, co řekl v projevech 1.1. 1990 a 16.12. 1989, a které v článku cituji! Potom tyto své myšlenky v podstatě ZRADIL. V článku též píšu - naslouchejme druhým a neútočme hned, aniž bychom pochopili smysl slov. Mladí, kteří zvláště projev k Novému roku 1990 neslyšeli v kontextu doby, to prostě nemohou pochopit, proč by někdo, kdo zásadně nesouhlasí s jeho pozdější politikou typu "humanitární bombardování", mohl jakákoliv slova V. Havla ocenit.

4 2
možnosti
JS

Ovšem muže nedělají slova, ale činy.

2 0
možnosti
Foto

;-Dcopak, pán bude zase kandidovat???

8 4
možnosti
PS

P72e48t29r 26S34k35á55c69e34l

10. 1. 2019 21:28

A to se u nás nesmí?

2 0
možnosti
Foto

Moc tomu nerozumím. Svoboda projevu je u nás zaručena. Nicméně - pokud zmiňujete pana Bartoše - tak jeho výroky jsou již za hranou a soud jedná správně, že jeho řeč ohodnotil trestem. Nevím, co říká, když jste spolu sami, ale veřejně pronesený výrok o tom, "že židovská otázka nebyla doposud vyřešena" patří do rukou orgánů v trestním řízení. Pro lepší pochopení uvedu, že pokud bych se veřejně vyjádřil, že "otázka pana Hanniga, kandidáta na hlavu státu nebyla doposud vyřešena", jde o nepřímou výhrůžku. Čekat, až kdosi splní to, co tak nějak předtím vyjádřil slovně, může být za jistých okolností tragické.

Jinak k volbám do evropského parlamentu půjdou nejspíše ti, kterým leží osud EU na mysli, ti, kterým je to jedno, nenajdou zásadní motivaci.

Poslední - jistě by bylo fajn, pokud bychom nemuseli být v nějakém vojenském svazku. Ukazuje se však, že existuje jedna země, která tak nějak kašle na stanovené hranice, zdůvodní při anexi tohoto území cokoli a pořád má pocit, že jí kdysi dobyté území patří. Pak je lepší být jištěn vojenskou silou, která jedině je schopna odradit agresora.

16 0
možnosti
LB

Příznivci Adama Bartoše si před třemi lety u nás uspořádali demonstraci, na které Bartoš řečnil. Jak zachytily policejní kamery, jeden z jeho příznivců - Pavel Matějný, křičel na obyvatele našeho města, kteří přišli proti demonstraci protestovat - "Pověsit! Do plynu a nikdy jinak!"

Zbývá dodat, že náckovská demonstrace se konala v předvečer výročí 15. března 1939 a uspořádali si ji na místě, kde za heyidrichiády bývala vývěsní tabule, kam se vylepovala oznámení o popravených na střelnici za kasárny.

Těch popravených bylo 156, mezi nimi i těhotná lékařka...

Takovým lidem, jako je Adam Bartoš, máme snad naslouchat?

9 1
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,29
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik