Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Hannigu - vím, že v jádru nejste zlý člověk, proto se vám snažím pomoct, abyste si všiml, že se svou spoluprací s neonacisty špiníte.

Zkusím to dnes takovým dle mého soudu docela zajímavým "myšlenkovým experimentem":

Zkusme si představit, že my všichni, kdo dnes žijeme v ČR, bychom se narodili zhruba o 80 let dříve v Německu. A byli bychom tedy zhruba stejně staří, jako jsme dnes - psal by se ale rok 1933. A teď si zkusme představit, jak by se asi tak v té výše popsané situaci mohli asi tak zachovat lidé, kteří dnes volí Národní demokracii Adama Bartoše (nebo jsou přímo jejími členy) - resp. obecně lidé, kteří se hlásí k "národovecké scéně", včetně vás, pane Hannigu (to nemůžete popřít, že se k ní hlásíte, viďte). A jak by se v té situaci zachovali lidé, kterým vy a vám podobní, pane Hannigu, nadáváte do "sluníčkářů" apod. Já osobně se tedy domnívám, že téměř všichni, kdo se dnes hlásí k "národovecké scéně" a narodili by se v Německu o 80 let dříve, by tehdy byli unešeni "vlastenectvím" jistého Adolfa Hitlera (dále jen A.H.) - a zcela jistě by ho i podporovali (připouštím samozřejmě, že by mohly zřejmě existovat i výjimky - např. dost možná vy, pane Hannigu - obávám se ale, že takové výjimky by se z tisíců až desítek tisíc současných "národovců", daly spočítat na prstech jedné ruky). Zatímco my, kdo dnes vidíme na straně dnešních "národovců" zcela zřejmé nacizující tendence, bychom, dle mého skromného soudu, zcela samozřejmě v drtivé většině ten tehdejší odporný německý nacionalismus odmítali - a záleželo by pak samozřejmě na osobní odvaze každého z nás, co by proti tomu nacionalistickému šílenství udělal. V každém případě je ale velký rozdíl mezi aktivním přesvědčeným strůjcem zla - a mezi lidmi, kteří tehdy v Německu ze strachu mlčeli. I tak se ale zajisté našlo mnoho odvážných Němců, kteří proti tomu zlu tehdy aktivně bojovali - což se ale zcela jistě netýká přesvědčených nacistů (tzn. tehdejších de facto "národovců"), že.

... pokračování ve vlákně ...

0 1
možnosti

... pokračování předešlého příspěvku (2/2) :

Pane Hannigu - jen se nad tím výše napsaným zamyslete. A nejdříve sám sobě si řekněte, zda vám opravdu nevadí spolupracovat s lidmi, kteří by zřejmě v drtivé většině, kdyby se ocitli v jiný čas a na jiném místě, podporovali pana A.H. Opravdu vám to za to stojí? Spolupracovat s lidmi, pro které je hlavním "životním heslem" to odporné nacizující "nic než národ"? A držím vám, pane Hannigu, palce, abyste v sobě našel dostatek morální síly se od té neonacistické žumpy, reprezentované Národní demokracií nenonacisty Adama Bartoše, distancoval. Nicméně v jednom máte zajisté pravdu - zcela jistě to je "váš byznys", zda chcete být spojován s neonacisty. Ovšem já bych vám přál, abyste se už konečně "chytnul za nos" - a uvědomil si, že s antisemitou, který píše o hilsneriádě v pozitivních konotacích, opravdu nic společného nechcete mít. Takže je to jen na vás, pane Hannigu. Je to "váš byznys", jak jste správně napsal i vy sám. Přemýšlejte o tom.

0 0
možnosti
Foto

P13e38t51r 88H18a19n61n83i21g

12. 2. 2019 19:28

Mýlíte se. Já se nikdy nepřidal a nepřidávám k všeobecně propagované straně. A to tehdy s bohatou sponzorskou podporou podnikatelů,včetně zahraničních,ze Švýcarska, Skandinávie a dokonce, věřte nevěřte, i z ČSR, NSDAP byla. Na rozdíl od Národní demokracie Adama Benjamina Bartoše, která je, právě tak jako její šéf ABB zašlapávána do bahna

0 0
možnosti

A to jako s tím, že Národní "demokracie" je odporná neonacistická žumpa, souvisí jak, pane Hannigu? (to, že je zatím zaplaťpánbu všeobecně odmítána - vy tomu říkáte "zašlapávána do bahna"). Vy opravdu nejste schopen si uvědomit tak jednoduchou věc - že kdyby např. byla v 30. letech 20. století "zašlapána do země" NSDAP, zachránilo by to mnoho miliónů lidských životů? Vy opravdu nechápete, že zda něco je nebo není odporná nacistická žumpa, se nedá poznat podle toho, zda to je nebo není "zašlapáváno do země"? Vy opravdu nechápete, že to, že je ta ABBartošova nacistická žumpa dnes (naštěstí, zatím) všeobecně odmítána, je důsledek právě toho, že se lidstvo bylo schopno poučit z těch zvěrstev, které se ve 20. století odehrály? Vy opravdu nechápete, že i NSDAP začínala jako marginální politická strana (stejně jako jí je dnes ND), takže to, že jste se "nikdy nepřidal k všeobecně propagované straně" ještě neznamená, že se nepodílíte na budování "nové NSDAP"? Pane Hannigu - vy toto vše opravdu nechápete - nebo to jen "hrajete"? Pokud to opravdu nechápete, opravdu vás lituji, že jste se stal loutkou v rukou těch nejodpornějších současných neonacistů. A pokud to chápete a tu "nechápavost" jen hrajete, pak byste tím neonacistou byl i vy sám. Popravě nevím, co je horší. V každém případě jste se rozhodl pro spolupráci s neonacisty - a protože se tváříte, že to je "na věčné časy a nikdy jinak", už vám to asi nikdo "neodpáře". Tu vaši příchylnost k českému neonacismu 21. století.

0 0
možnosti

... ND totiž opravdu není nic jiného než česká varianta N(s)D(ap) 21. století. Ale toho si asi vy, pane Hannigu, nikdy nevšimnete, že... stejně jako si "nevšímáte" toho, že váš chráněnec Adam Bartoš je neonacista.

0 0
možnosti

...

>>Na rozdíl od Národní demokracie Adama Benjamina Bartoše, která je, právě tak jako její šéf ABB zašlapávána do bahna<<

Do bahna se, pane Hannigu, zašlapává pan Adam Bartoš sám. Svým naprosto zřejmým neonacismem. Vám ale jeho neonacismus nevadí - zřejmě na tom opravdu budete hodně podobně jak on. Anebo si z vás neonacisté udělali "cvičeného medvěda", aniž byste to zaregistroval. Ale to se mi opravdu nechce věřit, že byste byl tak "nevšímavě nedovtipný".

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS