Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nebudu polemizovat o tom, že celá myšlenka obědů zadarmo je zvrhlá. Jednak se nejedná o "obědy zadarmo", nýbrž o "obědy, které zaplatil někdo jiný". Druhak toho, co si nemusím zaplatit, si nevážím (vím z vlastní zkušenosti, jak dopadalo mléko a později ovoce, zadarmo poskytované ve škole k svačině).

Ovšem když už obědy, které konzument nemusí platit (a argumentem je hlad oněch nezletilých konzumentů), pak pro ty děti, které lékař vyhodnodtí jako podvyživené. To by mi dávalo smysl. To, že nějakému dítěti rodiče neplatí obědy neznamená, že ono dítě následkem toho nutně trpí hlady. Např. v případě mé dcery to znamenalo jen to, že jí obědy ve školní jídelně prostě nechutnají, následkem toho je konzumuje jen částečně nebo vůbec a domů přijde pak přijde hladová a vymete ledničku. Zdálo se mi hospodárnější zrušit školní obědy a raději jí připravovat jídlo domácí. A dodávám, že dceřino chození/nechození na obědy nemělo na její společenské postavení mezi spolužáky nejmenší vliv.

0 0
možnosti

Komanči nám vždy slibovali , že bude chleba zadarmo. Tahle soudružka už to zavádí,

CSSD by měla své zástupce rychle odklidit, než nadělají nedozírné škody. Stalo se již ve školství, ted se přesunula tahle bl..a do soc. péče. Při odchodu by měla vzít i stejně postiženou kolegyni Janu s dvěma Vś v zahraničí.

1 0
možnosti

Jestliže děti ve škole hladoví, mělo by se začít snídaní. Takhle budou celé dopoledne hladoví, nebudou se soustředit na výuku protože se budou těšit na oběd. Pak se napapají a půjdou domů.

1 0
možnosti
Foto

Ovšem jak známo, po jídle dochází k odkrvení mozku a člověku se chce spát. Bude žákům po jídle (aby se trochu probudili) servírováno též kafe??;-(

1 0
možnosti
Foto

:-(To je velká nespravedlnost. Rodiče, kteří jsou manželé a oba pracují nedosáhnou na přídavky, protože většinou tu hranici o nějakou korunu prošvihnou a tím se jejich dětí netýkají ani obědy zdarma a matky samoživitelky, které většinou žijí na hromádce se solventním partnerem, budou míti, jak jinak, obojí.

Opravdu výborné rozhodnutí, jak ukázat mladým, že sňatek a založení rodiny je dnes nevýnosné, tedy můžeme očekávat další rozvodová řízení, protože jen tak lze dosáhnout na peníze od státu, být samoživitel a s výdělkem, z kterého se část dává přímo na ruku.Rv

3 0
možnosti
Foto

Tedy jedna skupina je obdarována dvakrát z daní těch, kteří nedostanou nic. Toto snad bylo vyřešeno přídavky, tak proč další nadstandarty jen pro vyvolené.

0 0
možnosti
Foto

I29v43o 42P64a10t71t46a

10. 1. 2019 14:25

Pracující rodiče vychovávající děti jsou "na hraně rezervy, obracejí každou korunu" díky takovým politikům, jako je autorka článku. Díky proti-rodinné politice nastolené v ČR vládou V. Klause od 1. 1. 1993, kdy zohlednění nákladů na výchovu dětí kleslo z 50 % na 12,5 %, tj. na čtvrtinu. Aktuální zohlednění nákladů při prvním dítěti je 15 204 : 80 000, tj. 19 %. Sám jsem dobře vydělával, ale pokud byla manželka s dětmi doma, náš příjem byl při čtyřech dětech na člena rodiny cca 5 000,- Kč/měsíc. Přitom mi stát nadměrně danil mzdu (v relativním srovnání s daněmi do roku 1992), ve výši 106 000,- Kč ročně!! K tomu všichni politici bez rozdílu, stejně jako K. Valachová tvrdí, jak je stát vůči pracujícím rodičům vstřícný!

2 0
možnosti
Foto

Tyto rozhazovačné aktivity ČSSD jsou takové babišovy koblihy a komu asi budou chutnat?

2 0
možnosti

Nějak to máte pomotané. Odkdy je Babiš v ČSSD?

1 0
možnosti

J39i57r28i 66D98v65o73r92a72k

10. 1. 2019 11:51

Kdyz uz srovnavate Evropske zeme s CR tak Vam povim,ze napr. ve Svycarsku dostavaji VSICHNI pridavky pro deti. Proste: platis dane a chodis do prace, dostanes. Co s nimi udelas je tvoje vec. Obedy ve skolach, i kdyz jsou pomerove podstatne drazsi, si plati a nikdo netrpi hlady. Zadna byrokracie, jak uvadite, neexistuje. Premyslejte, cim to asi je. Takhle se s vasema "vydobytkama pro chude" nikam nedostanete. Jestli je neco populismus, tak tohle ;-€Rv

8 1
možnosti

Dát obědy dětem, jejichž rodiče vše naházejí do automatů, propijí a prokouří, je chválihodný čin. Co tahle tu částku na obědy strhnout z dětských přídavků?

7 1
možnosti
Foto

J82a10n64a 92M47a13j58o64v54á

10. 1. 2019 23:47

No... A ještě účelně ji... Co o ní snížit daně?

1 0
možnosti

Ovšem někteří politici (v čele s ideologicky slepými dámami Valachovou a Maláčovou) vůbec nevidí, že některé rodiny pobírají přídavky na děti (které by určitě stačily na nákup obědů - možná platit povinně a přímo s těchto dávek).

Někteří politici (opět jen z důvodů ideologických) nevidí, že tyto rodiny platí relativně malý poplatek za bydlení - zbývají část je hrazena příspěvkem na bydlení.

Všichni politici zapomněli, že nám z kapes kradou neúměrně vysoké daně. Všem. Nižší sazba DPH by měla být (pokud by v Parlamentu byli solidní poslanci) nejvýše 10% (důvody pro postupné zvýšení na 15 % dávno pominuly) a základní nejvýše 20% (krize, důvod zvýšení, pominula).

Jenže to byste u svých voličů nebyli dostatečně slavní, že? Většina si jich neuvědomí, že ji dáváte peníze, které jim nejprve musíte z kapes vytáhnout. A o to jde. Proč nezneužít chudších ve volebním boji o koryta.

9 0
možnosti
Foto

Krize byla pouhou záminkou. A navíc zvýšení nepřímých daní v době krize pouze krizi prohlubuje, neboť velí spotřebitelům, aby snížili své výdaje.

0 0
možnosti

Stále dokola. Vybrat co nejvíce peněz aby byli všichni chudí.A toto peníze potom výtězoslavně házet závislým davům. Soudruzi stále a stále budou vychovávat a určovat co je pro lid nejlepší.

10 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS